2016/05/15

Heavenly brownie

Heavenly brownie

Syntymäpäiväkseni vein työpaikalle hyvien tapojen mukaisesti leipomuksia. Tällä kertaa en jaksanut alkaa pakertaa raakakakkua testaamatta makua ensin, joten päädyin aivan tavalliseen leivontaan takuuvarmalla jipolla - suklaabrownieilla.

Tarkalleen ottaen en tätä nimenomaista reseptiä ollut koskaan käyttänyt, mutta uskoin sen voimaan - ja kyllä kannatti! Rasvan määrässä ei pihistellä, mikä tekee brownieista käsittämättömän suussasulavia. Taika on tietysti myös siinä, että pellille tai astiaan laitettu taikina pitää jättää keskeltä mutamaiseksi. Alkuperäinen ohje on Kanelikaruselli-blogista, jonne se on napattu Nigella Lawsonilta, ja itsekin fiksasin sitä vielä hieman. Brownien kaveriksi sopiikin sitten täydellisesti lakritsivaahto ja paseerattu vadelma. N-A-M!


Heavenly brownie

Nigellan brownie valkosuklaapaloilla
200g voita
200g tummaa suklaata
3 munaa
2dl kookossokeria
1tl aitoa vaniljajauhetta
1dl Semper tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl maissijauhoja
ripaus suolaa
100g valkosuklaata

Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne tasaiseksi vesihauteessa, jäähdytä. Vatkaa sekaisin munat ja sokeri. Lisää varovasti sekoittaen hieman jäähtynyt voisuklaaseos. Lisää jauhot, suola ja paloiteltu valkosuklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille (pellillinen brownieita tulee, kun teet taikinan tuplana!). Paista 170 Celcius-asteessa 15-25 minuuttia uunista riippuen: kun reunat jo hieman irtoilevat astiasta, browniet ovat valmiit. Hammastikulla kokeilemalla voi varmistaa sopivan kypsyyden - tarkoitus on, että keskeltä testattaessa taikinaa saa jäädä hammastikkuun.

Lakritsivaahto
4dl vipsikermaa
2tl vaniljasokeria
2tl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mausteet, muuta määriä tarvittaessa oman maun mukaan. Vaahdon ei tarvitse olla kovin makeaa, sillä browniet ovat itsessään niin imeliä.

Paseerattu vadelmakastike
600g pakastevadelmia (esim. Pirkka) tai tuoreita vadelmia
2rkl tomusokeria

(Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä vadelmat ensin.) Soseuta vadelma sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Valuta sen jälkeen seos siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Lisää kastikkeeseen tomusokeria maun mukaan - itse laitoin kaksi kukkurallista ruokalusikallista, sillä mielestäni suklaan kaverina oleva kastike saa olla kirpeä.



Heavenly brownie


For my birthday I decided not to make a raw cake this year, but instead go with an obvious option - chocolate brownies. Not that I'd tested this particular recipe before, but I trusted on Nigella making something absolutely mouthwatering. And I wasn't wrong! The snow flecked brownies were like mud cake, melting and full of both dark and white chocolate - I only tweaked the recipe a little by using coconut sugar instead of refined one, and of course gluten-free flour. I accompanied the whole thing with licorice cream (whipped cream with vanilla and licorice powder) and raspberry sauce (mushed, squeezed through a sieve and seasoned with powdered sugar). YUM-MY!

No comments:

Post a Comment