2009/02/12

Voisin juosta maailman ääriin

Eikö asia olekin niin, että jos laadukkaita urheiluvaatteita (joita oletettavasti tarvitsee aina) löytää -60% ja -40% alennuksesta, niin mistä tahansa ostolakosta saa hieman poiketa?

Mielestäni vastaus on kyllä. Sekä eilen että tänään tieni vei puolivahingossa erääseen Intersportiin, jossa on vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi kaikki tuotteet alennettu tuntuvasti. Olen todella kyllästynyt esim. H&M'n urheilutoppeihin, joita on 'rahan säästämiseksi' tullut hankittua. Urheiluasuissa kun lausahdus halvalla ei saa hyvää ei voisi olla todellisempi. Tästä lähtien panostan laatuun, vaikka sitten harvemmin. Mutta se maksaa itsensä takaisin. Etenkin kun näin hyviä vaatteita löytää myös alennuksesta!Eilen mukaani tarttui tämä ihanan löysä tanssimiseen soveltuva toppi (Röhnisch).


...Kotiin tultuani kuitenkin selvisi, että cheerleaderin urani ei ole kovinkaan nousujohteinen tällä hetkellä. Toppia voi toki käyttää muuallakin, mutta päätin silti alkaa panostaa jälleen kerran juoksuun. Vuonna 2006 juostun puolimaratonin jälkeen juoksuinnostukseni enemmän tai vähemmän katosi kokonaan. Sittemmin olen yrittänyt elvytellä sitä laihoin tuloksin. Koska nyt tanssitreenit jäävät hieman vähemmälle, on juoksulle ehkä enemmän aikaa. Ihan pohjaltahan ei tarvitse lähteä, mutta melkein. Aluksi kevyesti. Tavoitteena olisi juosta puolimaraton loppukesästä.

Vuonna 2006 juostu Paavo Nurmi -puolimaraton oli puhtaasti kokeilu. En ole ikinä ollut urheilullinen, saati sitten juoksuintoinen. Jostain sain kimmokkeen tuohon ennen niin kamalaan lajiin jo edellisenä kesänä. Seuraava talvi meni enimmäkseen sisäliikunnan parissa, ja keväällä aloitin juoksulenkit vasta huhtikuun alussa. Paavo Nurmi -tapahtuma on jo kesäkuun lopussa, joten harjoitteluaikaa ei jäänyt loppujen lopuksi kovinkaan paljoa, kun muutkin urheiluharrastukset painoivat päälle. Pohjois-Suomessa ei oltu yli 20 asteen lämpötiloista siinä vaiheessa vielä kuultukaan, mutta Turussa oli asteita rapiat 24 Celciusta. Olen edelleen sitä mieltä, että ihanteellisissa olosuhteissa olisin saanut paremman tuloksen ;) Vaikka tavoite olikin vain läpipääsy, lämmön nousu silti tunnetusti heikentää suoritusta helposti. Tulevan kesän tavoite voisikin olla tuon aiemman ajan peittoaminen. Sen ei luulisi olevan vaikeaa.

Koko tämän päätöksen siivittämänä kävelin tänään jälleen mainitun urheiluliikkeen automaattiovista sisään, ja hankin kevyen juoksutakin. Minulla on ihana Peak Performancen soft shell -takki joka soveltuu lähes mihin tahansa, mutta juoksuun se on kuitenkin liian raskas. Puman musta perustakki on kevyt kuin höyhen ja lupaa suojata tuulelta sekä sateelta. Kaikki tämä vaivaisella 30 eurolla entisen 75 sijaan. It's a bargain!Seuraksi Niken juoksutrikoot, juoksusukat sekä Air Zoom -kengät.
Tärkeintähän on näyttää ammattilaiselta, vaikka jaksaisikin juosta vain kilometrin!


Alennusrekkien ongelma on tietenkin kokojen puute: nämäkin molemmat vaatekappaleet ovat hieman normaalikokoani isommat, mutta kummassakaan se ei varsinaisesti ole ongelma - löysyydestä on enemmän iloa kuin haittaa. Kaupassa olisi ollut myös jalkaani sopivia juoksukenkien (miksen osaa sanoa lenkkarit?) mallikappaleita edullisesti, mutta päätin etten tarvitse moisia. Nykyiset kengät passaavat hyvin. Ovat ainakin valmiiksi sisäänajetut.

Oikeasti, jos jollain on ylimääräisiä lahjakortteja urheiluliikkeisiin niin gimme - autan sinua poistamaan ne nurkistasi pölyttymästä alta aikayksikön!

5 comments:

 1. Joo-o, piti tulla tänne korjaamaan et ostin ne kengät eilen viLasta enkä ViMasta :D. Painovirhe, nyt vasta tajusin. Sorii.

  Minun pitäisi myös ostaa urheiluvaatteita. Joku tommonen löysähkö paita ois kiva askelsarja-tunnille. Pitää kai raahautua uudestaan kartsalle :)

  ReplyDelete
 2. Kannattaa sitten lukea valmennusoppaita ja muistaa lepo, lepo ja lepo, jos aikoo 1/2-maratonkuntoon. Muuten pääseen vaan tavalliseen 1/2-kuntoon. Sanoo I, joka on joskus juossut kokomaran, kuten varmaan muistat.

  ReplyDelete
 3. Sari, juu mietin että oisitko tarkottanu Vilaa kuitenkin :D Kannattaa käydä kattomassa Intersportin tarjonta, nyt ku siellä vielä on jotain :)

  I, tyttäresi muistaa kyllä, eikä myöskään aio juosta itseään henkihieveriin :) Puolikas on kuitenkin ilman oppaitakin saavutettavissa, kokonaista en tällä kropalla ja kokemuksella lähtis edes yrittämään ilman vähintään vuoden valmistautumista.

  ReplyDelete
 4. Kyselit sitä ulkoasu sivua blogissani, niin tässä linkki:
  http://www.thecutestblogontheblock.com/ :)

  ReplyDelete
 5. Iina kiitos, laitanpa kirjanmerkkeihin tulevaisuuden varalle! :)

  ReplyDelete