2012/11/07

Black and White

...Sitten olisi mustavalko-otosten aika! Ensimmäinen rullalliseni filmijärkkärillä (kun yksi värifilmillinen tavallaan tuhoutui täysin). Vähän hakusessa tuo valotus, vaikka kameran mittari näyttäisikin niin sanotusti oikein. Mutta kokeilemalla oppii parhaiten.


UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled


...It's time for some black and white shots! This is my first roll of film with a traditional SLR. There's a bit of learning to do with the exposure and such (you can't always rely on the camera's photometer), but that's exactly what I'm gonna do.

12 comments:

 1. Aivan ihania tunnelmia ja valoa! Houkuttelee kaivamaan oman filmijärkkärin kaapin pohjalta, sisällä taitaa olla edelleen puoliksi kuvattu bw-rulla kuuden vuoden takaa...
  Missä kehitytit filmin ja teetit printit, vai saiko ne suoraan digimuodossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kaiva ihmeessä kamera esiin. ;)

   Kehitytin filmin + teetin paperikuvat (tuplakuvat samalla hinnalla) Fotoyks-liikkeessä Kampissa (Fredalla). Varmasti siellä saa negatkin skannattua, itse skannasin sitten vaan paperikuvista koneelle.

   Delete
 2. Vitsit miten mahtavia kuvia, ei ainakaan vähentäny mun filmikamerakuumetta yhtään! Mikä filmikamera sulla on (jossain oot varmana kyllä maininnukin, mut en kestä tällä pätkivällä netillä moisen tiedän etsimistä :< )?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!! :) Nämä kuvat on otettu Yashica FX-D'llä (objektiivi 42-75mm), mutta mulla on myös Chinon CX II, johon on sitten useampi objektiivi. Mutta sillä on vasta ensimmäinen filmillinen menossa, kun tosiaan aiemmat tuhoutuivat. (Tai siis yksi filmillinen kuvia otettiin ilman, että filmiä oli edes sisällä, ja toinen filmillinen niin, että se filmi ei latautunut kunnolla. :DD)

   Delete
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. :) Varsinkin tuo viimenen venekuva on mun ehdoton suosikki, melkein kun jostain postikortista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!! Vähän itseä harmittaa, että noissa viimeisissä (ja parissa muussa) kuvassa jäi varotoimista huolimatta valotus alhaiseksi, ja ovat vähän tuollaista harmaata mössöä. Mutta ensi kerralla sitten. :)

   Delete
 4. Upeita kuvia oot ottanut! Omat suosikkini ovat tuo kahvitalo (mahtavat heijastukset noissa ikkunoissa!!), porraskäytävä ja sitten nämä kaksi verkkoaidan läpi otettua. Mihin oletkaan kamerallasi kurkistanut? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu, kiitän!! Hihii, kameralla pääsee kaikennäköisiin salapaikkoihin. ;)

   Delete
 5. Nää on kyllä kans niin ihania :) Filmikuvissa on aina jotain sellasta mitä ei digillä tavoita!

  ReplyDelete