2015/09/27

Gotta keep reading

Jos kuva- tai kokkauskirjoja ei lasketa, olen lukenut hävettävän vähän viime vuosina. Tai no, ollakseni eksakti, ei hoitojen aikana tehnyt mieli lukea pätkän vertaa. Ei jaksanut. Senkin jälkeen on riittänyt muuta ajateltavaa kokonaisen pienen kylän tarpeiksi, mutta viimeisten muutaman kuukauden aikana olen taas saanut aikaiseksi tarttua painettuun tekstiin. Kirjan lukeminen, jos mikä, on sitä kuuluisaa omaa aikaa. Alla olevista romaaneista kolme ensimmäistä on luettu aikoja sitten, kolme jälkimmäistä tämän vuoden puolella.

Gotta keep reading


David Nicholls - Starter for Ten
One Day -hitin rustanneen Nichollsin ensimmäinen romaani käsittelee 1980-luvun luokkaerojen sävyttämää yliopistoelämää Brian Jackson -nimisen fuksin kautta. Brianin ultimaalisena unelmana on osallistua television suosittuun tietovisailuun. Matkalla tavoitteeseensa hän rakastuu yliopiston tietovisajoukkueen kaunottareen, joka painii kuitenkin aivan eri liigassa kuin Brian. Kirja on viihdyttävä eikä nujerra alleen - joskaan myötähäpeän tunteilta ei voi välttyä. Oh dear.

Nick Horny - Juliet, Naked
Jos jokin romaani kuvastaa minua, se on tämä. Ehkei (onneksi) kaikilla olemisen tasoilla, mutta ainakin joillain. Musiikkifanaatikko Duncan, hänen pitkäaikainen tyttöystävänsä Annie ja vähintään yhtä pitkäaikainen idolinsa Tucker Crowe joutuvat melkoiseen myllytykseen, kun postissa tipahtaa Juliet, Naked - Crowen pitkän tauon jälkeen julkaiseman uuden albumin riisuttu demoversio. Ihmissuhteet ja niiden määritelmät joutuvat uudelleen arvioitaviksi. Loistava luettava, suosittelen koko sydämestäni!

Nick Hornby - Slam
16-vuotiasta Samia kiinnostaa elämässä lähinnä skeittaus aamusta iltaan. Hän joutuu kuitenkin melkoisten kysymysten äärelle tyttöystävä Alicen paljastettua olevansa raskaana. Sam näkee omituisia unia, keskustelee elämän hankalista kysymyksistä idoliaan Tony Hawkia esittävän julisteen kanssa ja yrittää selvittää tiensä läpi viheliäisestä suosta. Taattua Hornbya, eli taidokasta ja humoristista kielenkäyttöä alusta loppuun.

Nick Horny - Funny Girl
Barbara Parker valitaan vuoden 1964 Miss Blackpooliksi. Barbaraa ei kuitenkaan voisi vähempää kiinnostaa pikkukaupungin kruunu, sillä hän haluaa olla vakavastiotettava näyttelijätär. Tuovatko muutto Lontooseen ja nimenvaihdos mediaseksikkääksi Sophie Straw'ksi hänen elämäänsä toivottua kimallusta? Tähän teokseen oli alkuun vaikea päästä mukaan, lähinnä ei-omakohtaisen vuosikymmenen vuoksi. Mutta kun vauhtiin pääsi, ei loppua halunnut koskaan tulevan! Tästä toivoisin tehtävän arvoisensa filmatisointi joskus.

Lena Dunham - Not That Kind of Girl
Girls-sarjan luojan esikoisteos sisältää kasan lyhyitä, omaelämäkerrallisia novelleja. Tarinat on jaoteltu viiden yläotsakkeen alle: Love & Sex, Body, Friendship, Work ja Big Picture. Ensimmäisen kanssa taistelin, sillä en osannut täysin samaistua yhden illan juttuihin. Toisessa osassa Dunhamin kirjallinen huumori alkoi kuitenkin avautua, ja viihdyin kirjan parissa loistavasti. Miksikään Nobel-ehdokkaaksi kirjasta ei ole, mutta sukupolvensa naisten äänenä se toimii.

Riikka Pulkkinen - Vieras
Pulkkisen kolmas teos vie seurakuntapastorina työskentelevän Marian mukana New Yorkiin, aiemman elämän taaksensa jättämiseen ja vimmaiseen tanssiin. Vapauttaako uusi elämä, vai vangitseeko se? Miksi tuntuu, kuin ei kuuluisi mihinkään? Ja mitä tapahtuu, kun ei enää pysty pakenemaan sisimpäänsä? Romskussa Pulkkisen filosofinen ote ottaa taas askeleen eteenpäin. Toiset tykkäävät, toiset eivät - minä kuulun ensimmäisiin. Ainoa, mistä en oikeastaan pitänyt, oli loppuratkaisu.


Edellisistä rustailuista on siis aikaa. Kaikki kirjajutut kuitenkin löytyvät reading-tagin alta!


A morning with books


I haven't been reading books in a loooooong time. Mostly because with chemotherapy and lots of other things going on in life there seems to be no time for printed stories. And no concentration. Because if anyting, reading a book is ultime me time, a trip to other worlds. This year I've gotten a grip on this matter, yay! So here are a few books either read a while ago, or in this past few months. I would recommend each and every one of them - my favourites are still probably the Horny ones (especially Juliet, Naked). He's just a killer novelist, that man!

8 comments:

 1. Just sain luettua ton Starter for Tenin ja kyllä niin monta kertaa joutui läpsäisemään otsaa myötähäpeästä, että! Mutta oli kyllä erittäin helppoa luettavaa, pidin, osaltaan hauskaa, mutta myös surullista. Vielä enemmän tosin pidän One Daystä xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri noin!! One Day on munkin lempparini, se jotenkin imaisee mennssään. Tietenkin Starter for Tenissä voi tökkiä vähän se samaistumisen vaikeuskin. ;)

   Delete
 2. http://twilightcola.blogspot.fi/2012/05/wayfarer.html

  Täällä on joku esittänyt kolme vuotta julkaisun jälkeen kysymyksen sinulle. Näin ilmitusluontaisena huomautuksena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, kiitos ilmoituksesta! Mulle ei näemmä ole kaikista kommenteista tullut ilmoitusta sähköpostiin, koska edellinen Cilon kommenttikin oli mennyt täysin ohi. :O Käynpäs heti vastaamassa silmälasikommenttiin..

   Delete
 3. Mistä saa tuommoisen kirjanmerkin??? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on lahjaksi saatu.. Täytyy kaivaa valmistaja jostain. :)

   Delete