Voileipäkakku. Tuo juhlien klassikko, parjattu ja ikävällä tavalla liian retrona pidetty, jota kuitenkin kaikki haluavat juhlissa syödä ja pettyvät, jos sitä ei ole tarjolla. Ehkä parin viime vuoden ajan voileipäkakku onkin tehnyt toden teolla uutta tulemistaan, hitaasti mutta varmasti.
Yksi helppo keino uudistaa legendaa on pukea se moderniin asuun. Tein synttäreikseni työpaikalle ton-ton-voileipäkakun, eli kakun, joka on vegaani, gluteeniton, pähkinätön ja soijaton. Pohjana oli Yhteishyvän sivulta löytynyt resepti, josta korvasin maitotuotteita vegaanisilla vastikkeilla ja leivän gluteenittomalla vastaavalla.
Huomioita:
1. Gluteeniton leipä on tosiaan k u i v a a. Kostuta siis reilusti!
2. Avokadopäälliseen kärsisi lisätä reilusti yrttejä, se kyllä kestää (ja melkeinpä vaatii) sen.
3. Violifen Greek white block -juustoa ei millään uskoisi vegaaniksi, se maistuu niin täydellisesti vuohenmaidosta tehdylle fetalle!
Suosittelen kokeilemaan vaikka ensi viikonlopun juhliin! Kommenteista päätellen kakku maistui syöjillekin.
Sandwich cake is a traditional salty cake served at Finnish semi official parties like weddings, 50th birthdays, graduations. For years it's had a bad retro vibe bringing memories from the 80s, even though everyone wants to eat it and get disappointed if it's not on the table. It hasn't been trendy at all. But the tides are slowly changing.
One easy way to update a classic is to mask it in a modern outfit. For my bday I made a free from everything type of sandwich cake for my work mates. I used a veggie cake recipe from the net and just changed the ingredients so that in the end it was vegan and free from gluten, nuts and soy. It turned out pretty darn good!
No comments:
Post a Comment