2009/08/26

50% Wool 50% Silk

Asiat menivät hieman nurinkurin, kuten yleensäkin - lomalla ollessa ehdin kirjoitella enemmän kuin oli tarkoitus, ja nyt arkirutiineihin palattuani ei aikaa tahdo löytyä mistään (vaikka ideoita riittääkin). Ensi viikolla rytmi kuitenkin muuttuu, kun kesätreeniajoista siirrytään syys-vastaaviin. Tällöin toinen viikon kaksituntisista hikisessioista siirtyy sunnuntai-illalle. Hyvä niin, sillä esimerkiksi huomisen ohjelmaan kuuluu töiden jälkeen suoraan tanssiin meno, jonka jälkeen olen kotona uupuneena puoli yhdeksän aikoihin. Runsaasti unta vaativana painunen siis suihkun, syömingin ja venyttelyn jälkeen suoraan pehkuihin...

Mutta asiaan. Nykyään tulee yhä harvemmin shoppailtua sanan varsinaisessa merkityksessä. Kaupassa saattaa piipahtaa matkalla töistä kotiin, ja silloinkin hankinnat ovat yleensä esimerkiksi kosmetiikkaa loppuneiden tuotteiden tilalle, tai perustoppeja paitojen alla käytettäväksi. Yksittäisiä mieltä ilahduttavia löytöjä toki sopii sitten esitellä blogissakin. Viime viikolla sain kuitenkin talveksi kaksi uutta ihanaa, esittelyä kaipaavaa mekkolaista. Ja mikä parasta - itse niistä ei tarvinut pulittaa killinkiäkään ;)Mekko numero uno on äidin peruja ja hänen kumminsa käsialaa. Se on ommeltu paksusta villakankaasta aikana, jolloin ompelukoneet eivät tunteneet kuviota nimeltä siksak. Suorat ompeleet on kyllä tehty koneella (kuten kanttinauhoissa), mutta helman käännös on ommeltu käsin. Mekkotunika on siitä ihan huippu, että se pitää jykevän materiaalinsa ansiosta muotonsa. Helma siis todella levenee alaspäin, eikä roiku epämääräisesti, kuten trikoiset vastaavat. Hieman tuunausta vaate tosin joutuu kokemaan - ensinnäkin, keskellä menevä taitoksesta johtuva ryppy on saatava pois. Toiseksi, ajattelin ommella eteen muutaman suuren ja mustan napin, sillä se tuntuu kaipaavan niitä. Vai oletteko samaa mieltä?Toinen mekko on jonkinsortin tuliainen Ruotsin maalta. Olenpas kokolailla unohtanut ylipäätään kiittää tästä lahjasta, mutta sen antajat todnäk lukevat tätä - joten kiitos! ;) Puoliksi silkkiä, puoliksi puuvillaa oleva henkäyksenohut tunikamainen ilmestys on onnen omiaan lämpiminä kesäiltoina. Ja vaikka kesä onkin jäämässä historiaan seuraavan 10 kk ajaksi, ei tätä voi kaapin perälle muiden kesävaatteiden kanssa haudata. Silkki on paitsi kuumalla säällä viilentävä, vastaavasti viileällä säällä lämmittävä materiaali. Talvella alle voi laittaa pitkän topin ja päälle neuleen, ja toimivuus on taattu. Kaupunkiprinttikin sopii minulle kuin nakutettu. Lisäksi tunika sopii täydellisesti TopShopin batiikkihenkisten legginsien kanssa - nekin ovat tuliainen, Brittien maalta tietenkin.

Hiuksista on pakko sanoa sen verran, että kuvissa ne ovat harvinaisesti ojennuksessa. Se johtuu siitä, että kiharat eivät tällä kertaa olleet omiani... Lauantaisiin häihin minulle tehtiin kampauksen pohjaksi korkkiruuvit piippausraudalla (onko tällä joku oikeakin nimi? kiharrin?), jotka sitten suuren lakkamäärän ansiosta olivat sunnuntaiaamunakin vielä varsin siistit. Koska hiukset eivät tuntuneet likaisilta, turhaan niitä heti pesinkään :) Tykkään tosi paljon kohotetusta tyvestä, joka ei lässähtänyt edes pyöräilykypärän alla, sekä selkeistä kiharoista. Tällä hetkellä olen kyllä taas jo oma leijonanharjainen itseni.

Koska olen väsynyt päivän riennoista, eikä äsken syöty isukin ystävällisesti kokkaama tomaatti-lohi-papukeitto ole vielä täysin saavuttanut niitä hermoja, joiden mukaan vatsani on täynnä, himoitsen jotain ultramakeaa... Neettan tekemä piirakka kelpaisi mainiosti. Kuka tulee leipomaan?


5 comments:

 1. Toi toinen tunika miellyttää kovasti tätäkin silmää! Varmasti kiva myös villatakin kanssa talvella :)

  ReplyDelete
 2. Ihanat mekkoset ja metriaalit on kunnon kamaa.

  Mua kiinnostaisi kuulla lisää aiheesta shoppailun vähennys, tahattomastiko näin on käynyt?

  BTW uusi bannerisi on ihana, tulee meidän häkkilamppu siitä mieleen ;-).

  ReplyDelete
 3. Itsekään en ole pitkiin käynyt oikeasti shoppailemassa! Ihmeen nopeasti sitä unohtaa vaatehimonsa ja kohta ei enää haluakaan kauppoihin kiertelemään. :-) Lindexin karvahattu kyllä himottaa, vaikka kuinka olisin säästölinjalla!

  ReplyDelete
 4. patentti, kiva, eiköhän tuota tule käytettyä aika paljon :)

  Nooruska, taitaa olla enimmäkseen tahatonta tuo shoppailun vähentyminen ;) Sitä kun himoitsee jotain asiaa kahta kauheammin, jos sen itseltään tarkoituksellisesti kieltää.. Tästä voisi kyllä kirjoitella ihan pitemmästikin joskus.

  Joa, niinpä! Ja tietenkin se riippuu ihan siitä, mitä kaupoissa sillä hetkellä on, ja mitä esim. blogeissa esitellään. Kenties syksy ei ole ihan vielä kolahtanut :)

  ReplyDelete