2015/06/16

When life gives you lemons, make a raw cake

Syntymäpäiväni kului naapurimaassa, joten vein työpaikallemme kakun vaivaiset viisi viikkoa myöhässä. Ei ole Hannamari Rahkosen tuplasuklaa-vadelmaraakakakun voittanutta, mutta koska olin jo pitkään halunnut testata Karita Tykän pähkinätöntä sitruunaraakakakkua, kokosin eräänä iltana kakun ennätystahdissa pakkaseen jähmettymään. Puolitoistakertaisena ohjeeseen verrattuna tehty herkku oli ulkonäöstään huolimatta äärimmäisen maukas, raikas ja sai kehuja myös epäilijöiltä.

Makeutuksessa korvasin hunajan osaksi kookossokerilla. Reseptistä poiketen lisäsin myös raakalakritsijauhetta pohjaan. Olin voimakkaan mausteen annostelemisessa turhan varovainen, sillä se ei juurikaan lopputuloksessa maistunut. Ensi kerralla siis ronskimmalla kädellä!


JTJ_2441-1JTJ_2461-2JTJ_2470-3


I'd been wanting to test a certain lemon & honey raw cake recipe for a while, and it turned out to be a success - the cake was creamy, fresh and delicious (even though it might not have looked that posh). Next time I'll be adding more raw licorice powder to the mix! Yum yum.

No comments:

Post a comment