2012/01/29

Child stardom

Movie Mondayn tämän viikon haaste koski lapsitähtiä - nykyisiä tai entisiä. Nykyisistä taidan odottaa eniten Bailee Madisonin tulevaisuuden saavutuksia, entisistä liian moni suosikki on ajautunut lain toiselle puolelle tai mullan alle. Brad Renfro ja Edward Furlong on molemmat nähty tässä blogissa aiemminkin, joten tällä kertaa otan esiin jonkun, jonka mukana olen niinikään kasvanut, mutta jonka naama ei ole ihan niin tunnettu - Jonathan Brandisin.


Vuonna 1976 syntynyt Brandis aloitti näyttelijänuransa jo 5-vuotiaana ja eteni TV-mainosten kautta yhä suurempiin rooleihin, päätyen lopulta The Neverending Storyn jatko-osan ja Steven Spielbergin seikkailusarja Sea Questin tähdeksi. Brandis liittyi surullisenkuuluisaan 27-vuotiaiden kerhoon marraskuussa 2003. Vaikka hänen kuolemansa oli itsemurha, on sen yllättävyys herättänyt läheisissä monia kysymyksiä esimerkiksi aknelääkkeen aiheuttamasta mahdollisesta psykoosista. Surullista.

Jos muuten mietitte, mitä muille lapsitähdille nykyisin kuuluu, tsekatkaa tämä juttu!Movie Monday asked this week about child stars. Bailee Madison is one those few who I'll gladly be following in the future. Too many of my old favourites, nowadays grown up actors and actresses, are either having troubles with the law or have died, like Edward Furlong and Brad Renfro (both who have been mentioned here before). So this time I'll pick someone not so familiar, Jonathan Brandis.

Brandis was born in 1976 and started his acting career when only five years old. He rose from TV commercials to the star roles in The Neverending Story 2 and Steven Spielberg's adventurous series Sea Quest. Unfortunately Brandis joined the famous and sad club of 27-year-olds in November 2003. Although his death was a suicide, it was a total surprise and raised many questions. So sad.

In case you're wondering what other child stars are nowadays up to, check this!


8 comments:

 1. Voi ei, Jonathan, tulee lapsuus mieleen. Ja varsinki tuo Edward Furlong ja Brad Renfro. Osasin kaikki Edwardin vuorosanat T2-leffasta ja Brainscankin oli niin huippu:D Eddie oli lapsuuteni suurin idoli! Brad Renfro vuorostaan oli vuosia mielestäni kuuminta hottia, harmi ettei hänkään selvinnyt pidemmälle. Bully on klassikko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama!! Nauhoittelin T2-leffan vuorosanoja myös tv'stä C-kasetille, jotta niitä saattoi kuunnella omassa huoneessaan ilman, että kokoajan piti kuluttaa ja kelata videota xD Harmi, että Eddie ei ole American History X'n jälkeen tehnyt oikein mitään muuta kuin sekoillut. Sama Renfron kanssa (tietysti kohtalokkaaseen hetkeen asti). Molemmilla kun olisi lahjoja riittänyt. :/

   Delete
 2. Entäs nämä kaksi söpöläistä: http://www.youtube.com/watch?v=VZMEJ4v2flI&feature=related

  :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahahaa, en kestä!!! :DD Ihanaa, miten kasvot on jo noin pienenä noin tunnistettavat! RyGon ilmeet <3

   Delete
 3. Oi, Jonathan Brandis oli lapsuuden suosikkejani ja olin ihan järkyttynyt vielä silloinkin, kun luin vuosia myöhemmin sen kuolemasta. Leikkasin jopa lehdestä talteen sen ilmoituksen! Furlongista mä olen myös tykännyt aina ja se olikin nuorempana tosi lupaava tapaus. Saisi nyt vaan nousta taas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin, multa oli tainnut vielä mennä kuolema ihan täysin ohi, ja kuulin siitä vasta aika myöhään.. ;____; Toivottavasti Eddie pääsisi ylös sieltä jostain, missä onkaan.

   Delete