2014/11/23

Apartment Story I

Muutaman kerran olen manannut, miten asunnon remontti ei valmistu ikinä. Koska varsinaisesti asumiseen vaikuttavia detaljeja ei ole kesken, ei niiden kanssa ole pidetty mitään kiirettä. Suomeksi: kaikki muu ajaa edelle. Huokaus.

On kuitenkin hetkiä, jolloin olen onnellinen siitä, mitä olemme jo rakentaneet. Ja voin mielikuvituksessani nähdä myös ne hienoudet, mitkä tulevaisuudessa saamme vielä aikaiseksi. Kuten vaikka hankittua kirjahyllyn. Maalattua makuuhuoneen seinät. Mitä näitä nyt on.

Jotain kuitenkin valmistui jo aikaa sitten - kylpyhuone! Kaksiota ostettaessa sen pitkänmallinen kylppäri oli alkuperäiskunnossaan vuodelta 1967. Ei kovin hehkeä näky istuma-ammeineen ja heikkoine valaistuksineen, vaikka kukkakuosinen tapetti (!) sinänsä persoonallinen olikin. Täysin uusiksi siis.


KH_ennenKH-4KH-7KH1KH-5

Kaikki laatat Pukkila, pesuallas Otsoson, WC-istuin Villeroy&Boch/Geberit, hana+suihku Mora, taso valkoöljytty saarni.


You know how I always curse that this apartment of ours is never finished? Well, that hasn't changed. I still curse it. But some days I also admire the things we have already done - like the bathroom for example. When we started it was what it was built like in 1967, plus a fancy flowery wallpaper… So we designed  and built (or our constructer did) everything from scratch. The room is much more to our liking now!

7 comments:

 1. Oi joi! Hieno pumpulipurkki, mistä mahtaa olla peräisin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Purkki on muutaman vuoden vanha ja hankittu muistaakseni Kasvihuoneilmiöstä (http://www.kasvihuoneilmio.fi). Mutta oon nähnyt noita muuallakin! Kannattaa tsekata kaikki vähänkään sisustustavaroita myyvät tavaratalot/krääsäkaupat. ;)

   Delete
 2. Ohhoh! Onpahan tuo kylppärin ilme kyllä muuttunut aivan täysin alkuperäisestä.
  Tuollainen remppaprojekti tosiaan varmaan venyilee, kun vanhassa pystyy kuitenkin "elämään", niin sellaista aivan huutavan akuuttia tarvetta saada remppa valmiiksi ei ole.
  Meidänkin piti vanhasta asunnostamme remontoida 10v vanha kylpyhuone muun remontin yhteydessä - ostettiin uudet kalusteetkin jo sitä varten..ja öö...kolme vuotta myöhemmin myimme tuon asunnon edelleen remontoimattomalla kylppärillä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin! Silmä tottuu keskeneräisyyteen, ja joku maalausprojekti vaatii aika paljon ns. ylimääräistä duunia - pitää siirrellä ja suojata kalusteita ja vahtia, ettei kissa kastele tassujaan maaliämpäriin… Vähän pelkään, että meilläkin käy kohta noin kuin teidän kylppärin kanssa. :')

   Delete
 3. Oh, ihanan avaran oloinen ja ennen kaikkea ihanan valkoinen lopputulos, vaikka kieltämättä tuo kukkatapettikin oli omalla tavallaan varsin siisti (vaikkakin: tapetti kylpyhuoneessa..)! Tällaiset kuvat saa aina oman asuntohinkuni kasvamaan megalomaaniseksi, nimim. 25 vuotta vanhempien tai auppariperheen nurkissa, koulun asuntolassa, työsuhdekämpässä tai alivuokralaisena tuntemattoman tai kaverin huoneessa asustellut, joka on haaveillut omasta kämpästä jo kymmenen vuotta :|

  PS. Kiitos kans kaikista muistakin inspiroivista kuvista ja musiikista, usein käyn katselemassa mutta jotenkin se kommentointi vaan aina jää.. Varsinkin Norjan reissusi vaikuttaa olleen varsin mahtava, hauskaa että samoilla upeilla suunnilla olin itsekin ollut joitain viikkoja aiemmin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitän! Sisustuskuvat kieltämättä ovat paha, jos ja kun haluaisi itsekin toteuttaa kaikenlaista vastaavaa, muttei ole siihen mahdollisuutta. :/ Mutta toivottavasti säkin pääset mahdollisimman pian toteuttamaan itseäsi! Täytyy sanoa, että kyllä tässä matkan varrella se pahin sisusteluintous laantuu. :D Ei taitaisi meikäläisestä olla täyspäiväiseksi remppanaiseksi.

   Ja suurkiitos kauniista sanoista <3

   Delete