2009/02/26

Tomaattikeiton ylistys

Yritin eilen tehdä pestomunakkaan mannapuuron ohjeen mukaan. Jäipä tosiaan melkoiseksi yritykseksi - taas. Munakkaani tuppaavat yleensä olemaan lähinnä munakokkelia, joukossaan kummallisia sattumia. Joko paistan sitä liian vähän tai liian paljon, lisään täytteet liian aikaisin tai liian myöhään, tai jotain muuta mystistä. Täytynee luovuttaa ja todeta, ettei minusta ikinä tule täydellisen munakkaan tekijää.

Sen sijaan tomaattikeittoa osaan tehdä, sillä se on niin yksinkertaista, että huonompikin kotikokki kyllä onnistuu. Tein sitä taas jokin aika sitten ja voisin jakaa helpon ohjeen täälläkin :)


Tomaattikeitto

Riittää pääruuaksi 2:lle
Alkukeitoksi 4:lle

n. 500g maustamatonta tomaattimurskaa
n. 500g maustettua tomaattimurskaa (esim. Pirkka yrttinen tomaattimurska, nykyään se on muistaakseni 350g pakkauksissa joten se käy hyin)
1 iso punasipuli tai tavallinen sipuli
1 ruukku basilikaa
Juustoa, esim. mozzarellaa tai fetaa, 100-200g syöjien mukaan
Valkosipulin kynsi haluttaessa, muuten valkosipulirouhetta tai -jauhetta
Mustapippuria
Oreganoa
Chilijauhetta



Pilko sipuli (myös valkosipuli jos niin haluat) ja kuullota hetki öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurskat. Revi basilikan lehdet hieman pienemmiksi ja lisää mukaan. Lisää joukkoon muut mausteet ja anna keiton kiehua jonkin aikaa välillä sekoittaen. Pilko sillä aikaa juusto.

Tarjoile keitto juustokuutioiden kera, jotka sulavat mukavasti joukkoon.. Seuraksi sopii hyvin myös esim. patonki ja raikas salaatti :)



Tämän gourmet-ruuan voi toki tehdä myös tuoreista tomaateista. Tällöin keittoa tarvitsee kuitenkin keittää noin puoli tuntia, jonka jälkeen tomaateista tehdään kauniisti sanottuna mössöä sauvasekoittimella. Mikäli haluaa keitosta kermaisempaa, eikä käyttää erillisiä juustokuutioita, voi lopuksi lisätä esim. ruokakermaa tai maustettua tuorejuustoa täyteläisyyttä tuomaan.

Bon appetit!


p.s. En kuolemaksenikaan muista, missä blogiarvonnassa lupasin tuplata mahdollisuuteni linkkaamalla arvonnan blogiini :( Blogin omistaja, mikäli luet tätä ja huomaat etten ole tuplannut arvontaasi, vinkkaathan pliis! ---- Sainpas sen lopulta selville, arvontahan on Korundilla!

p.p.s. Tiedän, 15 lukijaa nyt ja sehän tietää arvontaa täälläkin! Ensi viikon olen poissa, joten täytyy tsekata siirtyykö arvonta vasta sen jälkeiseen aikaan. Yksi palkinto olisi jo tiedossa, mutta tiedän sen miellyttävän aika rajattua ryhmää joten taidan säästää sen myöhemmäksi... Katsellaan ;)

2 comments:

  1. Namskis, ihanan näköistä keittoa!! Juustopalat lisäävät nautintoa. :D t.suuuuuuuri juuston ystävä ;)

    ReplyDelete
  2. Hih, juusto tekee kyllä lähes mistä tahansa ruuasta nannaa! ;D

    ReplyDelete