2009/08/11

Halloumi-salaatti

Olen koettanut vähentää all-time favourite foodini, eli pastan, syömistä. Vaikka syön aina tummaa pastaa sen maukkauden vuoksi (vaalea ei oikeasti maistu miltään), tuntuu se edelleen turvottavan turhan paljon. Erilaisten pastamössöjen lisäksi lempiruokaani ovat ehdottomasti ruokaisat salaatit. Ruokavalioni nimissä sanalla ruokaisa tarkoitetaan juuston, tofun tai kalan lisäämistä vihanneksien ja hedelmien joukkoon. Tulipa tässä kerran, pitkästä aikaa, käytettyä halloumia!



Halloumi-salaatti kahdelle

* ruukullinen rucolaa
* 3-4 tomaattia
* iso puolikas tai 1 pieni kurkku
* cantaloupe-melonia pala (ei tietoa grammoista)
* n. 100g cashew-pähkinöitä
* halloumi-juustoa (ei tietoa grammoista.. sopivasti)
* mustapippuria
* halutessa oliiviöljyä tai viinietikkaa

Kaikki ainekset pilkotaan, ja kasataan kerrokseksi lautasille
niin, että rucola tulee alimmaiseksi. Myös cashew-pähkinät
puolitetaan. Halloumi-viipaleet paistetaan paistinpannulla
ja kasataan keon päällimmäisiksi. Voilá!


Minä itseasiassa suosin halloumin sijasta vuohenjuustoa. Halloumi on makuuni hivenen liian suolaista. Cashew'iden sijasta voi käyttää muita pähkinöitä tai siemeniä, esim. auringonkukan ja kurpitsan siemenet ovat nannaa. Myös cantaloupen voi korvata jollain muulla makealla, kuten hunajamelonilla tai näin kesän korvin mansikoilla. Niin tai näin, makoisaa on :)

4 comments:

  1. Halloumi on namnam kun sen grillaa eli ehdotonta kesäherkkua ;O) On muuten kyllä tosi suolaista, suosin itse fetaa tai jopa leipäjuustoa...

    ReplyDelete
  2. Kamalaa, mutta on ihan hirveä nälkä ja tuo halloumi ei nyt yhtään helpottanut oloani! :D Ruokaisat salaatit on ihanaa luksusta, sillä jotenkin niiden tekeminen tuntuu aina kamalan vaivalloiselta. Johtuneeko siitä, että joutuu ostamaan niin paljon aineksia..

    ReplyDelete
  3. Oi oi oi, mitä herkkua näyttää olevan! Pähkinät on kyllä hauska lisä salaatteihin. Ite tein tänää fetasalaatin, kun oon vastikään oppinu syömään fetaa.

    ReplyDelete
  4. Mikaela, leipäjuusto on ihanaa lämmitettynä ja lakkahillon kanssa! Mutta täytyypä testata myös salaatissa :)

    Joa, voi ei, anteeksi :D Oon kanssa miettinyt salaattien vaivalloisuutta.. Koska loppujen lopuksi siinä pilkkomisessa ei mene paljoa aikaa :D Mutta toisaalta se ei oo sama kun jonkun lämpimän ruuan teko, jolloin voi tehdä jotain muuta samalla kun ruoka on vaikka uunissa.

    stu-, hyvä että oot oppinu fetalle ;) Mä tykkään käyttää pähkinöitä etenkin juustoisissa salaateissa, koska sitten hyvien/huonojen rasvahappojen määrät on enemmän tasapainossa :P

    ReplyDelete