2016/06/21

A bowl of sushi

Palaan reissuhommiin myöhemmin, mutta first things first: RUOKAA. Jo jonkin aikaa yksi suurimmista ruokatrendeistä on ollut kulhot. Ensin puurosta ja sen tuunaamisesta tuli trendikästä, sitten huurteisilla marjoilla ja syötävillä kukilla koristellut smoothiet nautittiin kulhosta, ja nyt oikeastaan mikä tahansa ruoka on luvallista kipata kuppiin ja koristella salonkikelpoiseksi.

Yksi lempiruuista, joka kaiken lisäksi todellakin on sata kertaa helpompi nauttia kulhosta, on sushi. Tottakai osa itsetehdyn sushin viehätyksestä piilee nimenomaan siinä näpertelyssä, mutta arkipäivänä töistä tullessa ei paljoa huvita alkaa rullailemaan levää, kun vatsa kiljuu nälkäisenä. Sushibowl on helppo vaikka jokaisen syöjän höystää omilla lemppareillaan, ja syödä haarukalla (vaikka henk.koht. tykkäänkin syömäpuikoista). Lisäksi siitä saa monipuolisen aterian kesälläkin, kun ei huvita kokkailla mitään lämmintä. Arjen pientä luksusta, sanoisin.


JTJ_4833-2JTJ_4828-1-2JTJ_4840-3

Sushiriisi / wakame-levä / lehtikaali / kurkku / avokado / porkkana / graavilohi / paistettu siika / sushi-inkivääri / kevätsipuli / seesaminsiemenet / wasabi / soija


Nowadays the trend is to eat everything from a bowl - customized porridge, smoothies and even sushi. I made my first sushi bowl the other day, and it turned out just as delicious as I hoped! And cooking like this is so much easier than trying to get nigiri and maki to look like even half of what they're supposed to, especially when coming home from work tired with a screaming stomach. With rice on the bottom sushi bowls are easily made with each eater's preferable ingredients. This is what I call everyday luxury.

3 comments: