2015/09/19

Rhubarb Pie

Rhubarb pie, rhubarb pie, it might rain tomorrow, better get some before I die.

Juhannukseksi halusin leipasta jotain makeaa. Kriteereinä oli imelyyden lisäksi ajankohtaisuus, raikkaus, gluteenittomuus ja mahdollisuuksien mukaan myös puhtaan sokerin loistaminen poissaolollaan. Paleokeittiöstä bongasin reseptin raparperipiirakkaan. Sen verran varioin, että jauhoina käytin vain mantelijauhoja ja kokonaisia kaurahiutaleita, ja lopulta unohdin kardemummankin kokonaan. Piirakka kyllä maistui vallan mainiosti ilmankin sitä! Taikina-annoksen tein puolitoistakertaisena ja koko komeus syötiin kermavaahdolla kuorrutettuna.

Raparperikausi on toki tässä vaiheessa vuotta jo historiaa, mutta ne voi tietenkin korvata jollain muulla herkullisella luonnonantimella - kuten punaherukoilla. Taidankin tästä kaivaa kulhot ja marjat esiin…


Rhubarb pie 1Rhubarb pie 2Juhannus2015 16Juhannus2015 15

For the midsummer festivities I baked a simple, gluten and refined sugar free rhubarb pie. Just some whipped cream on top and voilà, perfect summer sweetness was guaranteed. At this time of the year rhubarbs are no more, but they can always be replaced with something else - I recommend red currants. The recipe is only in Finnish though, at a website focused in paleo food, but maybe there's a similar one in English somewhere...

2 comments: