2009/06/08

My First Ofelia

Vaikka menoa riittäisi ihan omastakin puolesta, tarjoaa sitä myös tämä kaupunki runsaasti. Eilen kävin ensimmäistä kertaa Ofelia Second Hand Marketissa, joka pidettiin kulttuuriareena Gloriassa Pikku-Roballa. Myyjiä ja näytteilleasettajia oli lähes jokaiseen makuun ja ostettavaa olisi löytynyt tilin nollille tyhjentämiseksi asti. Yksi lempikoruvalmistajistani, Kooky Gems, oli vallannut ihanilla tilpehööreillään kokonaisen alueen, mutta onnistuin jotenkin välttämään lompakon keventämistä ko. pöydän kohdalla. Tyydyin siis kahteen kaapin täydentäjään:


nahka-avokkaat 50-luvulta (VintagEija's)


piknik-hame (sugarbabylove)
(ja kyllä, kuvassa näkyy matkalaukku,
pitäisi kai löytää sille jokin muu säilytyspaikka
kuin keittiön oven suu...)Molemmat ovat luvluvluv! Vielä kun saisi aikaseksi ommella sen supermuhkean tyllihameen tuon jälkimmäisen alle. Jonkinnäköistä tylliä ja pitsiä löytyy rekistä jo, mutta ei mielestäni tarpeeksi pompöösiä ;)

Minusta on mukava tukea suomalaisia yrittäjiä/muuten vain käsitöitä tekeviä ihmisiä. Lisäksi vintageavokkaat ovat olleet toivomuslistalla jo pitkään - näissäkin yksilöissä on ihanan leveä lesti, joten istuvat jalkaan todella mukavasti. Kaupoissa olevat popot kun tuppaavat olemaan kärjestä järkyttävän kapeita möhkälejalalleni. Kaiken muun ihanuuden lisäksi nämä ostokset eivät kuluttaneet ympäristöä niin paljon, kuin ulkomaisista ketjuliikkeistä hankitut koltut :) Se on aina hyvä keksiä itselleen hyviä selityksiä...

Tosiasiassahan minun pitäisi tyhjentää kaappia, ei täydentää sitä. Operaatio vaatteita pois jatkunee siis kesän mittaan, vaikka luulin keväällä saaneeni sen jo päätökseen... Muuton yhteydessä sitä huomaa, miten paljon ylimääräistä tavaraa omistaakaan. Vaikka kuvitteli jo antaneensa/heittäneensä kaiken itselle turhan pois.

Ofeliassa piristävää oli myös erään tuttavan kaunis laulu. Luulin herran esiintyvän ainoastaan lauantaina iltatapahtumassa ja harmitti, kun olin estynyt saapumasta paikalle (vaikkakin illalla oli mukavaa hengailla ihan kotonakin kavereiden kanssa). Kun kävelin Gloriaan sisälle, hoksasin heti että tuttu äänihän sieltä kuuluu, tyylinä oli kitara+mies. Eilen tiedossa oli tosiaan lähinnä akustista omaa tuotantoa ja covereita, JEF'n rokimpia ja koneellisempia tuotoksia voi kuunnella mm. täältä ja täältä. Suosittelen!

Ja nyt silmä kovana seuraamaan suomen huippiksia ;)

6 comments:

 1. Aivan i-h-a-n-a-t kengät! :o

  ReplyDelete
 2. Söpö hame ^__^

  ReplyDelete
 3. Sinäkin olet tehnyt makkeita löytöjä! Minäkin haluan tuommoiseen tapahtumaan

  ReplyDelete
 4. Juu totta puhuit, nuo kengät on aika samanmalliset mun kirpparikenkien kanssa. Harmi vaan mulle, että ne mun on ihan kuluneet :/

  Oliko muuten kova tungos Ofeliassa?

  ReplyDelete
 5. Jutta, eikö ;)

  Yonna ^____^

  Nooruska, on!!

  Inna, kiits, kerrankin kävi tuuri!

  Laura, on noikin vähän kuluneet mutta onneksi vaan vähän. Kävin Gloriassa sunnuntaina about klo 15, ja silloin mahtui ihan hyvin kiertelemään!

  ReplyDelete