2015/12/17

Pumpkin Pie

Vaikka syksyinen kurpitsakausi onkin jo takanapäin, sopii pumpkin pie mausteineen loistavasti myös jouluun. Kurpitsojen loistaessa marketin hyllyllä poissaolollaan, voi sen toki koittaa korvata jollain muulla kasvikunnan tuotteella. Voisin kuvitella, että esimerkiksi punajuuri sopisi tarkoitukseen hyvin.

Tein lokakuiselle brunssille piirakan, jonka sovelsin kahdesta eri ohjeesta. Valitettavasti sovelsin sen verran liikaa, että laitoin täytteeseen kermaa epähuomiossa tuplamäärän. Lopputulos: piirakka ei täysin hyytynyt. Argh. Maku sen sijaan oli edelleen loistava!


Pumpkin Pie

Kurpitsapiirakka


Pohja 
4dl kaurajauhoa
vajaa 1dl kookosöljyä 
1rkl kookossokeria
 1rkl lhunajaa
1tl psylliumia
1/2tl suolaa 1/2tl aitoa vaniljaa
1-2dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten nesteet. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee hyvin muotoiltavaa. Painele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte 
4dl kurpitsasosetta*
1,5dl kookossokeria (tai muuta sokeria)
2 munaa
1dl kermaa
1tl kanelia
1tl aitoa vaniljaa
1/2tl inkivääriä 
1/2tl muskottipähkinää
1/2tl neilikkaa 
1/2tl kardemummaa 
1/2tl suolaa


Levitä täyte pohjan päälle ja paista 200C-asteisessa uunissa n.30min. Kokeile kypsyysastetta tikulla ja pidennä paistoaikaa tarvittaessa. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

* Tein soseen itse myskikurpitsasta, jonka paino ostaessa oli n.1,2kg. Käytin kaiken hedelmälihan eli keitin palasia n.10min ja soseutin. Tämä oli oikein sopiva määrä piirakkaan.

Jauhoja, makeutusta ja rasvaa voi toki varioida omien mieltymysten mukaan. Itse pyrin mahdollisuuksien mukaan leipomaan gluteenittomasti, maidottomasti ja ilman valkoista sokeria.


Made a traditional pumpkin pie for our October brunch. No gluten, almost no dairy and no white sugar. Although I made a small mistake with the amount of cream in the filling, the pie was delicious. And with all the spices it fits the Christmas season perfectly, too!

No comments:

Post a Comment