2011/04/15

The Twilight Singers - Gunshots

Tiistaina Tavastialla rokattiin. Jenkkilästä tuleva The Twilight Singers on alkanut Greg Dullin sooloprojektina, mutta muuttunut sitten pääasialliseksi musiikin ilmaisukeinoksi kera viiden studioalbumin, joista viimeisin julkaistiin viime vuonna. Indierockin kategoriaan uppoava poppoo on kiertänyt maailmaa erilaisilla kokoonpanoilla, ja onpa Mark Lanegankin ollut mukana.

Itse keikka alkoi ehkä hivenen kohmeisesti niin bändin kuin yleisönkin osalta. Muutaman kappaleen jälkeen oltiin kuitenkin jo päästy lämminhenkiseen meininkiin käsiksi, ja vauhti vain kiihtyi loppua kohden. Itse pidin kauniista alusta ja keskivaiheen biisivalinnoista eniten. En hyvällä tahdollakaan voi sanoa tuntevani tuotantoa hyvin, mutta jouset ja piano tuovat kitaravetoiseen rokkenrolliin kaivattua herkistelyä. Nam. Sen sijaan itse setin viimeinen (On the Corner) ja encoren viimeinen (Black Is The Color) tuntuivat meikälisen korviin omituisilta valinnoilta lähinnä siksi, että ne eivät edes yrittäneet kurotella samanlaiseen eeppisyyteen kuin useat muut vedot. Olisi luullut viimeisten kappaleiden olevan tajunnan räjäyttäviä. Keikka oli täysin Dullin juhlaa muiden jäädessä statisteiksi. Käheä ääni ei aina osunut nuotteihin ihan kohdalleen, mutta toisaalta se kuuluu tyyliin ja luo omanlaistaan tunnelmaa.

Anyhow, antoisa keikka, joka teki juuri sen mitä toivoinkin - kiinnostus bändiä kohtaan heräsi aiempaa enemmän :) Viikonlopun soundtrackiksi valikoitui yksi hienoimmista.
p.s. Levyhamstraajat, Poplaarissa on erinäisiä levyjä myytävänä! Minulle saattaa postissa olla tulossa pari vinyyliä... ;)

p.p.s. Lopettakaa niiden 100-listojen tekeminen! :D Ei vaan, mahtavaa, että blogimaailman ulkopuolelta tullut haaste on lähtenyt kiertämään ympäri maata ja siihen ollaan innokkaasti tartuttu :) Hienoa, hienoa. Nyt on vain sellainen pieni ongelma, että olen saanut kuunnelluksi 1,5 listaa ja yli 650 kappaletta odottaa vielä kuuntelijaansa. Käytännössä siis jotain 40 tuntia musiikkia... Olen saanut ne käytyä läpi ehkä juuri ja juuri juhannukseen mennessä, että kiitos vaan :D

9 comments:

 1. Spotify joka tapauksessa poistuu aika monelta jatkuvasta käytöstä uudistuksen myötä 1.5. Ne uudistukset on niin kamalia että tuollaisten listojen kuuntelu jää aika vähiin sen jälkeen..

  ReplyDelete
 2. Hahaa, miten ois vielä yksi lista multa? En ole siis vielä tehnyt, mutta voisin harkita tekeväni!

  Ja Spotifyn poistuminen, mitähäh?!

  ReplyDelete
 3. Siis Spotifyhyn tulee muutoksia, samaa kappaletta saa kuunnella vain 5 kertaa etcetc ilmaiseksi...

  ReplyDelete
 4. Mikaela, voi hele, oikeesti?!! Eikä.. Piti oikein tutkia Wikipediasta asiaa (Spotifyn omat sivut on alhaalla), pakkoko tässä on sitten Premiumiin siirtyä? Toisaalta, kun saa sitä musiikkia oikeasti niin paljon kuunneltavaksi, niin kymppi kuussa on aika pieni summa.

  J, tee lista vaan! Katotaan jos niitä sitte joskus pääsis kuuntelemaankin, saamarin Spotify..

  ReplyDelete
 5. No voi vitsin uudistus..pitänee siis siirtyä premiumiin, ettei tarvi koko ajan kirota :D

  ReplyDelete
 6. Kiitos linkityksestä, toivottavasti levyt tulivat ehjinä perille!

  Jotain tuollaista Spotify-uudistusta ehdin odottaa jo pitkään. En tiedä, ehkä hommaan sitten sen Unlimitedin, joka on puolet halvempi kuin Premium. Sinänsähän palvelu on tietysti niin hyvä, että siitä kannattaa maksaa, mutta edelleen vähän arveluttaa, meneekö mahdollisesta maksustani senttiäkään kuuntelemilleni artisteille...

  ReplyDelete
 7. Reiska, niin pitää, eipähän tuu mainoksia ;)

  Pekka, vielä en oo ehtinyt hakea levyjä, mutta pian! Ja jep, kyllähän jonkinlainen uudistus oli odotettavissa, kun niin pitkään Spotify toimi ilmaisena. Käytännössä artistien palkkiot on kyllä ihan naurettavia.. Ja siksi edelleen ostankin lempparit fyysisinä levyinä. Mutta jospa sitten, kun tulee enemmän maksavia asiakkaita, myös artistit saisivat suurempia palkkioita :) Vai onko se vaan toiveajattelua tässä kapitalistisessa maailmassa..

  ReplyDelete
 8. Juu tuo Spotify uudistus saa kyllä äkästä palautetta myös multa, mutta onhan niillä se Unlimited vaihtoehtokin joka taitaa kustantaa vain sen 5 euroa kuussa ja siihenkään ei käsittääkseni uudistukset vaikuta, joten itse taidan siirtyä käyttämään sitten sitä.

  ReplyDelete
 9. Jenni, Unlimited on kyllä myös aina vaihtoehto :) Ja siis edelleenkään noi summat ei oo kovin pahoja niin suuresta määrästä musiikkia!

  ReplyDelete