2015/03/30

Stuffed peppers 'n' stuff

Täytetyt paprikat. Aliarvostettu ruoka ainakin omassa keittiössäni, mutta kerrankos sitä keksii päästään reseptin, joka yllättäen jopa toimii. Pääsiäiseen tai Kreikkaan suuntautuvan annoksen saat, kun lisäät päälle tuoretta minttua ja tarjoilet annokset tsatsikin kanssa. Meillä tykättiin myös chilikastikkeesta lisukkeena, omnom.

JTJ_9198-3

5 suurehkoa paprikaa
400g karitsan luomujauhelihaa
2 dl kvinoaa
150-200g fetajuustoa könttinä
1 suuri sipuli tai punasipuli
2 valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria


Laita uuni lämpiämään 200C asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista kanta ja siemenet. Laita paprikat uunivuokaan tai pellille ja lykkää uuniin heti, kun se on lämmin. Esipaista paprikoita n. 15min tai kunnes ovat hieman pehmenneet. Halutessasi voit sivellä paprikat oliiviöljyllä.

Sillä aikaa keitetään kvinoa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä (ks. pakkauksen ohje, yleensä 2 osaa vettä, 1 osa kvinoaa) ja kuullotetaan pannulla öljyssä pilkotut sipulit. Lisätään joukkoon jauheliha ja mausteet. Kun kvinoa ja liha ovat kypsiä, sekoitetaan ne keskenään. Pilko samalla feta kuutioiksi.

Kun paprikat ovat hieman pehmeitä, ota ne uunista ja täytä seuraavasti: pohjalle fetakuutioita, väliin kvinoa-karitsanjauheliha-sipuli-sekoitusta, päälle taas fetaa. Tee tämä sama kaikille kymmenelle paprikanpuolikkaalle ja laita uuniin vielä n. 10 minuutiksi, tai kunnes feta on saanut hieman väriä. Ota uunista, anna vetäytyä muutama minuutti ja tarjoile salaatin kanssa. :)


JTJ_9199-4JTJ_9193-1

Stuffed peppers - a dish I probably haven't done before the day I decided to put a recipe together in my head. Surprisingly it worked! (Well, you know, it's not that difficult a dish...) Inside the peppers is quinoa, organic minced meat (from sheep), onions, garlic, feta cheese and basic seasonings (salt, black pepper). Peppers were roasted in the oven for about 15 minutes before stuffed with fried meat and onions, cooked quinoa and chopped feta & put back into the heat again (for another 10 minutes or so, just that the cheese got a bit of a golden colour). They tasted so yummy! If you want to add some heaps of Easter or Greece into the dish, try adding some fresh mint leaves and serving the whole thing with tsatsiki.

3 comments:

 1. Voi nam! Mulla onkin paketti kvinoaa kotona! Pitää testata! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Testaa ihmeessä! Kvinoa toimii mun mielestä muutenkin hyvin pastan tapaan, vaikkapa jauhelihakastikkeen tai peston kanssa. Mutta kuten mikä tahansa hiilarilisuke, tarvii se keittoveteen esim. kasvisliemikuution, että maistuukin joltain... :)

   Delete
 2. Voi nam! Mulla onkin paketti kvinoaa kotona! Pitää testata! :)

  ReplyDelete