2012/01/21

Thrones, Kings, Swords

Saatoin vähän hurahtaa.

DSC_0779


Tosin ajattelin, että luen kirjat vasta sarjan katsomisen jälkeen - kirja per kausi, that is. Onnistuin nimittäin pilaamaan itseltäni True Bloodin ensimmäisen kauden lukemalla kirjan ensin, enkä halua toistaa samaa virhettä. Game of Thrones kun on sarjana jokseenkin upea ja tahdon säilyttää siinä myös yllätyksellisyyden, vaikka pelkkä visuaalisuus jo riittäisikin syyksi seurata sitä.

Tosin ennen kuin pääsen edes ensimmäiseen opukseen käsiksi, olisi lukujonossa muutama muu...


I just might've gotten a bit excited, once again. Although I thought I'd read the books after watching the TV series, one book for each season, you know. Because I managed to spoil myself a bit too much with True Blood's first season by reading the book first. And yes, Game of Thrones should be watched just because of its high visual quality, but I still want to leave surprise moments too. But before I can even read the first book, there are a bunch of other novels in line...

6 comments:

 1. Mulla taas menee vähän toisinpäin. Mä haluan lukea kirja/kirjat ennen sarjan/leffan näkemistä. Tuosta Game of Thronesista en ihan vielä ole päättänyt tartunto kirjoihin vain ei. Sarjaa ei ainakaan tule seurattua telkkarista koska se menee muiden juttujen kanssa päällekäin (ja tallentava digiboxi ei toimi). Vaikka tykkäänkin visuaalisuudesta ja rakastan hyviä leffoja ja tv-sarjoja kirjat menee silti, mulla aina niiden ohi (jos siis ovat se originaali tarinan julkaisu media).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noin mullakin on yleensä, sillä kirjat on kivempi lukea niin, ettei tiedä juonesta mitään. Mutta toi True Blood pisti miettimään, että joskus kannattaisi tehdä ilmeisesti toisin päin... Lisäksi Revolutionary Roadin näin ensin leffana ennen kirjaa, ja se toimi kyllä yllättävän hyvin niin. Kirja vain syvensi elokuvan henkilöitä.

   Delete
 2. Mä haluan lukea kanssa kirjat ensin. Mä en voi kyllä katsoa True Bloodia sen takia kun se ei seuraa kirjoja enkä pääse siitä yli :P Game of Thrones kyllä on tähän saakka seurannut kirjoja aika orjallisesti. Mä olen lukemassa toiseksi viimeistä kirjaa tällä hetkellä A Song of Ice and Fire -kirjoista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toisaalta toi, että sarja ei seuraa orjallisesti kirjoja on hyvä juttu juuri sen kannalta, että ainakaan ei tiedä kaikkia tapahtumia etukäteen.. Hmm.

   Delete
 3. Ajattelin just noin koska luin ensimmäisen kirjan ennen kuin sarja tuli ulos ja sit sitä oli vähän tylsähkö seurata, kun tiesi mitä tulee tapahtumaan... Puoli vuotta kärvistelin kunnes päätin että fuck it ja tartuin seuraavaan kirjaan. Nyt on enää uusin osa lukematta. Aika rallia se on ollut mutta ei kaduta. No okei, ehkä vähän, odottaminen on nimittäin nyt entistä tuskallisempaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah :D Voi olla, ettei sitä itsekään pysty sitten odottamaan noiden kirjojen kanssa.. Toisaalta, kakkoskausi alkaakin jo pian enkä ehdi missään nimessä lukea kahta ensimmäistä kirjaa siihen mennessä.

   Delete