2013/10/19

Pumpkinese

Ruoan puolesta syksyisin parasta ovat kurpitsat! Oma yleisin tapani käyttää kyseistä oranssia otusta on sosekeitto, mutta kokeilin menneellä viikolla vähän muutakin.

Smoothiesta tuli todella kermainen ja paksu, ja oikeastaan lopulta vähän liian makea senhetkiseen fiilikseeni. Kirpeyttä olisi tietysti saanut vaikkapa appelsiinista, mutta sitä ei ollut hollilla. Sekaan lorahti sen sijaan puolikas avocado, jogurttia, agavesiirappia ja kanelia. Koristeena chiansiemeniä.

Gourmet-annosta sen sijaan lähentelee pannulla paistetut kurpitsat, joiden kanssa sopii täydellisesti niinikään paistettu vuohenjuusto. Kaverina puna- ja valkosipulia, rucolaa sekä paahdettuja pinjan- ja kurpitsansiemeniä.


JTJ_4542-2JTJ_4546-3

Delicious food in the autumn? Pumpkins! Usually I make some sort of soup from the orange thing, but this time I tried something else - a smoothie (a bit too creamy and sweet maybe for my taste, but good nevertheless) and just frying, serving the pieces with goat cheese, rocket, onions and some seeds. Yum.

8 comments:

  1. Oii, rakastan kurpitsaa, mutta en osaa kokata siitä mitään. Vois opetella. Näin Alepassa jopa kurpitsoja. Tai sit sä voit kokkaa mulle jotain kivaa ja mä voinntehdä sulle jotain noista sienistä, jotka ei ehkä lopu ikinä :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toimii oikeastaan hyvin samalla tavoin kuin bataatti tai punajuuri! Samalla tavalla makeakin, joskin mauttomampi.

      Delete
  2. Näyttää hyvältä! Täytyy myöntää etten ole IKINÄ kokannut kurpitsasta mitään. Olisi kai aika.

    ReplyDelete
  3. Ihana blogi! :-) Löysin tän kun googlailin arkkitehdin ammattia.

    ReplyDelete
  4. Ihanan näköistä! Iskee aina annoskateus blogeissa kun on niin herkun ja kuvauksellisen näköisiä ruokia. Ja itse syö jotain... einespizzaa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Niinhän se iskee, joskus jopa niistä omista kuvista. :D Viime päivien ruokailuissa kun ei ole täälläkään ollut oikein kehumista...

      Delete