2009/06/23

Ja kaikki yhdessä: ALE!

Alennusmyynnit. Kesäriepuja sai pilkkahintaan jo ennen juhannusta monesta putiikista, mutta tänään saatoin itse töiden jälkeen heittäytyä ihmisvirran vietäväksi kaupungin erinäisiin shoppausmestoihin. Tosiasiassa taisin käydä peräti viidessä kaupassa - eikun kuudessa. Jo päivällä käväisin Diesel storessa hakemassa jalkaani flipflopit, sillä fiksusti olin laittanut shoppailupäivälle korkkarit... Which were killing me. Läpsyköille on kuitenkin aina tarvetta, ja olivat alessa. Lisäksi sovitin ihanuusfarkkuja, joista kuitenkin puuttui se täydellinen koko (taas). Toisaalta eipä niihin olisin ollut varaakaan. On järjetöntä, että farkut maksavat 30 prosentin alenkin jälkeen vielä 175 eebenhaatteria!
Kaksi elintärkeää hankintaa tein, ja ensimmäinen niistä on farmarihousut. Löytyiväthän ne farkutkin lopulta, ihanaisesta concept shopista Helsinki 10'sta (arvatkaa kuolasinko siellä lähes kaikkea muutakin). Cheap Monday on merkki, ja nämä ovat ensimmäiset edustajansa kaapissani. Kyseinen merkkihän on alunperin perustettu naapurimaassamme Sverigessä nimenomaan protestina farkkujen ylihintaisuutta vastaan. Väriksi valikoitui harmaa ja kooksi normaalia isompi, sillä näiden malli on jokseenkin pinkeä. Tosin ongelmaksi muodostui lähinnä sama mikä aina - vyötärölle joudun todnäk kuromaan vyön, mutta pienempi koko ei mennyt reisistä ylös.Toinen elintärkeä hankinta on pyöräilykypärä! Ihan hävettää, että sain moisen hankittua vasta nyt. Tosin puolustuksekseni sanon Oulun erinomaiset pyöräilyreitit, jotka eivät kulje juurikaan autoteiden vierustoilla vaan omassa ylhässä yksinäisyydessään, sekä traumat lapsuuden pottamallisista kypäristä. Nytkin olisin jostain kumman syystä halunnut mattamustan jötikän, jota myös maastopyöräilykypäräksi kutsutaan. Vaan koon puuttuminen ja käytännöllisyyteen taipuminen johtivat tähän pinkkiin yksilöön. Tuli testattua jo liikenteessä, enkä tuntenut enää olevani niin out muiden helsinkiläispyöräilijöiden joukossa!

Näiden lisäksi hankin ei-alessa olleita pesuaineita ja rasvoja loppuneiden tilalle. Jostain syystä vaatteet eivät minua juuri nyt tämän enempää kiinnosta - paitsi mekot ja kengät. Kauniita yksilöitä voisi molemmista olla loputtomiin! Karu todellisuus kuitenkin on, että korkoja ja hulmuavia helmoja voi arjessa käyttää melkoisen harvoin. Se ei kuitenkaan estä pysähtymistä kenkähyllylle kuolaamaan näitä popottimia. Hetkellisesti jo meinasin hairahtua ja sovin itseni kanssa, että jos näitä on vielä ensi viikolla (kahdet kolmekasit jäivät hyllyyn), ovat ne minun. Kotiin tultuani satuin vilkaisemaan niitä nilkkureita, joita Vagabondin syksyn mallistosta olen himoinnut. Totesin etteivät nämä alennuksessa olevat ihanuudet ole läheskään niiden syksyisten veroiset! Joten otetaan sitten riski ja toivotaan, että syksyllä a) löydän ne ihanat kengät ja b) ne ovat vielä täydelliset jalkaankin. 9.5 cm korosta huolimatta. Joohan?

(Ja kyllä, tiedän että Vagabond.comista voisi tilata etukäteen syksyn malliston kenkuleita, mutta koska koko on kuitenkin pienoinen arvoitus, en lähde tilailemaan sieltä. Ehkä.)

Huomenna aion nipsaista tunnin pois työpäivän loppupäästä, ottaa bussin numero 18 kohti Munkkivuorta ja hilppaista ystävän kanssa biitsille. Aurinko, aurinko!!

6 comments:

 1. Onnea uudelle kypärälle! Pian koittaa sullakin sit aika, kun ilman kypärää pyöräily tuntuu suorastaan suisidaaliselta.

  ReplyDelete
 2. Mulla on ollut noi samat farkut. Tosi mukavat ja hintansa väärtti! Kypärä pitäisi hankkia...

  ReplyDelete
 3. Elä väitä ettei ton kypärän värillä ollu jotain tekemista valinnan kanssa ;D

  Cheap Monday <3 Varoitan vaan ongelmasta mikä mulla ja useilla muillakin on ollu noitten kans - vetskari ei pysy kiinni :| Itellä onneks ongelma ratkes sillä et semmonen metallinen avainrenksu vaan vetskariin kii ja sit napi vaa pistää siitä läpi. Onneks luin ton vinkin jostain <:

  ReplyDelete
 4. paljonko maksoivat cheap mondayt siellä? Niissä tosiaan on, kuten kaikissa ruotsalaisissa merkeissä, niukemmat mitoitukset. Olen huomannut, että Suomessa olen XS/32 ja täällä S-M/34-36 riippuen kaupasta! 8-O

  ReplyDelete
 5. Mulla oli kans vaikeus ostaa kypärä, kun mielessä oli vaan ne lapsuuden styrox-potat... Mutta nykyään onneksi on fiksuja kypäriä, joita voi käyttää nolostelematta ;)

  ReplyDelete
 6. Hannie, totta, nyt jo tuntuu että uskaltaa pyöräillä huomattavasti paremmin.

  Nooruska, toivottavasti osoittautuvat käytössä hyviksi - sekä farkut että kypärä :)

  sarkku, en väitäkään ;D Hmmh, toivottavasti vetskari pysyisi kiinni. Mutta jos ei, niin kiitos kiinnitysvinkistä!

  TaiNa, tasan viiskymppiä maksoivat. Tiedän että netistä saa halvemmalla - nyt kun hyvä koko ja malli on tiedossa, niin jatkossa voi vaikka tilailla muualta sovittamatta :) Melkoiset kokoerot kyllä tuppaa olemaan!

  norppa, niinpä! En vaan tiedä olisinko halunnut noin sporttisen kypärämallin, mut ei se mitään.

  ReplyDelete