2012/04/18

Pietariin

Onnetar oli puolellani, kun Lilyssa arvottiin yhden yön pituinen matka Suomen rajojen ulkopuolelle, jonnekin sellaiseen paikkaan, jonne kuitenkin pääsee junalla - tämä tyttö lähtee Pietariin!! Luvassa on ainakin arkkitehtuuria, valokuvausta ja reissuvinkkien koostaminen pariksi postaukseksi Lily matkustaa -palstalle. En ole koskaan käynyt Pietarissa, joka on yhdistelmälle arkkitehti + lyhyt välimatka vähintäänkin osittain anteeksiantamaton teko. Mutta sepä korjataan vielä ennen juhannusta.

Otan siis ilomielin kaikenlaisia vinkkejä kaupungista vastaan! Eritoten pienet keikkapaikat ja klubit, torialueet ja paikallinen design sekä pescovegelle sopiva ruokailu kiinnostavat. Ja kaupat, joista saa söpöimmät maatuskat.
Luck was for once on my side - I won a small journey to St. Petersburg on Lily!! The one-night-trip is going to be full of architecture and photographing (and later a couple of posts of it all on Lily's website). I've never visited the city, which is a bit unforgiving since after all I am an architect, and it takes only three hours or so to get there by train from Helsinki.

So if you have any hints about where to go in St. Petersburg, I'm willing to hear them! For example small concert halls and clubs, local design and market areas and restaurants with pescovegetarian food are places of interest. And shops that sell the cutest matryoshka dolls.


All photos by Roobit1970!

13 comments:

 1. Voi että, onnea, ihan oikialle tyypille meni! Mahtava juttu :)

  ReplyDelete
 2. Hoo, onnea! Hyvä osoite palkinnolla :)

  ReplyDelete
 3. Onnea vielä täälläkin! Kade oon. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ^___^ Melko helppohan tonne Pietariin on mennä, kun vain saa aikaseksi.

   Delete
 4. Jos vain on aikaa ja historia kiinnostaa, niin Jusupovin palatsi ja Talvipalatsi on aika pakollisia paikkoja. Talvipalatsi on tosin niin järkyttävän suuri, että se vienee paljon ajastasi kyllä.. Niissä paikoissa itse ainakin koin hämmentäviä hetkiä sen suhteen, miten käsittämätön historia Pietarilla on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talvipalatsi/Eremitaasi on ehdottomasti listalla, mutta täytyy katsella mitä muita täsmäiskuja tulee tehtyä! Ainakin kanaalien alue kiinnostaa paljon.

   Delete
  2. Hyvä! :) Pari tuntia Talvipalatsiin ei sitten riitä, se on val-ta-va. Mutta ehdottomasti kannattaa käydä.

   Delete
 5. Vautsi! Onnea! ^_^ Pietarista ei voi muuta kuin saada hillittömän hienoja valokuvia!

  ReplyDelete
 6. Onnea vielä, tosi hienoo että pääset reissuun!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ^____^ Vähän meinaa vaan toi Venäjän byrokratia teettää harmaita hiuksia. :D

   Delete