2009/04/01

Galna Dagar

Nuo hullujen päivät ovat taas täällä. Keltaisten muovi- ja paperikassien invaasio on saapunut Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Banaanien näköiset kummitukset kävelevät meidän elävien joukossa. Ihmiset valtaa hysteria ja he ryntäävät pyöröliukuovista sisään tavarataloon massoittain, vaikka kyseiset ovet pysähtyvät heti, jos tulee liikaa tungosta. Halpoja sukkia metsästävät mummot tunkevat muiden ohi jonojen etummaisiksi (anteeksi yleistys, tästä on kokemusta). Osta osta, rajoitettu erä, näitä et saa enää ainakaan lauantain jälkeen!Jos jollekulle jäi epäselväksi, tänään keskiviikkona alkoivat Stockmannin Hullut Päivät. Perinteinen tarjousrysäys on pari kertaa vuodessa ja kestää neljä päivää kerrallaan. Myynnissä on tiettyjä tuote-eriä, joten osaa tuotteista ei löydy kyseisen tavaratalon normaalista valikoimasta. Kanta-asiakaskortin omistajille tulee muutamaa päivää ennen tapahtumaa postissa vihkonen, jossa kerrotaan tarjouksista. Mutta vain murto-osasta. Itse löydän parhaat kapistukset yleensä ilman paperista mainostusta.

Tuotteita on laidasta laitaan, joka osastolla. Osa tavaroista voi olla huteja, kuten normaalihintaisinakin. Osa voi olla muka-halpoja, vaikka todellisuudessa hinnasta on päästetty vain hitusen ilmaa pois, ja samalla euromäärällä löytäisi jonkin muun liikkeen tarjouksesta vähintään yhtä hyvää. Mutta on myös niitä todellisia löytöjä. Esimerkiksi monet elektroniikkatuotteet ovat oikeasti edullisia - niitä ei kuitenkaan lähde ostamaan suinpäin, vaan on hyvä jos on katsellut jotain samantapaista jo aiemmin. Myynnissä on yleensä myös joidenkin vaatemerkkien mallikappaleita, joista voi löytää herkkuja hyvällä hinnalla. Unohtamatta tietenkään karkkiosastoa, jossa on jos jonkinmoista syötävää. Onneksi karkkikaappini on täynnä.

Hullut Päivät ovat yleensä minun turmioni. Etenkin levy- ja DVD-osastolle saa kulumaan muutamia kymppejä, kun saa huokeasti hyllyynsä täytettä, jota on kaivannutkin. Toki valikoimat eivät aina miellytä. Myös muutamia vaatteita on tullut hankittua. Niitä on yleenä myös käytetty melko paljon, vaikka eivät suuresti harkittuja ostoksia ole olleetkaan. Lennot olen ostanu kerran. Nytkin olisin ostanut, mikäli Finnair olisi tarjonnut New Yorkiin halpaa lentomatkustusta, kuten aiempina vuosina. Mokoma Finnair.

Sen sijaan, kävellessäni tänään ulos Stockmannilta klo 09.00, laukussani polttelivat ainoastaan ripsiväri, jota olin mennyt hakemaankin (Kanebo tottakai), sekä luomupuuvillainen neuletakki, joka tulee tarpeeseen (jostain syystä neuletakit ovat korvanneet hupparit kaapissani). Hypistelin monen monta osastoa läpi tunnin aikana. Käsissäni oli musiikkia ja leffojakin, mutta laitoin ne kaikki kuitenkin takaisin laareihinsa. En jaksanut jonottaa.

Pohdin, mitä valloilla oleva taantuma tekee HP'n asiakaskunnalle. Ostavatko ihmiset vähemmän, kuin aiemmilla Hulluilla Päivillä? Vai ovatko ihmiset säästäneet muissa ostoksissa, jotta voisivat nyt hankkia tavaroita halvemmalla? Ns. halpaketjuthan kukoistavat laman aikaan. Taisipa uutisissa olla jokin aika sitten, että jopa Siwa ja Valintatalo ovat Lidlin uhan alla. Monet boikotoivat Hulluja Päiviä sen luoman ostohysterian ja kulutuksen vuoksi. Ihmisillä jotenkin napsahtaa päässä. Sitä huomaa tarvitsevansa suklaata, jolle on allerginen, ja sähköhammasharjan harjaosia, vaikka ei omista koko sähköhammasharjaa... Mielestäni missään tarjouksissa tai alennusmyynneissä ei ole vikaa normaaliin kauppojen myyntiin verrattuna, kunhan muistaa pitää päänsä mukana. Kaikkiin kotkotuksiin ei tarvitse lähteä mukaan.

Olen ylpeä itsestäni, että sain pidettyä vahingot minimissä. Osaksi toki ihan käytännön syistä, raha kun ei kasva puissa. Vaikka eipä sitä vielä saisi olla liian ylpeä - Galna Dagar jatkuvat lauantaihin asti...


Tarttuiko sinulle mukaan keltainen pussi, vai aiotko vältellä niitä?


Kuva

17 comments:

 1. Otin oman kassin mukaan, niin ei tarvinnut ottaa niitä keltaisia. :) Kaiken sain, mitä oli listalla, ja pari leffaa päälle. Saatan kyllä vielä mennä muinakin päivinä, ainakin ihmettelemään.

  ReplyDelete
 2. Nekku, no ei sitä lasketa ;) Mäki piilotan aina keltaiset kassit oman laukun sisään.

  ReplyDelete
 3. Mä oon ehkä vähän säästellyt joululahjaksi saamaani lahjakorttia hulluille päiville. Ei se toisaalta ole kuin 40 euroa ja mitä oon kattonut mitä haluaisin, niin saisin tyyliin yhden-pari tuotetta. Kanebon tuplapakkaus ripsareista tekisi mieli hankkia kuten vuosi sitten. Jäljelle jäis rahaa sitten esim. SMG:n uutuuteen, joka on ehkä euron-pari halvempana mitä peruslevykaupassa. Mutta sitten ei taasen vois katella mitään vaatteita tai Taika-asioita tai mitään, tai kirjoja. Ja ipod/mp3-soitin ois jees. Katsotaan nyt osaanko päättää mitä hankin sillä vai jätänkö sen lahjakortin vaan hautumaan.

  -jenna

  ReplyDelete
 4. onneksi täällä ei oo stokkaa xD aina meen sinne hulluille päiville tungokseen ja ostan jotain tyhmää, mitä en ois välttis tarvinut. onneksi en suuria summia sentäs oo tuhlannut.

  toisaalta, onhan täälläkin sokoksella ne 3+1 -päivät. ne on kyllä paremmat eli tulee ostettua enempi xD

  ReplyDelete
 5. oliko se vilan neuletakki? mä ostin kans sellasen :) lisäksi empulle sukkikset, hello kitty-vihon, uudet raidalliset luhta-pyyhkeet ja sit herkkuja :)

  huomen ois tarjouksessa hello kitty potkulauta, se vähä kiehtois... mut ei e sitä ehkä tarvi... mut se on hello kitty :D oli siel hello kitty -karkkikauppakin 14,90e, mut sekin sai jäädä ;)

  ReplyDelete
 6. En ole vielä käynyt ;O) Ostan HP:ltä aina ainoastaan sen pakollisen neekeripusu-laatikon, herkkua pariksi päiväksi, se riittää ;O)

  ReplyDelete
 7. No tiiät jo kuinka mun siellä kävi.. :D

  ReplyDelete
 8. Saattaisi keltainen kassi mukaan tarttuakkin, jos niitä jakeleva kauppa olisi lähimailla :)

  ReplyDelete
 9. Jenna, toi on just hankalaa, kun pitäisi päättää mihin sen lahjakortin käyttää. Jos se olisi ns. omaa rahaa, miettisi ehkä tarkemmin ja hankkisi jotain tarpeellista. Mutta kun se on tavallaan 'ylimääräistä', tekee mieli ostaa jotain.. noh, ylimääräistä :)

  norppa, hyvä siis noin x)

  hyppysellinen, juu on se neuletakki Vilan :) Ihanan ohut vaikka kesärientoihin. Hello Kittyjä oli tosiaan nyt aika paljon!

  Mikaela, hyvä periaate ;)

  Yonna, joo-o :D

  Sini, parempi vaan kukkarolle ettei ole kovin lähellä :)

  ReplyDelete
 10. mä maksimoin tuskan ja minimoin hyödyn eli kävin vaan hirviöruuhkassa ahdistumassa, enkä ostanut mitään. go me.

  ReplyDelete
 11. tiiti, hyvä idea :D Tietää ja mauistaa ettei tarvi mennä ens vuonnakaan.

  ReplyDelete
 12. Kyllähän sieltä jotain pientä sälää tarttui mukaan, mutta vaan ja ainoastaan semmoista mitä olisin muutenkin ostanut, ihan ilman mitään hulluja päiviä.. :)

  ReplyDelete
 13. Roxy, hyvä niin :) Sellaisia ostoksia sinne kannattaakin lähteä tekemään.

  ReplyDelete
 14. haha, Stockmann sitten päätti puolestani: lähdin tyhjin käsin (paitsi Imagen ostin edukkaasti)

  Kanebon ripsarit oli loppu ja uutta erää ei tuu, samoin oli SMG:n uusin. En mä varautunut tuollaiseen ihan. No, SMG:stä saavat uuden erän, jos ehtis sit. Ja jääpi rahaa johonkin muuhun myös ;D

  -Jenna

  ReplyDelete
 15. Jenna, hih ;) Noi ripsarit loppuu aina parissa tunnissa, siksi oon itse niitä heti aamulla klo 8 hamstraamassa. Näköjään aika hyvin muutkin tavarat ehtivät loppua.

  ReplyDelete
 16. mullakin noi hupparit on vaihtunut aikalailla neuleisiin. kummaa.

  ReplyDelete
 17. Elisa, olemme vain tulossa vanhoiksi!

  ReplyDelete