2012/01/03

Ulkomaankielellä

Vuoden ensimmäinen Movie Monday -haaste ilmestyi maanantaina! Kysymys kuului: mikä ei-englanninkielinen tai ainakin ei-amerikkalainen elokuva on tehnyt sinuun vaikutuksen?


Superihastuttava Amélie todellakin on ilmiselvä valinta, joten jätettyäni sen suosiolla laskuista pois, kohdistui katse seuraavaan lähes yhtä ilmiselvään ehdokkaaseen, joka kantaa nimeä Amores Perros. Se on ohjaaja Alejandro González Iñárritun ensimmäinen pitkä elokuva ja ensimmäinen osa Kuolema-trilogiassa (muut osat ovat 21 grams ja Babel). Leffassa seurataan kolmea tarinaa, jotka nivoutuvat yhdeksi ja joissa kaikissa teemana on lojaalisuus. Teemaa korostetaan koirien kautta, onhan nimikin suomeksi rakkaat koirat. Kuten Iñárritut yleensä, elokuva on niin raaka, etten ole pystynyt katsomaan sen kuin kerran. Käsittämättömän vahvan mielikuvan se on tästä huolimatta jättänyt.
Movie Monday is back in business! The first question of the year was about most memorable movies, which aren't spoken in English or Finnish. Amélie would've been my first choice, but since it's a bit too obvious one, I have to go with Amores Perros. The first long movie from director Alejandro González Iñárritu is bold and brutal, and therefore I've been able to watch it only once. But it has truly left its impact on me.

2 comments:

 1. Muutama oma suosikki, jotka nyt muistui äkkiseltään mieleen:

  - Festen http://www.imdb.com/title/tt0154420/
  - Lola rennt http://www.imdb.com/title/tt0130827/
  - Mitt liv som hund http://www.imdb.com/title/tt0089606/
  - Le locataire http://www.imdb.com/title/tt0074811/

  Hävettävän vähän tulee kyllä ei-enkunkielisiä itse katsottua...

  ReplyDelete
 2. Maria, kiitos vinkeistä. :) Tosiaan hävettävän vähän tulee katsottua esim. keski-eurooppalaisia filmejä, ja oikeastaan suomalaisiakin..

  ReplyDelete