2011/04/19

2011 / Huhtikuu

Huhtikuu on jo pitkällä, mutta juuri ja juuri ehdin tämän kuun puolella vielä esitellä kalenterin komistuksen...   
 

Ewan McGregor
Täpärästi juuri ennen aprillipäivää vuonna 1971 syntynyt Ewan Gordon McGregor on ehdottomasti lempiskottini. 16-vuotiaana hän jätti Crieffissä käymänsä koulun kesken ja lähti pyrkimään kohti unelmaansa näyttelijänä, mistä saamme kiittää hänen kannustavia vanhempiaan. Ewan ponnahti suureen suosioon Irvine Welshin romaaniin perustuvasta huuruisesta Trainspottingista. Edinburghin huumeskenen pyörteissä painiskeleva elokuva on kulttiklassikko, jonka Choose life. Choose a job. -mantran jokainen yhdeksänkymmentäluvun teini osaa ulkoa. Ewan on kuitenkin tehnyt muitakin hienoja rooleja esimerkiksi leffoissa Velvet Goldmine, Big Fish ja The Ghost Writer. Ja onhan herra myös 2000-luvun Obi-Wan Kenobin ilmentymä. Ewanin intohimoihin kuuluu muun muassa moottoripyöräily, ja hänen maailmanympärimatkastaan pyörän päällä istuen on tehty tv-sarja Long Way Round. Karismaattinen ja arvostettu näyttelijä ei ole villeistä harrastuksistaan huolimatta juorulehdistön silmätikku, vaan ollut naimisissa vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa jo yli 15 vuotta. Parilla on kolme tytärtä, joista yksi on adoptoitu Mongoliasta. Ewan on nimittäin myös UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs. Ei siis missään nimessä mikään turhan jätkä!
10 comments:

 1. Tulinpas tänne hyvään aikaan, kun täältä löytyikin tällainen komistus! 8) <3

  ReplyDelete
 2. Oi Ewan, se on niin ihana! <3

  ReplyDelete
 3. Henskis, hihihii! 8)

  aini, vitsit että sulla on hyvä maku, Manicsit ja Ewan! :D <3

  ReplyDelete
 4. ewan on niiiiiin ihana :)!!!

  ReplyDelete
 5. EWAN! Yksi ensimmäisiä ja vanhimpia leffaihastuksiani. Toimii vaan joka kerta!

  ReplyDelete
 6. Ah Ewan on kyllä niiiiin ihana! Henkilökohtaisesti rakastan Moulin Rougea niin paljon että se on kyllä se mun lempparein Ewan -leffa, ja kun mies osaa ihan oikeasti vielä laulaakin! Voi luoja aiheutti muuten pari ekstra sydämentykytystä tuo toinen kuva jossa miehellä on nuo skottivermeet päällä...huhhuh!

  ReplyDelete
 7. Kaikista suurin leffaihastukseni :)On se vaan niin nätti :) Ja skottiaksentti...

  ReplyDelete
 8. hyppysellinen, niin on ^___^

  Eeva, awws! Niin se kyllä toimii, käsittämätöntä :)

  Jenni, mä en tykkää Moulin Rougesta yhtään, vaikka Ewan laulamassa onkin tosi jees. No, Velvet Goldminessa sitä on onneksi myös ;) <3 Toi kilttikuva on kieltämättä aika....

  suklaasydän, oi :) Skottiaksentti on tajuton<3

  ReplyDelete