2009/04/02

Ratsastaen auringonlaskuun


Jos joku jostain syystä haluaisi lahjoa minua juuri nyt korulla, voisi hyvä vaihtoehto olla Kalevala-korun Ratsumies. Yksinkertaisessa ja maskuliinisessa korussa yhdistyvät nahka ja hopea. Koru on tietenkin tarkoitettu miehille, mutta solki on niin elegantti, että voisin hyvin kuvitella tämän myös hienostuneen iltapuvun kanssa. Suunnittelija on Kirsti Doukas. Kalevala Korun sivuilla kerrotaan korujen tarinasta näin:

Aulis Sallisen oopperan Ratsumies -tarina alkaa novgorodilaisen kauppiaan talosta, jossa ovat orjina ratsumies Antti ja tämän vaimo Anna. Ratsumies on rakkaustarina, joka kuvaa Antin ja Annan rakkautta olosuhteissa, jotka olivat vaikeita miehelle, mutta varsinkin naiselle. Oopperan maailmasta korumuotoilija Kirsti Doukas sai aiheen kolmanteen Savonlinnan oopperajuhlien korusarjaan. Viitteet Ratsumieheen tulevat hienovaraisesti ratsastamiseen liittyvän esinemaailman kautta: metallirenkaat, valjaat, nahkahihnat ja –punokset. Miesten koruissa hopea on yhdistettynä ajan hengen mukaiseen materiaaliin, mustaan nahkaan. Naisten mallistossa hopean ja vaalean nahan pintaan on ikuistettu herkkä koristekuvio, joka on ikään kuin tarinan lopun symboli, Annan kehtolaulun kauneus kuolleelle miehelleen. Ratsumies-korusarja ilmentää mielenkiintoisella tavalla oopperan teemaa sekä modernia korujen muotokieltä.

Minulle tämä ainakin kelpaisi! :) Mutta kolahtiko koru sinuun?

4 comments:

 1. Ostin Bangkokista samantyylisiä nahkarannekkeita pari kappaletta, niissä myös metallisia yksityiskohtia. Tykkään siis kovasti.
  Sulle on muuten haaste blogissani jos jaksat joskus raapustaa..

  ReplyDelete
 2. Mikaela, varmasti kivoja ne Bangkokin rannekkeet :) Minulle toi Ratsumies oli yllätys, koska pidän Kalevala-koruja ehkä hieman vanhanaikaisempina, enkä niistä yleensä kovasti tykkää.

  ReplyDelete
 3. Ehdottomasti kolahti! Aivan ihana. Materiaalina nahka on koruissa aivan ihana. Musta ja näyttävä. Hieno, hieno koru. :)

  ReplyDelete
 4. L, kiva! Niin minustakin ;) Harmi että kaikki tollaset hienot on aina miehille! En esim tiedä riittäisikö tuossa ranteenympärys, saisiko sen tarpeeksi tiukalle.

  ReplyDelete