2009/11/18

Leggins or no leggins?

Legginsit. Nuo reisiä ja sääriä nuolevat, kaikki muhkurat paljastavat trikoopöksyt. Entisaikojen pitkät kalsarit, jotka oli somistettu pitsireunuksin tai Mikki Hiiri -kuvioin. Like second skin. Farkkuversioita, joita jegginseiksikin kutsutaan, ovat jotkut erehtyneet käyttämään tavallisten farkkujen tapaan lyhyen paidan kanssa. Näitä pötkylöitä toiset vihaavat ja toiset rakastavat. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon.Koska legginsejä on näkynyt katukuvassa jo muutaman vuoden ajan, ovat niiden lonkerot ujuttautuneet lähes jokaiseen materiaaliin ja kuosiin. Wet lookit ovat jo so last season, ja kohta sitä ovat myös paljettiset ja räikeästi kuvioidut long johnit. Ei niin että sillä in tai out -leimalla olisi mitään väliä. Itse omistan kahdet farkkuleggarit (Pieces). Malli on molemmissa sama, mutta jostain syystä ne eivät tunnu samalta. Toiset pysyvät ylhäällä ja hajoavat runsaan käytön myötä liitoksistaan, toiset ovat tukevammat, mutta tippuvat päivän mittaa yhä alemmas ja alemmas. Roikkuvat legginsit eivät muuten ole kovin pop. Ohuet kesäkäyttöön sopivat täys- tai puolipitkät legginsit taas ovat onnen omiaan muuttamaan asun luonnetta, etenkin, kun niitä saa kaikissa sateenkaaren väreissä.Syy, miksi päädyin kirjoittamaan legginseistä on muutamien päivien takainen ostos. Elämäni kalleimmat legginsit, joiden hintaa ehdin kyllä haukkoa hetken aikaa. Aina kuitenkin tulee se pieni mutta. Villalegginsit ovat olleet ostoslistalla jo hetken - vaikka omistan Falken ihanan lämpöiset merinovillaiset sukkahousut, en ole sataprosenttisesti sukkahousujen ystävä. Mieluummin legginsit, jotka kestävät ilman pesua sukkiksia pidempään, kun sukkia voi talvitöppösissä hikoileviin jalkoihin vaihtaa joka päivä. Wolfordin legginsit ovat järjettömän lämpimät ja aivan liian mukavat - vyötärö on juuri sopivalla korkeudella, napakka, ei purista mutta ei myöskään valahda. Kapea ribbineulos on silmän mielestä enemmän kuin siedettävä sellaisenaan, mutta tarkoituksenani on käyttää villaa muiden legginsien alla. Jos ei sillä tarkene keskellä talvea, niin ei sitten millään. Tähän vaatteeseen jumiutuminen ei haittaa yhtään.Tällä hetkellä kaipaan myös jotain mukavaa printtiä legginsivarastooni. Kenties harmaansävyistä rakkauskuviota Union Jackia tai Jennin päällä nähtyjä nallukoita. Tahi pikkujoulukauteen sopivia paljettikimalluksia. Harmikseni näiden reisien kanssa täytyy katsoa tarkkaan, millä ne verhoaa. Printeillä ja paljeteilla kun on tapana leventää. Kitchin ystävänä myös kukkakuvioiset sääret ovat tervetulleet. Ne toisivat tietynlaista älytöntä särmää muuten mustanpuhuvaan asuun.Legginsit ovat ennen kaikkea mukavat. Ne venyvät isommankin mahakummun päälle, eikä pelkoa nappien pois poksumisesta ole. Ominaisuus ei valitettavasti ole pelkästään hyvä - kun mukavuuden tunteeseen tuudittautuu, huomaa, etteivät kaapin normaalit farkut mahdukaan enää päälle. Hups.

Mitkä legginsit sinun kaapistasi uupuvat?


Kaikki kuvat Asos.com

14 comments:

 1. Kaikki leggingsit! Minulla on vain kolmet mustat leggingsit, joista kahdet ovat sellaista puoleen sääreen -pituutta enkä oikein pidä siitä pituudesta. Farkkuleggareita olen sovittanut 1001 mallia, mutta sopivia ei vain ole löytynyt. Haarat vain näyttävät niissä ihan naurettavilta. :--D Eikä minulla ole kyllä leggingsien kanssa pidettäviä tunikoitakaan, joten olen auttamattomasti pulassa?!

  ReplyDelete
 2. wet-look legginsejä en ole hankkinut, kaikki näkemäni on olleet liian samanlaisia kuin nahkahousut!

  ReplyDelete
 3. Mä haluan nahkalegginsit! Tai vaihtoehtoisesti ehkä sellaiset wet-lookit (aina lämpiän asioille vasta sitten, kun se ovat "so last season"). Ja tuollaiset kukkakuvioiset myös. Ja nuo vaaleanpunaiset kimalluslegginsit.

  ReplyDelete
 4. Mulla on muuten sama ongelma Piecesin leggareissa! Ne, jotka valuu, on kankaisemmat... Niissä vyötärökuminauha on auttamattomasti löysä, vaikka kahet farkkuiset on samaa kokoa ja just hyvät. Outoa. Pitäisi kai ommella tuota vyötäröä tiukemmaksi... Viimeksi niiden ollessa käytössä kiristin ne yliopiston vessassa hakaneuloilla :D

  Leggareita on aika hyvin mulla :) Tiedän, etten kovin erikoisia tule pitämään, koska suosin aina jotain neutraalia. Vaikka hienoja ois kyllä! Joten suosin farkkuja ja wet lookeja leggareissa.

  HM:ltä löysin muuten parhaimmin istuvat farkkuleggarit ever! Pitää joskus hakee toisessa värissä toisetkin, nyt ei oo ollu hyviä värejä siellä.

  ReplyDelete
 5. Mulla on myös ollut Piecesin farkkuleggarit, mutta ne ei istuneet mun päälle, löystyivät käytössä ja olivat muutenkin huonot. Olenkin hankkiutunut niistä eroon.

  Tällä hetkellä himoitsen eniten mustia leggareita, joissa olisi tekonahkapaikat esim. polvissa. :)

  ReplyDelete
 6. Villalegginssit kelpaisivat mullekin! Tai paksut bambulegginssit! Ja hahaa, multa löytyy paljettilegginssit, niillä kyllä on vähän turvottava vaikutus :D Laitan varmaan ne myyntiin, sillä kaiken lisäksi ovat vielä liian isotkin :T

  ReplyDelete
 7. Minä kyllä vannon leggareiden nimeen. En osaa käyttää mitään mekkoja/ hameita ilman niitä kesälläkään. Tosin mustilla mennään vaan. Kokeilin kerran sellaisia paljettijuttuja mutta näytin ihan hirveältä niissä, mitkään kuviojutut ei ole vielä myöskään iskenyt...

  ReplyDelete
 8. Vihdoinkin hankin farkkuleggarit ja nehän valuvat epämiellyttävällä tavalla... Ehkä henkselit pelastavat. Mustat perusleggarit ovat hankintalistalla. Lukeudun myös leggarien rakastajiin!

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Minäkin RAKASTAN leggingsejä. Päivittäisen pukeutumiseni A ja O. Minulta puuttuvat nuo "jo kohta out" olevat paljetti-ihanuudet, kuvilliset leggarit ja tekonahkapaikoilla varustetut yksilöt. Viimeiset ovat jo löytyneet, mutta eivät ole kotiin asti päässeet. :)

  ReplyDelete
 11. Hahaa. Edesmennyt mummoni oli edellä aikaansa ja lahjoi vielä eläessään joka joulu minua villa-silkki legginseillä. Kovassa käytössä ne ovat talvisin olleetkin. Harmi vain, että mummolla oli omat legginssilähteensä, koska mistään en ole täysin samanlaisia löytänyt. Mutta toisaalta, olemassa olevat ovat osoittautuneet kestäviksi, joten sillä saralla kaikki hyvin.

  ReplyDelete
 12. Farkkulegginsit. Ah, ne olisi niin paljon mukavammat, kuin normifarkut. Myos villaleggarit olisi ihanat omistaa. Ja oon haaveillu myos nahkaisista, omaksi yllatyksekseni.

  ReplyDelete
 13. Joa, et ole pulassa! Mutta ainahan sitä voi kirjoittaa joulupukille kirjeen ;)

  *~SL, mua taas harmittaa se, kun wet lookeistani on pesuissa lähtenyt se itse wet-ominaisuus johonki :/ Eivät kiillä enää niin paljoa.

  .Nekku., mutta sittenhän niille onkin kivempi lämmetä, kun joka toisella vastaantulevalla ei enää ole samanlaisia :) Nahkaiset kelpaisivat kyllä tännekin, ainakin jos nämä reidet saisi kapeammiksi..

  norppa, hmm, mulla taas ne jotka valuu on tiukemmat! Eivät ilmeisesti pysy jenkkakahvojeni päällä, eh :D Mut pitääpä tsekkailla noita Henkkamaukan vastaavia.

  Cessa, ooh, nahkapaikat kuulostaa lupaavilta :)

  Salka, voi ei, huono homma että kerroit - alan kyttäämään huuto.netin (mikäli siellä myyt) paljettilegginsiosastoa ;)

  Inna, jokaiselle löytyy onneksi jotakin :) Legginsit on kyllä niin paljon mukavammat ku sukkikset! Mutta tietysti jälkimmäisetkin puolustavat paikkaansa esim. tietynlaisissa kengissä.

  Nooruska, henkseleitä olen minäkin harkinnut ;)

  -L-, leggarit ovat kyllä järjettömän helppo vaatekappale :) Ihanaa!

  Hannie, siistiä, että mummotkin ymmärtävät tyylin päälle ;) Ja tietävät, mikä kestää!

  Sonja, sunkin pitää kirjottaa joulupukille kirje :) Mä haluaisin palata takaisin normifarkkuihin, mutta se vaatisi täydelliset farkut, jotka on aina ihan tuskaa löytää..

  ReplyDelete
 14. Minulle villasäärystimet ovat parhaat. Ne ovat erittäin lämpimät, ja minulla on ollut niitä jo monta vuotta.

  ReplyDelete