2012/04/15

Sporty

Pari viikkoa taaksepäin Movie Mondayssa kyseltiin urheiluaiheisia elokuvia. Tässä muutama kiva, eri lajeja sisällään pitävä raina! Huomatkaa, the obvious eli tanssi on tällä kertaa jätetty pois.Green Street Hooligans (2005) (tunnetaan  myös muutamalla muulla nimellä)
Fanittaminen voi joskus mennä vähän yli (krhm), etenkin jalkapallohuliganismin luvatussa maassa Iso-Britanniassa. Charlie Hunnam ja Elijah Wood, draamaa ja väkivaltaa, Lontoon katuja. Futis itsessään on tietenkin toissijaisessa asemassa ihmissuhteiden keskellä, joten sinänsä tämä ei käy urheiluelokuvaksi, mutta eipä väliä. Jostain syystä pidän elokuvasta todella paljon.
Bring It On (2000)
Cheerleader-hömppää! Jatko-osistaan* poiketen tässä on oikeasti jotain ideaa, ja onhan Kirsten Dunst suloisuudessaan omaa luokkaansa. Olen moneen kertaan toitottanut sitä, miten kilpacheerleading on ihan oikeaa urheilua, jossa vaaditaan räjähtävää voimaa, venyvyyttä ja rytmitajua. Eivät ne flikit ja pyrtsit ilman lihaksia synny.

* Part 3 on kyllä myös ihan katsottava, starring Hayden Panettiere.Lords Of Dogtown (2005)
Skeittiä, surffia, Nikki Reed ja Heath Ledger. Kelpaa! Ei mikään elokuvallinen mestariteos, mutta täynnä rentoa kalifornialaista fiilistä. Urheilun sijasta puhutaan todellakin elämäntavasta ja oikeastaan koko skeittauksen synnystä. Surf it like a wave, man!


A couple of weeks ago Movie Monday asked about our favourite sport films. When I rule out the most obvious a.k.a. dance, I came up with three other amazing or at least entertaining flicks that all are about different sports.

2 comments:

  1. Voi noita huligaaneja. En tiennytkään että Elijah oli jossain tollasessakin leffassa. Täytyypä katsastaa.

    ReplyDelete
  2. Se on oikeasti tosi hyvä leffa! Suosittelen. :)

    ReplyDelete