2009/08/16

Sillä päivä, se on kaunis

Eilisillan lähes kaikki sosiaaliset menot missanneena (lukuunottamatta Nekun vierailua, kiitos siitä!) lähdinkin tänään sitten kaffelle keskustaan. Pienet ihmisten näkemiseen tähtäävät menot ovat mahtavia piristyksiä muuten antisosiaaliseen viikonloppuun. Sen sijaan, jos muutama päivä on mennyt kovassa tohinassa ihmisten seurassa, tekee yleensä mieli viettää edes se yksi ilta ylhäisessä yksinäisyydessä.Kahvin lisäksi tuli syötyä jäätelöä vesisateessa. Ben&Jerry'sia himoinneena olimme pettyneitä, kun Kampin pulju oli jo mennyt kiinni. Kahvilastakin poistuimme alunperin sen kiinnimenemisen vuoksi, pöh. Suomalaisten pitäisi ottaa mallia niinkin läheltä, kuin naapurimaamme pääkaupungista, jossa suurin osa liikkeistä ja kahviloista on auki juuri niin myöhään, kuin asiakkaat haluavat.

Jokatapauksessa, vuoroin sateessa ja paisteessa tuli tallusteltua seuraavissa vetimissä: mekko / Gina Tricot, sukkahousut / H&M?, neule / VeroModa, vyö / H&M, kengät / Vagabond, hiuspanta / Stockmann, korvikset / self made.Viime viikolla tuli sitten vaalennettua niitä hiuksiakin. Lopputulos on juuri sitä, mitä hain - juuri ja juuri vaaleanruskeaksi luokiteltava, joskin alta entisten värjäysten vuoksi tumma, pehko. Vaikka olisihan tuo voinut toki vaaleampikin olla ja kampaajakin itseasiassa ihmetteli, miten se ei kohtuuvoimakkaasta hapetteesta ja ainakin 45 minuutin vaikutusajasta huolimatta vaalentunut tuon enempää. Vaan ehkä ensi kerralla sitten.

Alla Oulun kirjaston wc:ssä otettu kuva (hee), jossa olen siis juuri kampaajalta tullut. Joskus on kivaa vaihtelua pitää suoristettua tukkaa! Mutta kyllä se kiharapilvi taitaa olla enemmän minua. Ylempi kuva koettaa havainnollistaa kännykkäkameraa enemmän hiusten sävyä, vaikka kampaus onkin hyvin pitkälti bad hair dayn tulosta. En nimittäin ehtinyt lenkin jälkeen käydä suihkussa ennen kaupungille kirmaamista. (edit---Niin siis kyllähän minä nyt suihkussa kävin, mutta en hiuspesulla!)Kävelin tänään lähes tunnin kaasonkengilläni, enkä edes pitänyt kuin yhden tauon! Vaan täytyypä katsella, josko kipskopseihin saisi päkiätyynyt nätisti aseteltua, etteivät jalat ihan täysin kuole... Olen kyllä huomannut, että kun joskus tänään jalassa olleet mustat avokkaat tuntuivat matalasta korostaan huolimatta korkokengiltä, vaikuttavat ne nyt jalassa aivan tavallisilta popottimilta. Koroilla kävelyn opettelu on siis tuottanut hieman tulosta, ja ehkä osaan sitten talvella kävellä jo varaamillani Vagabondin killerikoroilla! ;)

6 comments:

 1. Hih, suorat hiukset ovat avainärsyke kaikille kavereilleni ja se saa heidät kysymään "kävitkö kampaajalla? mitä sä oot tehny hiuksilles? vähänkö näytät erilaiselta!" :--D sen siitä saa, kun on pehkona 362 päivää vuodesta!

  Mutta kiva tuo vaalennus, tekee hiuksista ei-niin-värikypärämäiset. (Illalla tää sanavarasto on vähän minä on..) :)

  ReplyDelete
 2. Mäkin angstasin tuota korkokengissä 24 h olemista, koska sitähän se on sitten d-dayna...kävikin ilmi että siinä kaikessa tohinassa en edes huomannut mitään kenkiä jalassani ja vasta joskus kauan puoli yön jälkeen alkoi tehdä mieli vaihtaa ballerinat jalkaan :D että näin.

  ReplyDelete
 3. Heippa! Kyllä sitä on tosiaan tullut kaivattua, että kaupoilla olisi ihan kunnolliset aukioloajat. Joskus lauantaisin tuntuu vähän hassulta, kun haluaisi mennä shoppailemaan, mutta osa paikoista sulkee ovensa kuudelta, osa jo aiemmin! Mutta eihän asia tietenkään ihan simppeli ole, ihmiset kun kaupoissa ovat töissä eivätkä automaatit.

  ReplyDelete
 4. Itse kahvilassa työskentelevänä (tosin enää kuun loppuun xD) voin todeta että työnantajamme ei sulata ylitöitä, joten niin hirveän kiva kun ois antaa ihmisten istua juoruilemassa niin pitkään kun mahdollista... niin se tarkoittaisi että uhraa omaa vapaa-aikaansa, koska ylitöistä ei tule palkkaa. Se jokseenkin aiheuttaa sen että sulkemisajan mentyä, paikka laitetaan kiinni, siivotaan ja lähdetään kotiin. Niiden aikojen puitteissa josta sitä palkkaa maksetaan.

  Typerää, myönnän, mutta niin se vaan menee ;(

  ReplyDelete
 5. Tuo mekkonen on kyllä kaunis. Olen sitä ihastellut ennekin.

  Mulla oli kans anti-sos-viikonloppu, joka teki hyvää, koska muuton jälkeinen aika on muuten ollut aika hässäkkää. Mutta meinasin soittaa sulle sunnuntaina ja nyt oon sitä mieltä, et ois todellakin pitänyt. Nyt sulla taitaa mennä pari seuraavaa viikonloppua häähumussa(?), mut ehdittäiskö me silti nähdä jossain välissä?

  ReplyDelete
 6. Joa, haha, totta :D Minäki aina tykkään enempi raidoista, sellasista semihuomaamattomista kuitenkin.

  W, oho! Toivottavasti mulle käy samoin :)

  Mirka, niinpä. Helsingissä kaupat ovat vielä yleensä kohtuullisesti auki, mutta aina välillä pienemmillä paikkakunnilla vieraillessa tuntuu äärimmäisen typerältä, että kaikki erikoisliikkeet menevät esim. lauantaisin kiinni jo klo 13 :/ Mutta ymmärtäähän sen, ettei pienellä henkilökunnalla halua koko päivää töissä olla.

  Norppis, uskon, enkä koe että kenenkään pitäisikään ylitöitä tehdä :) Lähinnä tarkoitin, että työnantajat/omistajat/jotkut voisivat pidentää aukioloaikoja.. Jos kysyntää kerran on.

  Hannie, kiitos, mieki tykkään, vaikka onkin vaan sellanen halpisrytky! Mutta hintansa väärti ehdottomasti. Koitetaanpa ens viikolla törmäillä jossain välissä :) Nyt oon äitin luona tän viikon.

  ReplyDelete