2011/10/10

Girl Power!

Koko suhteellisen lyhyen Spotify-historiani ajan olen koettanut vääntää tiettyä playlistia. Useampaan kertaan olen sen aloittanut ja aina jättänyt sikseen mahdottomana tehtävänä tai muuten vaan laiskuuttani. Nyt kuitenkin sisuunnuin ja lähdin kulkemaan kivikkoista polkua naisvokalistien maailmassa.


Minullahan on siis ongelma naislaulajien kanssa. Suurin osa musiikista, jota kuuntelen, on yhtä kuin miesääni laulamassa, huutamassa tai kuiskailemassa, taustalla koko muu bändi tai vain akustinen kitara. En suorastaan tiedä miksi naisäänet ovat olevinaan niin hankalia. Hyväksyn kuunteluun vain harvat ja valitut, ja niillekin lämpenen yleensä aivan liian hitaasti. Ehkä asia liittyy siihen kuuluisaan kateuteen: koska en itse saa olla rokkistarba ja kirkua kitara kaulassa mikrofoniin, en salli sitä muillekaan.

Olin siis hämmentynyt, kun onnistuin saamaan naislaulajalistalleni yli 70 eri nimeä. Mitä ihmettä! Toki mukana on sellaisiakin, joita en vakituisesti kuuntele (ainakaan myönnä), ja last.fm'n mukaan kuunnelluista 1388'sta eri artistista tsiksien osuus on häviävän pieni, mutta silti.

Lista alkaa luulot pois -asenteella kera yhden vahvaäänisimmistä daameista mitä on, mutta rauhoittuu matkan varrella. Yritin valita kappaleita, jotka eivät ole itsestäänselvyyksiä - mukana on kuitenkin myös paljon kenties liiankin monta kertaa luukutettuja lemppareita sekä klassikoita kolmelta viimeiseltä vuosikymmeneltä. Pidätän itselläni oikeuden lisätä kappaleita sitä mukaa, kun uusia tuttavuuksia tulee vastaan tai kun muistan, mitä olennaista on jäänyt kaivelematta muistin syövereistä.Tämän myötä blogi jää pienelle paussille! Voi olla että Movie Monday -haasteeseen on pakko vastata, mutta muuten palailen langoille about viikon kuluttua uusin kujein. :)


Somehow I've tried and tried to make a playlist with only female artists on it and never succeeded. Until now. I have always had a some sort of problem with female singers. I don't really know why, but I only listen to a few that have been carefully selected. Maybe I'm just jealous of their incredible voices? Who knows. In any case I was a bit bewildered when I got over 70 names to my all girl playlist. There are some old classics, artists which I don't really listen to anymore and both all-time and new favourites. And yes, again I will be adding more songs to the list when I remember something that shouldn't have been forgotten or stumble into new promising ladies. Just click on the link to get to Spotify!

This said I will be taking a small hiatus, just to rest my brain, and be back in a week with some new tricks. :)

Pictures 01, 02

24 comments:

 1. Hassua, minä kun olen aina rakastanut nimenomaan naisartisteja. :-) Mutta hyvä että annat mahdollisuuden! Ja Cherry Bomb ekojen biisien joukossa, hyvä hyvä!

  ReplyDelete
 2. Salla, kiitos! :)

  Ursula, ole hyvä <3

  Anzi, mulla on vaan ne tietyt valitut.. Mutta mahdollisuus pitää aina antaa, vaikka siinä meniskin sitten kauan. :) -- Ja heti pitikin lisätä listalle yksi lisää!

  ReplyDelete
 3. Kiva lista, tähän pitää tutustua paremmin :)

  ReplyDelete
 4. Pystytkö laittaa biisilistan tähän, mun Spotifyssa on eilisestä asti ollu joku ongelma eikä uudelleen asennettunakaan avaudu, joten jos soittis vaikuttaa mielenkiintoselta ni otan sen myöhemmin kuunteluun!

  -Maria

  ReplyDelete
 5. Riehu, kiitän! :)

  Maria, voinko laittaa sen sulle johonkin sähköpostiin? On meinaan hiukka pitkä. :D

  ReplyDelete
 6. Mul on ongelma mieslaulajien kanssa! En pysty kuuntelemaan melkein mitään miestä, ellei se sit oo punkkia tai heviä. Laulava tunteileva mies tekee mun olon usein epämukavaks.

  ReplyDelete
 7. Kopioin tän saman viestin nyt seuraamiini blogeihin: Tiedoksi, että mun gmail-tili ja blogi on poistettu käytöstä. En tiedä miksi, mutta oon ihan huonona. Toivottavasti saan ne viel takasin! -Chatrin

  ReplyDelete
 8. Komea lista! Suosittelen jatkoksi ainakin Mazzy Staria ja Slowdivea. Ja mitenkäs esim. Hole?

  ReplyDelete
 9. Peps, täydennetään siis toisiamme hyvin!

  Chatrin, voi ei!!!! Tosi tosi kurjaa, toivottavasti tilanne selviää ja saat tunnukset takaisin!! :(

  Pekka, aaaa Mazzy Starin tietty unohdin! Slowdive lähtee kuunteluun. Hole ei oo koskaan liiemmin iskenyt kun en tykkään Courtney Lovesta, mutta kyllähän niiltäkin joku biisi irtois listalle..

  ReplyDelete
 10. En oo koskaan aatellukaan asiaa sen kummemmin, mut ny ku mietin, niin mulla ei oo mitään suurta eroa siinä tykkäänkö enemmän mies- vai naislaulajista. Tosin jos bändeistä on kyse, ero on hyvin selvä miesten eduksi, mut soololaulajien suhteen taitaa mennä ihan tasan.

  ReplyDelete
 11. Bemary, kyllä mullakin taitaa mennä singer-songwritereiden osalta aika tasan eri sukupuolet. Mutta bändeissä selkeästi miehet on vahvemmalla.. Ja sitten niitä tuleekin kuunneltua siten enemmän. Ehkä miehet toimivat joukkioina jotenkin paremmin kuin tsirbulat? Tai jotenkin vois semmosta päätellä. :D

  ReplyDelete
 12. Mahtava lista, mutta Pat Benatar? esim. Kindom key, Rise pt.2 ja Hell is for children -biisit on melkoisen hyviä.

  ReplyDelete
 13. Hauska lista :D Pitääki laittaa kuunteluun.
  Uusia kujeita odotellessa!

  ReplyDelete
 14. Aaa, teit pelkän äänen perusteella. Tuolla lailla saisin vielä paaljon pidemmän listan :D Puuttuu meinaan monta ihanaa :D Itellä on ollut tekeillä semmonen lista, jossa on siis vain omalla nimellään levyttävät naisartistit.

  ReplyDelete
 15. pipparinaa, kiitän! Pat menee harkintaan. ;)

  Pia, kiitos! :)

  Reiska, tietysti, yhtälailla bändien keulakuvat jaetaan naisvokalisteihin kuin sooloartistitkin. Tai siis, yhtälailla mulla on ongelmia niiden kanssa. :D Paitsi aika monta punatukkaista kelpuutan enemmän kuin hyvin. ;) <3

  ReplyDelete
 16. No juu, toki kuuluvat ja tiiän kyllä sun ongelman :D Mikähän niissä punatukkaisissa oikeen on.. :D

  Ja pakko mainita tähän muutama, joita en ainakaan huomannut listalla: Beth Gibbons, Ane Brun, Nina Kinert, Anna Ternheim, Beth Orton, Sarah Blasko, Jenny Lewis, Marissa Nadler.. Voisin jatkaa tätä vaikka kuinka, mulla ei siis tunnetusti ole naisvokalistien kanssa mitään ongelmaa, päinvastoin :D

  Joo kyllä mun siis täytyy tehä naissooloartistilista niin voin yrittää koukuttaa sua uusiin :D

  ReplyDelete
 17. Joo Anna Ternheim, Beth Orton ja Marissa Nadler on itelläkin sillä listalla, jonka huomasin unohtaneeni :D Mut häh, enkö muka laittanu Ane Brunia??? Varmasti laitoin! Tai sit sekoilin senkin kanssa.

  Ja joo, lupaan koukuttua mihin tahansa kunhan ne on punapäitä ;D

  ReplyDelete
 18. Reiska, on se Ane Brun siellä.

  ReplyDelete
 19. Oho, näyttää tosi kiinnostavalta! Onko Robots in Disguise tuttu? Jotenkin heti girl powerista tuli mieleen :)

  ReplyDelete
 20. utu, kiitän! On se tuttu, hyvä kun muistutit niin lisätään vielä listalle.. ;)

  ReplyDelete
 21. Jee, jee! Paljon sait biisejä kerättyä huolimatta pienestä vastentahtoisuudesta ;) Aiheesta inspiroituneena voisin tehdä itsekin soittolistan..vanhoista suosikeista. Stay tuned! Ehkä löydät jotain uutta (mutta pari samaakin saattaa löytyä :D)

  ReplyDelete
 22. Jee! Mulla on nyt ainakin 10 lisättävää tonne, mitä aiemmin unohdin..

  ReplyDelete