2012/02/12

Docpoint: Ballroom Dancer

Elokuvista kirjoittaminen on viime aikoina tuntunut äärimmäisen hankalalta. En ole ehtinyt rainoja juuri katsellakaan, mutta toki monet aikaa sitten syksyllä katsotut odottavat nekin edelleen ruodintaa. Palaan niihin kyllä vielä joskus... Sen sijaan nyt katsaus Docpointiin, jossa ehdin Innin (toinen kerta valkokankaalta veti yhtä sanattomaksi kuin ensimmäinen!!) lisäksi nähdä Ballroom Dancerin.

...Toisaalta, ei minulla tästäkään dokumentista pitkästi sanottavaa ole. Muuta kuin että se on upea. Tanskalaiskaksikko Christian Bonke ja Andreas Koefoed ovat ohjanneet tunteikkaan kertomuksen entisestä maailmanluokan kilpatanssijasta, Slavik Kryklyvyystä, kun hän yhdessä nykyisen tanssiparinsa ja kumppaninsa Anna Melnikovan kanssa yrittää päästä takaisin maailman huipulle. Miehen perfektionismi kuitenkin osuu liian usein tielle ja vieroittaa hänet paitsi ympäröivistä ihmisistä, myös itsestään. Dokumentti ei missään vaiheessa syyllisty toistoon tai tylsyyteen, vaan jokainen hetki kantaa eteenpäin, vaikka käytännössä kamerat vain seuraavat sivusta tanssiparin toimintaa. Ballroom Dancer on raadollinen ja henkeäsalpaava, eikä sitä voi kuin suositella.
I haven't written about movies for a while. Actually I haven't even had time to watch any lately, but there's still a bunch of those I saw last autumn that are waiting for a small review. I'll get to those some time, promise... But now to Docpoint - the annual document movie festival that was held in Helsinki a few weeks ago. I went to see Inni for the second time on big screen (and it was as beautiful as on the first time!) and also Ballroom Dancer.

The document directed by Danish Christian Bonke and Andreas Koefoed is unbelievable. It tells the story of Slavik Kryklyvyy, a former world champion ballroom dancer who now with his new partner and lover Anna Melnikova is trying to get back to the top. But his perfectionism tries to get in the way and he starts to alienate both people around him and also his own feelings. The film is wonderfully done. It never gets boring or repetitive although the cameras are mainly just by-standers in the story. The movie takes your breath away and I can do nothing but recommend it with my whole heart.

5 comments:

 1. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta elokuvalta! Enää mietityttää, mitenkähän sen voisi nähdä Docpointin ulkopuolella...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli kyllä upea! Toivottavasti dokkarin pääsisi jossain näkemään. Viimeistään sitten DVD'llä or so. :)

   Delete
 2. Oi, toi olis pitäny nähdä! Mä sitten rakastan kilpatanssia...
  Riehu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että! Hoppas pääset pian jossain näkemään!!

   Delete