2009/04/06

Lapsuuteni

Sain Mikaelalta lapsuusaiheisen haasteen, joka on naamakirjassakin kiertänyt.

Muistatko vielä, miltä tuntui olla lapsi? Kun kaikki oli elämässä vielä mahdollista ja nenä keittiöpöydän korkeudella? Kopioi nämä omaan blogiisi ja korvaa vastaukseni omillasi. Haasta ystäväsikin muistelemaan. Se voi olla joskus tervettä.


(Photo by iskä circa 1991)


1. Missä ja koska synnyit?
KSNK-rockcityssa keväällä 1983.

2. Onko sinulla sisaruksia?
Pikkusisko.

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?
Molempia. Kerhossa, kotona, perhepäivähoidossa ja Oldfield Park Infant Schoolissa (nimi voi olla väärin, ei muista tarkasti eikä google juuri auttanut).

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?
Gerbiilit Kevin ja Oliver sekä pikkusiskon ötököitä (= chinchilloja ja marsuja) sen jälkeen.

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?
Kyllä meillä oli semmoset styroksiset turvaistuimet aka korokkeet, että vyön sai laitettua kunnolla myös lapselle. En tosin tykännyt siitä vyöstä kun se painoi rintaa ikävästi, ja pidin sitä diagonaalista osaa aina selän takana...

6. Oliko sinulla mielilelua?
Varmaan kaikki :D Barbiet, My Little Ponyt, Fabulandiat, Sylvanian Familiesit... Sitten oli Hiirulainen-niminen pehmolelu, joka on melkein yhtä vanha kuin minäkin ja on aivan läpikuultavaksi kulunut, raukka. Sille pyysin äitiä ompelemaan suun, sillä eihän se voinut puhua ilman suuta!

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona?
Trapetsitaiteilija, ballerina tai hengenpelastaja. Kuten näkyy, melkein olen näihin ensimmäisiin haaveammatteihini päätynyt...

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?
Kiltti, mutta en näkymätön. Olen aina eronnut muista jotenkin, ja se on kai kiinnostanut ihmisiä ja olen saanut kavereita, enkä siten pysynyt kovin näkymättömissäkään.

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?
Ei minulla ollut sellaista avainnauhaa kaulassa! Thank god. Pihoilla ja metsissä kuljettiin joo, mutta aina taisi olla joku kotona.

10. Nukuitko valot päällä?
Ainakin jossain vaiheessa. Peitosta piti aina tehdä jalkopäähän pussi, ettei möröt tule ja syö varpaita.

11. Lempi lastenohjelmasi?
Bravestarr! Teenage Mutant Hero Turtles, Rölli, My Little Pony, Dr. Snuggles, Care Bears, Tao Tao, Maija Mehiläinen, Count Duckula, Ewoks, Heathcliff, Captain Planet, Olipa kerran elämä... Myös Mr. Beania ja Black Adderia tuli katsottua, vaikka jälkimmäisen huumori meni varmasti 5-vuotiaalta täysin ohi.

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi?
Minun oli tarkoitus kävellä yksin kotiin koulusta. Koulun kohdalla pyörätietä kuitenkin vasta rakennettiin, ja tiellä oli isoja kaivinkoneita. En millään uskaltanut mennä niiden ohi, vaan open oli saatettava minut. Kännykät olisivat olleet kätevä juttu myös tällöin.

13. Keräilitkö jotain?
Tarroja, kiiltokuvia, heijastimen- ja lasinpalasia (!!), puolijalokivia ja muitakin kiviä, NBA-kortteja, kaikkea järjetöntä.

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?
Musiikki, kuvis ja englanti.

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?
Ainakin kiusattu, mutta lähinnä yläasteella. Itsekin olen varmasti joskus kiusannut? Mutta en ketään mitenkään järjestelmällisesti tms.

16. Mitä harrastit?
Musiikkia, musiikkia ja musiikkia! Musiikkiluokalla olin. Pianonsoittoa, viulunsoittoa ja sen siivellä tuli musiikinteoria ja orkesteri. Laulua sitten myös. Ja teatteria. Tennistäkin hetken aikaa joskus pelasin. Luin myös ahkerasti Neiti Etsiviä ja Nummelan Ponitallia.

17. Ystäväsi?
Suomessa Jutta ja Jarkko, Englannissa ('88-'90) Samantha, Alex, Joanna, Candace, Neil, Alan, Janine... Suomessa taas Kepa, Suvi, Hanna, Jenni, Emppu...

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?
Hmm. Miksi tällaisissa tilanteissa tulee mieleen vain niitä huonoja xD

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?
Melkoisen tuju täti. Kova ääni. Englannista en opettajia juuri muista.

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri?
Oli meillä kotiintuloajat, mutta muuten saatiin aika hyvin mennä. Tosin kilttinä tyttönä en tehnyt ikinä mitään kovin rajua, jonka vuoksi kuria olisi pitänyt tiukentaa.

21. Miten perheesi lomaili?
Etelässä jos rahatilanne antoi myöten, mutta lama-aikaan kierreltiin paljon myös Suomessa asuntovaunun kanssa.

22. Lempiruokaasi natiaisena oli?
Makaroni + jauhelihakastike! Mannapuuro kaakaojauheella.

23. Tupakoitiinko teillä vielä sisätiloissa?
Ei.

24. Mitä asioita pelkäsit?
Pimeitä komeroita nyt ainakin, ja kaikkia isoja asioita kuten niitä tietyökoneita.

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia?
Ei.


Haastan sinut, joka katsoit edes yhtä samaa lastenohjelmaa kuin minä!

13 comments:

 1. Hyvin vastaavat vastaukset myös iskän käsitystä. Siitä makaronihauhelijamössöstä on kyllä kokintaidot kehittyneet, mutta hyvä että maistui.

  ReplyDelete
 2. Pienenä ei (onneksi?) tajua kulinarististen nautintojen päälle, olis hienommat pöperöt menneet vaan hukkaan :) Nykyäänkin jauhelihakastike on vaan vaihtunut pestoon...

  ReplyDelete
 3. Kiva, kiva :)! Mä oisin ehkä halunnut nähdä enempikin lapsuuskuvia -oot varmasti ollut tosi söpö :)

  -Jenna

  ReplyDelete
 4. ihana toi 12 :D ja mulla oli ihan sama juttu peiton kanssa. oikeastaan vielä nykyäänkin.. peitto ei saa missään nimessä esim. roikkua sängyn reunan yli. ehh..

  (sori jos kommentti tulee kahteen kertaan, oli jotain häikkää tässä äsken.)

  ReplyDelete
 5. mannapuuroa kaakaojauheella, jess! =)

  ReplyDelete
 6. Muistan sen Hiirulaisen... :-)

  ReplyDelete
 7. Tuo kuva on ihana ♥

  Olin unohtanut omasta suosikkiohjelma-listasta Turtlesit! :D Ne oli kova juttu joskus. Veli keräili niitä jotain purkan mukana tulleita tarroja, sillä oli ne kaikki. Sit leikittiin kans turtleseja, mua harmitti kun en saanut olla kukaan kilppari vaan jouduin olemaan April! Veljet teki itse ne aseetkin meiden leikkeihin :D Ja sit oli muovisia heittotähtiä.

  ReplyDelete
 8. Jenna, oisin laittanuki enempi kuvia jos ois vaan ollu :/ Satuin ottamaan ton yhden mukaani viimeksi äidin luona ollessa ja kuva-albumeita tonkiessa. Kun silloin en vielä tiennyt haasteesta.

  jenkku, haha :D Mulla on toi peiton pussille laittaminen edelleen, tosin kesällä kuumassa se on mahoton :)

  TaiNa, todellakin :)

  Anonyymi, kuka lienetkin, niin pointsit että muistat! :D

  laughable-loves, kiitos <3 Turtlesit oli kyllä ihan parhaita! Kaikkien lemppari oli aina Donatello, mutta mun oli Leonardo. Se oli kova miekkoinensa. Mutta voi raukkaa kun jouduit aina olemaan April :D

  ReplyDelete
 9. Ihania lapsuusmuistoja ja kiva kuva. Jos saan aikaiseksi, niin otan haasteen vastaan. Ainakin monta samaa lastenohjelmaa katselin :)

  ReplyDelete
 10. Jännä miten 80-luvulla ei saanut enää lapset autoissa keekaloida miten haluaa ;O) Missasit paljon!

  ReplyDelete
 11. Jutta, oispa kiva jos jaksaisit haasteen tehdä! :)

  Mikaela, hah, varmasti :D Ei heilumisen estäminen silti estäny sitä, että sain eräässä kolarissa silmäkulmani mustaksi. Tosin sillä kerralla ei tainnutkaan olla sitä styroksi-istuinta..

  ReplyDelete
 12. "Turtlesit oli kyllä ihan parhaita! Kaikkien lemppari oli aina Donatello, mutta mun oli Leonardo. Se oli kova miekkoinensa."


  Pakko kommentoida tätä! Leonardo oli munkin suosikki. Se oli sopivan viileä..ja öh, komea :D Michelangelo oli vähän pelle ja sitä rataa. Tästä sais aikaan varmaan jonkun freudilaisen jutun, tai tän perusteella voi vähintään päätellä minkätyyppisistä miehistä tykkää :D

  - Jenna

  ReplyDelete
 13. Jenna, hahaha, joo :D Leonardo oli kyllä komein! Sillä oli paras ääni, semmonen perusmiehinen, ja sininen oli tietysti poikien väri. Ne muut oli ihan tyttöjä :D

  ReplyDelete