2012/03/21

Kaisa-talo

Kaisaniemessä nököttää viimeistä silausta vailla oleva - tuleva - Helsingin Yliopiston uusi kirjastorakennus. Kaisa-taloon on toki tulossa vähän muutakin toimintaa, mutta yhtä kaikki moderni rakennus istuu vanhaan miljööseen todella hyvin - vaikka näistä kuvista ajatuksen päästä ei ehkä kiinni saakaan. Syyttäkää kuvaajaa.


Kaisa-talo 1Kaisa-talo 10Kaisa-talo 9Kaisa-talo 5Kaisa-talo 2Kaisa-talo 3Kaisa-talo 6Kaisa-talo 4


There's a new library building in the making - or almost finished - for Helsinki University. Kaisa-talo represents modern architecture that fits very well between older buildings and the whole neighbourhood of Kaisaniemi.

13 comments:

 1. Ai se on noin valmis jo! Joko a) käyn keskustassa ihan liian harvoin, tai b) voisi avata silmät kun siellä tallustaa. :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan se! Käsittääkseni sen pitäisi avautua kesään mennessä, mutta who knows.

   Delete
 2. Onpa erikoinen. Kauniilla tavalla erikoinen, ainakin näiden kuvien perusteella, näkemättä koko rakennusta kerralla saati sitten lähiympäristöä. Tykkään hulluna tommosista isoista ikkunoista rakennuksissa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! Luulisi, että noi suuret kaaret eivät soinnu suorakulmaisten rakennusten lomaan, mutta raikastaa kivasti ympäristöä. Koska toisaalta muut ikkunat ovat tosi pientä ruutujakoa ja tasoittavat kokonaisuutta. Ja materiaali tietysti sitoo ympäristöönsä myös. Tervetuloa katsastamaan livenä. ;)

   Delete
 3. Jep, tuo on kyllä hyvää työtä, blendaa loistavasti ympäristöönsä ja kivat aaltoilevat kurvit.

  ReplyDelete
 4. Mä melkein vihaan koko tyhmää kirjastoa:D No ei vais, mut hirmu harmi että muuttavat pienten oppiaineiden kirjastot tuonne betonimöhkäleeseen, etenkin kun se tarkoittaa että kaikki vanhimmat oppiaineiden kokoelmat ei sinne siirry ja ne jäävät johonkin varaston uumeniin unohduksiin..

  nimimerkillä perinnemummo:D

  Mutta onhan tossa positiivista se että aukioloajat on paremmat ja se on oikeasti kätevää että saa samasta talosta kaikki kirjat. Se vanha kirjasto vaan oli niin ihana. Niisk. Ja rakennuksena sopii yllättävänkin saumattomasti paikalleen, ei se Anttilakaan siinä mikään ilo silmälle ollut;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nojuu, onhan tuokin pointti ihan ymmärrettävä. Itsellä ei ole mitään henkilökohtaista sidosta Hgin yliopiston kirjastoon tai koko laitoksen tiloihin, niin vähän eri.. :) Mutta varmasti tälle nyt on oikeasti tarvetta.

   Se Anttila/Kodin 1 nyt oli ehkä maailman hirvein, mietin aina miten sen näköinen rakennus voi sijaita niin keskustassa - mitä ne turistitkin ajattelee?! xD

   Delete
 5. Selkeästi en ole käynyt Helsingin keskustassa pitkään aikaan, kun en arvannutkaan, että tuo on jo noin pitkällä..aina välillä tuolla tuli käytyä niin kaupassa pyörimässä kuin kirjastossakin. Jännä seurata, kuinka maailma muuttuu!
  Voi niitä aikoja, kun pienenä muistaa nähneensä siinä Kodin1:n kylttien tilalla jopa Pukeva-liikkeen pallokirjaimet. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Ja kohta ei kyllä enää muista, miltä uudestaan rakennetut kaupunkitilat ja tontit näyttivätkään ennen..

   Delete
 6. replica bags wholesale in divisoria look here x8l81b4q47 replica ysl bags australia replica bags and shoes replica hermes p8m58h2y51 replica bags paypal accepted find out here now m4q16j4t99 replica louis vuitton replica bags new york

  ReplyDelete