2009/04/29

Bookworm

Listalla olisi pari haastettakin, mutta jotenkin en osaa niihin nyt tarttua. Tahmaiset tassuni eivät myöskään ole tarttuneet kirjoihin viime aikoina... Alkuvuoden käsittämätön lukemisbuumi Twilightista innostuneena on lopahtanut. On niin paljon muutakin tekemistä. Pari opusta on kuitenkin tullut kahlattua läpi!

Henna-Kaisa Sivonen - Kasarikirja
Kaikille 80-luvun lapsille ja aikuisille! Kirja kertoo varsin seikkaperäisesti elämästä 1980-luvulla, pääasiassa lapsen silmin. Millä leluilla silloin leikki, mitä söi lounaaksi päiväkodissa tai koulussa, missä lomailtiin, mitä laitettiin päälle kuraleikkeihin... Olen 80-luvun lapsi ja innostun monesta kasariin liittyvästä asiasta. Oli ihanaa löytää kirjan sivuilta tuttuja piirroshahmoja ja samanlainen My Little Pony -reppu, joka minulla joskus oli (ja on edelleen)! Olin ihaillut tätä kirjaa pitkään ja talvemmalla se tarttui mukaani Ateneumin kirjakaupasta. Todella sympaattinen kirja, suosittelen :)

J.K. Rowling - The Tales of Beedle the Bard
Useissa Pottereissa mainittu kirja sai muotonsta Rowlingin käsissä jokin aika sitten. Kirja sisältää viisi kertomusta, joita velhoille ja noidille kerrotaan pienenä. Opettavaisia tarinoita, joita voi verrata meidän jästien kuulemiin ja lukemiin H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten satuihin. Jokaisen kertomuksen lopussa on lisäksi Albus Dumbledoren omat merkinnät ja muistiinpanot tarinoiden sisällöstä. Viihdyttävää luettavaa tämä, vaikka ei sinänsä ole mikään kirjallisuuden mestariteos ollenkaan. Mutta täydentää mukavasti Harry Potter -maailmaa. Oli mahtavaa lukea kokonaisuudessaan esimerkiksi The Tale of the Three Brothers. Pahoitteluni, luin tämän alkuperäiskielellä enkä ole selvillä suomennoksista.

Candace Bushnell - Sex And The City
Rakastettavan TV-sarjan innoittamana sain vihdoin ja viimein hankittua alkuperäispokkarin. Lukeminen on kylläkin vielä kesken... Jostain syystä kirja ei innosta minua puoliksikaan niin paljon kuin sarja. Ehkä osansa on englannin kielellä, jonka sutkautukset eivät päässäni taivu läheskään yhtä sarkastisiksi kuin oikuttelevan Carrien suusta, TV:n kaiuttimista kuultuna. Lisäksi henkilöt ja heidän väliset suhteensa ovat hieman erilaisia sarjaan verrattuna. Osa tapahtumista on selkeästi yhdistettävissä juuri tiettyihin jaksoihin. Osaa ei taas ole käytetty sarjassa ollenkaan, tai sitten ne on muokattu lähes tunnistamattomiksi. En vielä tiedä, mitä mieltä olen kirjasta. Jotenkin se ei täysin aukea, mutta välillä tulee lukuja, jotka saavat hykertelemään.

Kameran sisuksista löytyi kuvia kirjoistani. Niitä ei ole järjettömiä määriä, sillä a) tykkään hyötykäyttää kirjastoa, b) tykkään enemmän kovakantisista kirjoista kuin pokkareista, ja nehän tuppaavat olemaan yleensä kalliimpia, c) tykkään paljon suurista kuvakirjoista, jotka nekin ovat hintaluokaltaan siellä yläpäässä. Hyvät kirjat ovat siis aina tervetullut lisä hyllyyni :) Toivottavasti kuvat eivät ole liian pimeitä, en jaksanut muoksia. Tuttuun tapaan suurentuvat klikkaamalla, jolloin nimet näkee paremmin!Lempifantasiaa. Tolkien ei ikinä petä ♥Tästä hyllystä puuttuvat Harry Potterit 1-4 (englanniksi),
koska ovat lainassa. Niiden paikan ovat täyttäneet hääkansio,
SATC sekä lainassa olevat Beedle ja Terry Prachettin joku.
Rakkauskirjoja! Suomalaisia romaaneja, satuja,
sarjakuvia, taidetta ja pukeutumista.
Jotain alan kirjallisuuttakin täytyy olla. Aika säälittävän
vähän tosin... Vaan enpä minä sitä niin hirveästi kaipaakaan.Random. Muutamia pokkareita tässä, joista Bram
Stokerin Dracula olisi seuraavaksi luettavat-listalla.


Miten on sinun lukemisesi laita tällä hetkellä?

7 comments:

 1. Vähän hiljaista on lukurintamalla täälläkin. Sille Telenylle tais käydä samoin kuin Dorian Graylle: sain luettua lähes loppuun, mutta sitten väsähdin. Ehkä vielä kuitenkin tarvon sen loppuun asti, että saan joskus palautettua. :)

  ReplyDelete
 2. Eipä tule luettua tarpeeksi, kun on noita koulukirjoja ja tenttejä ihan liikaa. Menossa on kyllä Kjell Westön Missä kuljimme kerran, se on aika loistava. Sunkin hyllystä löyty toi Riitta Pulkkisen Raja, jota alan lukea heti kun koulu loppuu! Toinen mikä kiinnostaa on Sofi Oksasen Puhdistus, joka oli myös sun hyllyssä. Mitä tykkäsit niistä?

  ReplyDelete
 3. Just sain loppuun Zadie Smithin White Teeth kirjan. Suosittelen, oli tosi kiva. Luin englanniksi eli en tiedä miten se suomeksi avautuisi. Muuten nyt on vain koulukirjat meneillään...

  ReplyDelete
 4. Nekku, mä en muistanut yhtään että Telenykin on sulla! :D Ehkä se joskus tulee luettua sitten, ja Pottereilla ei ainakaan ole kiire.

  Nooruska, silloin kyllä kun on jotain 'asiallista' luettavaa, ei niiden lisäksi jaksa enää tarttua muihin kirjoihin.. Raja on kyllä hyvä, tykkään paljon! Samoin Puhdistuksesta, siitä kirjoitinkin enemmän täällä: http://twilightcola.blogspot.com/2009/01/puhdistus.html :)

  suklaasydän, tuo White Teeth kuulostaa mielenkiintoiselta, joten täytynee tarttua siihen jossain vaiheessa!

  ReplyDelete
 5. Ootko nähnyt Sovituksen (Atonement)? No, joka tapauksessa suosittelen kirjaa, johon se leffa perustuu! Parasta, mitä oon lukenut moneen vuoteen! <3 Harmi vaan, kun olin nähnyt leffan ensin - olisin halunnut kuvitella ihmiset ja paikat oman näköisekseni!

  Itselläni on nyt monta eri kirjaa kesken, saa sit aina valita mikä sopii kulloinkin fiiliksiin :D Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma, Bo Carpelanin Kesän varjot ja edelleen Hunter S. Thompsonin kirjoituskokoelma Pelon valtakunta (ollut kesken melkein vuoden, se sopii hyvin harvaan mielentilaan). Ehkä seuraavaksi luen Umberto Econ Ruusun nimi, sormet jo vähän syyhyää, kun en oo hetkeen lukenut mitään historiallista romaania ^__^

  ReplyDelete
 6. Tajusin muuten just, et oonko vähän tylsä, kun annan aina lahjaksi jotain kirjoja? D: Yhdessäkin kuvassa oli kolme kirjaa multa :O

  Hei ja piti kysyä, että onko tuo Viggon kirja mimmonen? Täytyy tunnustaa, että en edes tiennyt/muistanut hänen kirjoittaneen jotain.

  ReplyDelete
 7. laughable-loves, ensinnäkin, ei todellakaan oo tylsää että annat lahjaksi kirjoja!! Koska sun kirjalahjat on aina parhaita :) Eikä kukaan muu sitäpaitsi yleensä edes hanki mulle kirjoja :D Ilman sua hyllyni olisivat tosi tyhjät :D

  Sovitus ei kuulosta yhtään tutulta mun korviin, joten täytyy siihenkin tutustua! Sulla on kyllä aina niin monta kirjaa työn alla ja muutenkin luet paljon, huok.. Miksen mäkin jaksa :)

  Viggo on kirjottanut runoja, ja toikin kirja koostuu hänen runoistaan. Kuvituksena on Viggon valokuvaus- ja maalaustaidetta. Itse tykkään hurjasti :)

  ReplyDelete