2009/07/11

Animecon/Finncon 2009

Innostukseni kulkevat kausittain, vaikka kiinnostuksenkohteet pysyvät samoina myös suvantovaiheissa. Esimerkiksi syksyisin himottaa aina neuloa tai virkata, mutta keväisin olen jo niin täynnä puikkojen ja lankojen sekasotkua, että moiset saavat jäädä nurkkiin odottelemaan seuraavaa syksyä ja innostusta.


Tällä hetkellä Japani-tykkäily on taas saanut tulta alleen. Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetään tänä viikonlopuna Animecon/Finncon2009, jossa anime-, fantasia- ja sci-fi-fanit tapaavat toisiaan, tutkailevat myyntikojuja ja kuuntelevat erilaisia luentoja ja keskustelupaneeleja lukuisista teemoihin liittyvistä aiheista. Con eli convention eli kokoontuminen on järjestetty pääosin talkoovoimin, ja sisäänpääsy on ilmainen. Paikat ovat auki vielä tänään sekä huomenna sunnuntaina, joten mattimyöhäisetkin ehtivät vielä!

Kaksi kaveria olivat eilen perjantaina Taidekujalla myymässä itse tekemiään koruja ja muuta tilpehööriä. Lähdin siis töistä päästyäni vilkaisemaan, millainen meininki conissa on. Marian ja Myrntain myyntipöydästä löytyi kaikkea ihanaa, ja taisihan siinä pari korua ja pinssi tarttua minunkin matkaani. Kuvia klikkaamalla pääsee paremmin tutuksi tarjonnan kanssa - jos jotakuta kiinnostaa, niin hihkaiskaa, pystyn toimittamaan tilauksen eteenpäin! Myös sunnuntaina tytöt voi vielä bongata Merikaapelihallin parvelta.
Porukkaa riitti aina tavallisista tallaajista J-rokkareihin, sci-fi-nörtteihin ja kunnon cosplay-asuihin pukeutuneisiin asti. Myös ainakin yksi Shibuyan yamamba-tyylin edustaja löytyi paikalta. Pääosin kävijät ovat nuoria, mutta etenkin Finnconin puolelta löytyy myös sitä niin sanottua vanhempaa sukupolvea. Kiitos kaikille kuvattaville! :)

Itse lähdin matkaan ballerinana. Koulutyttöhame odottaa vielä postissa hakijaansa, joten haltia/jedi/noita-viitan puuttuessa (suippokorvat ja light saber kyllä löytyvät) oli ainoa vaihtoehto pukeutua vaaleanpunaiseen hattaraan.

* tyllihame - self made
* toppi - H&M
* neuletakki - H&M
* polvisukat - H&M?
* kengät - second hand
* korvikset - saatu lahjaksi
* Hello Kitty -laukku - Romeo&Julia
Kotimatkan oikaisu Linnanmäen kautta osoittautui huonoksi oikoreitiksi ajankäytön kannalta - mutta väliäkö hällä, kun yksi tyttölapsi pääsi (en minä) takaisin lapsuuteensa. Legendaarisen Enterprisen kyytiin kapuaminen oli joka sentin arvoista :)

Ensi vuonna con järjestetään Jyväskylässä. Luultavasti sinnekin täytyy eksyä paikan päälle, ja kenties jopa cosplay-asussa... Ainakin Rurouni Kenshin ja Miyu the Vampire Princess houkuttelevat suuresti!

Olitko sinä tänä viikonloppuna Kaapelitehtaalla?

8 comments:

 1. Ihana hamonen! Tosi herttainen asu.
  Tuollaisessa tapahtumassa olisi kiva käydä. Se on harmillista, että kaikki hyvät jutut järkätään aina etelässä ja täältä kaukaa saa vaan kateellisena katsella =p

  ReplyDelete
 2. Harmittaa, kun con jäi tänä vuonna väliin, siellä olis kyllä ollut tänä vuonna kaikkee tosi kiinnostavaa! En kyllä ollut viimeksikään Helsingin conissa, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella on kyllä tullut käytyä ja kivaa on ollut. :)

  ReplyDelete
 3. Inna, kiitos :) Se on tosiaan harmi, että tommoset on aina etelässä. Tosin kun ensi vuonna tapahtuma on Jyväskylässä, on sinne pohjoisestakin vähän lyhyempi matka :)

  noora, ensi vuonna sitten taas! :)

  ReplyDelete
 4. Suloinen hame ja balleriinanuttura :) Mä en ikinä ole varsinaisesti päässyt tuohon anime/manga/japani-juttuun mukaan, vaikka tykkäänkin monista japanilaishenkisistä vaatteista ja varsinkin ruoasta. Nuo ensimmäisen asukuvien blondi tyttö ja poika näyttää kyllä hyvältä, tykkään tyylistä!

  ReplyDelete
 5. sarakissa, kiitos :) Mäkin tahtoisin olla vielä enemmän tietoinen kaikista anime/manga-jutuista, mutta oon tyytynyt olemaan edes semisti tietoinen niistä sarjoista, joista tykkään :D Tyyliinsä niistä saa kyllä hurjasti ideoita, monenlaisia!

  ReplyDelete
 6. Mua kiinnostaisi nuo mustat lintukorvikset, 4,5 euroako ne maksaa? Vitsit kun oiskin kiva jos pystyisit toimittamaan tilauksen :)

  t. Jenna

  ReplyDelete
 7. Jenna, laitan sulle Naamakirjassa tarkempaa informaatiota, heti kun siellä ois toi huoltokatkos ohi ;)

  ReplyDelete
 8. Ooh, onko noilla myyjillä nettishoppia tai muuta kontaktiosoitetta? Olisin ainakin kiinnostunut lintukorviksista ja sydänkaulakorusta.

  ReplyDelete