2009/01/11

Shirley Manson

Tyyli-idoleitani miettiessä mieleen ei tullu ketään. En mukaile tyylissäni ketään 'julkkista', ainakaan tietoisesti. Ehkä teinivuosina idoleita oli enemmän myös pukeutumismielessä. Silloin muinaisella 1990-luvulla ja etenkin sen lopulla, tyyli-idoleitani olivat kaksi lempinaisvokalistia. No Doubtin aikainen Gwen Stefani sekä Garbagen Shirley Manson. Ehkä etenkin ensimmäistä voisi pitää jonkinnäköisenä tyyli-idolina nykyäänkin, ehkä molempia. Mutta enemmän se tyylin ihannoiminen oli kokonaisvaltaista, lauluäänestä pukeutumiseen asti.


Nyt esittelen teille toisen näistä ihastuttavista daameista, Shirley Mansonin :)


Shirley Manson on skottilainen muusikko, ja nyttemmin myös näyttelijä. Pienenä häntä kiusattiin mm. punaisen tukkansa ja suurien, sammakkomaisten (ei minun termini) silmiensä vuoksi. Minusta tämä on käsittämätöntä - Shirleyn silmät ovat mielettömät! Mutta lapsille mikä tahansa erilaisuus riittää kiusaamiseen. Kiusaaminen oli paitsi henkistä, myös fyysistä.

Ennen Garbagea Shirley toimi kaupassa myyjänä ja toimi myös erilaisissa bändeissä. Goobye Mr. MacKenzie levytti 1980-luvulla ja Angelfish 1990-luvun alussa. Angelfishin yhden hitin ansiosta Butch Vig kiinnostui Shirleyn äänestä, ja siitä alkoi Garbagen tarina.

Vaikka Shirley oli Garbagen keulakuva, oli hän myös vahvasti mukana itse musiikin teossa. Se vaan jätettiin turhan usein huomioimatta. Upean lauluäänen lisäksi Shirleyta pidettiin heti alusta alkaen style iconina. Hänen rohkea oma tyylinsä, vaikkakin senaikaisen grunge-tyylin kaltainen, oli kuitenkin muista poikkeava ja täysin hänen omansa.


Shirleyn tavaramerkkejä alusta asti ovat olleet punaiset hiukset, punaiset huulet ja mustat silmät. Tässä kuvassa vielä ihastuttava ysärilook ;)


Garbagen toisen levyn aikaan Shirley näytti tältä. Elettiin vuotta 1998.


Tiukkistyyliä 1990-luvun lopulta/2000-luvun alusta.


Kuka muka väitti, ettei kirkkaanpunainen huulipuna sovi mustan silmämeikin kanssa??


2000-luvulla edetessä Shirley muuttui lyhyttukkaiseksi ja vaaleammaksi.


Garbage hajosi vuonna 2003 väliaikaisesti, ja palasi parin vuoden päästä takaisin musiikkimarkkinoille. Täysblondi tukkalaite taitaa ajoittua circa vuoteen 2005. Henkilökohtaisesti tämä tyyli on minusta kamala. Ei sovi Shirleylle ollenkaan, mutta kaikkea on (ilmeisesti) kokeiltava.


Sitten uutta Shirleyta! Ei uskoisi että tämä nainen on 42-vuotias :)


Tämä kuva on yksi lemppareistani ♥ Huomaa, että Shirley on toiminut myös Calvin Kleinin mallina :) Kuvauksellisuus tulee luonnostaan.

Tällä hetkellä Garbage on tauolla. Kokoelma julkaistiin vuonna 2007, ja tulevaisuudesta ei ole tietoa. Shirleyn huhutaan tekevän sooloalbumia, ja hän on myös saanut roolin Terminator: The Sarah Connor Chronicles -sarjasta. Hän on uransa varrella panostanut myös hyväntekeväisyyteen ja mainostanut mm. M.A.C. AIDS Fundin, Waverley Caren (HIV) ja PETAn kasvoina.

Vaikka Shirley Mansonin tyyli ei muutamia poikkeuksia lukuunottamatta sopisi minulle itselleni lainkaan, voi sieltä - kuten muodista yleensäkin - poimia pieniä asioita. Vääntää ja kääntää ja muokata niistä itselle sopivia. Siitä huolimatta ihailen kyseistä naista suunnattomasti :)

Kuka on sinun tyyli-idolisi? Onko Garbage/Shirley Manson tuttu?

Loppuun vielä pakko laittaa Garbagen Only happy when it rains -video. Tätä tuli luukutettua teininä paljon, ja haaveiltua Shirleyn ihanaisesta kirkkaansinisestä (senaikainen lempiväri) kotelomekosta :)Kohta tulee superkiire leffaan kun jumituin tähän, siitä raporttia/arvostelua huomenna! Ciao!

4 comments:

 1. Shirley on ihana!!! Minunkin lemppari, mahtava laulaja ja tyyli.
  Kuuntelin myös teininä kovasti tuota only happy when it rains-biisiä. Ehkä ajoittain vieläkin.
  Tuli mieleen, että mulla oli yläasteella seinällä Shirleyn juliste, jossa hän näytti molempia keskareita :D. Vähänks se oli siisti sillon ;).

  Gwen on silti mulle aina ykkönen :).

  ReplyDelete
 2. Shirley on :) ♥ Livenäkin onneksi nähty, muistin vasta nyt! Gwenistäkin voisi ettiä jotain kivoja kuvia.

  ReplyDelete
 3. Kyllä Shirley oli hotimpi 90-luvun puolella :)

  ReplyDelete
 4. Tuo oli yksi lempparibändejäni kymmenisen vuotta sitten :) ja kyllä, shirleyn tyyli iskee! en muuten olisi ikinä uskonut häntä 42-vuotiaaksi :)

  ReplyDelete