2018/01/28

Oulu brunch - Puistola

Pitkään on jo mieleni tehnyt kirjoittaa Oulun brunssivaihtoehdoista, vaati näköjään vain muutaman vuoden, että sain ensimmäisen tekstin ulos.

Puistola-3

Brunssi on ehkä kokenut pienen inflaation. Tai sitten se ei vain enää ole uusi, hypetettävä juttu tai pakollinen osa jokaisen itseään kunnioittavan ja ajan hermolla olevan kaupunkilaisen viikonloppurutiineja. Porukkaa brunsseilla kuitenkin tuntuu edelleen käyvän. Se on arkipäiväistynyt. Viime viikonloppuna kävimme Puistolassa lauantaibrunssilla. Puistolassa on aina käytetty laadukkaita, tuoreita raaka-aineita ja otettu erikoisruokavalioiset hyvin huomioon. Brunssin alkuun kuitenkin ajattelin, että kerrankin saan vältettyä ähkyn, sillä mieli ei tehnyt syödä buffet-pöydän jokaikistä tarjolla olevaa ruokalajia (toisin kuin joissain paikoissa). Kuitenkin siinä vaiheessa, kun pääsin jälkiruoan ääreen, totesin olleeni kuolettavan väärässä. Kyllä vohvelit ja itsetehdyt marengit takaavat ähkyn aivan varmasti.

Brunssi oli perushyvä - pidin aineksista, joista sai koottua mieleisensä salaatin, sekä jälkiruokavaihtoehdoista. Lämpimätkään ruoat eivät olleet niitä aamupalan perinteisimpiä tarjottavia. Miinusta siitä, että ruokien sisältöä piti hieman arvuutella, kun nimilappuja ei ollut. Lisäksi tuntui kummalliselta, että pääsy ruokailutilan erkkerin pöytiin oli estetty irtonaulakoilla, jotka blokkasivat myös luonnonvalon ikävästi. Plussaa kuitenkin Puistolan perinteisestä, maukkaasta kahvista, joka aikalailla pelastaa monesta pulasta. Brunssi ei siis mielestäni ollut Oulun parhaimmistoa, mutta mukavaa vaihtelua, jonka voisi kokea uudelleenkin.


Puistola-1Puistola-6Puistola-2Puistola-4


It seems like I've been meaning to write about Oulu's brunch options for ages. Only took a few years to get my first post about them actually out.

I think brunch has suffered from inflation. Or most likely it just isn't the new hyped thing anymore, or a mandatory part of each trendy city dweller's weekend routine. People still seem to go to brunches though, which is good. It's nowadays a normal part of our daily activity, almost as a regular breakfast is. Last weekend we attended Puistola's brunch for the first time. Puistola has always been known for using fresh, quality ingredients in their dishes and having options for different special diets. Still, as I picked up varieties of food on my plate, I felt that maybe for the first time I wouldn't stuff myself too full at a brunch. You know, in some places you just know immediately that you're gonna feel sick after eating all the delicious stuff laid out at the buffet. Then again, after getting to dessert, I realized how pathetically wrong I was. Yes, I got too full after all. What can you do when there's waffles and self-made meringues available.

The brunch was a good one. I liked the ingredients of which you could combine your own salad, and the dessert options. The warm dishes weren't the most traditional ones either. Zero points go to the fact that there weren't really any explanations which food was which, so one just had to guess. Also it felt weird that the entrance to tables at the restaurant's bay window was blocked with movable coat racks, which also blocked out natural light from the windows. Not that nice. Plus points come from Puistola's coffee, which is always worth mentioning, as it's a savior at many occasions. So the brunch wasn't Oulu's best in my opinion, but a nice change and I would gladly experience it again.

1 comment:

  1. I like to dine at this place. It has very delicate and cozy atmosphere. So, thanks for the post and take care now.

    ReplyDelete