2014/05/08

Ginger & carrots

Kun blenderi on käytössä neljä kertaa päivässä, se ei voi olla turha ostos, eihän? Smoothieiden lisäksi menneellä viikolla tuli testattua porkkanakeitto, josta tuli niin samettista että. Hieman eri meininki kuin sauvasekoittimen avustuksella survottuna.

JTJ_2029-1JTJ_2035-2JTJ_2041-3JTJ_2049-4

1kg porkkanoita
3 pientä perunaa
pieni pala inkivääriä (n.5cm)
2 pientä punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2dl ruokakermaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
(mahdollisimman moni aines luomuna, tietysti)

pinnalle:
fetajuustoa
kurpitsansiemeniä


Pilko kattilaan puna- ja valkosipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut porkkanat, perunat, inkivääri, mausteet ja reilu litra vettä. Anna porista kunnes ovat kypsiä (n. 30min, riippuen palojen koosta). Anna jäähtyä hetki, lisää kerma ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Paahda kurpitsansiemeniä muutama minuutti kuivalla pannulla.

Nauti lämpimästä keitosta paahdettujen siementen ja fetajuuston kera. NAM!



Last week we made some unbelievably good ginger and carrot soup. Yum-my!

4 comments:

  1. Fetajuustoa sosekeiton päällä, joooo! Hyvä vinkki, taidan testata viikonloppuna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se toimii kyllä hyvin! Samoin vuohenjuusto esim. bataatti- tai punajuurisosekeiton päällä. Se on se suolaisen ja makean liitto. :)

      Delete
  2. Oi nam! :) Ja ai jai sulla on ihania astioita!

    ReplyDelete