2009/08/06

Korjaamo

Eräänä päivänä aikaisen elokuvanäytöksen jälkeen jalat veivät Töölöön, Korjaamo-nimiseen rakennukseen, joka pitää sisällään niin kaupan, kahvilan/baarin kuin esiintymispuitteetkin. Jostain kumman syystä Korjaamossa käynti oli jäänyt minulta kaikkina näinä vuosina paitsioon. Mutta tilanne tuli nyt korjattua, kera ystävän ja suuren latte-mukillisen.
Ystävän kanssa pukeuduimme lähes sattumalta molemmat puna-musta-valkoiseen. Seuraavana päivänä vedimme väriteeman vielä enemmän överiksi pienen photoshootin yhteydessä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Minä / mekko - GT / legginsit - ? / kengät - Clarks / rannekoru - Secco / kaulakoru - Paraphernalia / päärusetti - Romeo&Julia
Ystävä / hame - second hand / paita - Circular Accessories / kengät - Donna Girl / helmet - Romeo&Julia / korvikset - Kooky Gems

Matkalla Korjaamolle törmättiin myös uuteen lempikauppaani, Mereijaan. Putiikin sisällön huolisin kotiini kokonaisuudessaan milloin vain - tekijöitä löytyy paitsi omistajista itsestään, myös muista kotimaisista suunnittelijoista. Juttelimme pitkään toisen perustajan, Eijan, kanssa, ja siinä sivussa tuli tehtyä pari hankintaakin.

Vanhasta puhelimesta disainatun kaulakorun tekijä ei vastaa kenties kaikkein tyypillisimmän kierrätyskoruvalmistajan profiilia. Kyseessä on nimittäin 17-vuotias Teemu Kuoppamaa. Toki tämänkaltainen koru olisi verrattain helppo tehdä itsekin, mutta kuten on ehkä tullut ilmi ennenkin - tykkään tukea suomalaisia yrittäjiä. Lisäksi kuulemma näitä pyörivällä numerovalinnalla toimivia puhelimia alkaa olla jo hankala löytää varastoista tai kirppiksiltä. Vanhoja puhelimia on jokainen varmasti nähnyt hyödynnettävän käsilaukuissa, ja saman tekijän eli AjasTaikan käsialaa on vetoketjuista väkerretty rannekoru. Koru on mielestäni simppelin rämäpäinen. Se on juuri sopiva piristämään talvisia mustia tunika-asuja, eikä muuta korua tarvita!

Helsingissä asumisen hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti kotimaisen kierrätysmuodin laaja valikoima. Oulussa pidin Non Boutiquesta ja Kaupasta, mutta tokikaan kaksi putiikkia ei vastaa sitä määrää, jota pääkaupunkiseudulla on. Vaan muutama vuosi taaksepäin, eikä pohjoisesta merenrantakaupungista löytynyt sitä kahtakaan! Koska ekologisuus ja nostalgia ovat pinnalla, on erilaisille vanhoista käyttöesineistä valmistetuille tavaroille kysyntää. Hyvä niin - meille joilla on hyvä maku (köh) löytyy tarjontaa, ja kenties ne matalan palkan maissa suurissa tehtaissa valmistetut halpiskorut jäävät hankkimatta.

6 comments:

 1. Noita Ajastaika-koruja (ja kai muutaki) on kajaanin kierrätyskeskuksessakin. En oo vielä raaskinu ostaa, kun monet on ollu yli vitosen, vaikka mieluusti tukee nuoria tekijöitä. Hienoja ne on kyl ollu!

  ReplyDelete
 2. Kuolasin jo Flickristä niitä kuvia, aivan mielettömän hienoja! :)

  Mä oon alkanut nyt kun on töissä niin enempi ostaan kuin vaan pölliin idean koska enää ei tee niin herkästi henkilökohtaista konkurssia. Mutta kyllä joskus silti on vaan pakko tehdä se juttu itse eikä ostaa x) Mainio kyllä tuo puhelinkoru. Mulla on kaksi kirpparilta bongattua puhelinta kaapissa odottamassa inspiraatiota. Ajattelin kyllä tehdä vain lisää puhelinlaukkuja koska ne on niin ihania :D

  ReplyDelete
 3. Tosi kivat asut sekä sinulla, että kaverillasii :)

  ReplyDelete
 4. norppa, ne on kyllä mainioita :)

  norsis, kiits, laittelen tänne varmaan vähän eri kuveja myöhemmin ;) Mäki kyllä tykkään tehdä ite koruja, mut yleensä sitte mieluiten sellasista ideoista, jotka on mun omia. Tai sitte jos pöllii muilta, ni muokkailen vähän. Tosin jotain nappi- ja legokorviksia nyt on kaikilla, niistä ei oikein muunnoksia saa tehtyä :P Mä aattelin lähettää kotoa löytyvän vanhan puhelimen jossain vaiheessa tonne AjasTaikaan, et ne tekis mulle laukun :>

  Fuksia, kiitos!

  ReplyDelete
 5. just kiva toi vetskarikoru!

  mä kävin kans flickristä kurkkimassa kuvia. mahtavia :)

  ReplyDelete
 6. jenkku, kiits! Laitoin nyt omaan postaukseen muutamia eri kuvia, ku mitä Flickrissä on :)

  ReplyDelete