2009/07/01

Lovin' The Body Shop

Jo aiemmin keväällä hankin uusia kosmetiikkatuotteita loppuneiden tilalle. Niistä kertominen jäi kuitenkin monen muun askareen jalkoihin. Nyt, kun mömmöjä on tullut testattua jo pitempään, on hyvä kertoa niistä jotain :)


Jo aiemmin uhkasin hankkia seuraavan kosteusnaamioni Body Shopista. Vitamin E -sarjan tilalta päädyin hankkimaan Aloe-sarjan kosteusnaamion. Sen pitäisi olla kosteuttavampi kuin vaaleanpunaisessa purkissa olevan, ja sitä se onkin. Verrattuna aiemmin käyttämääni Lumenen kosteusnaamioon Aloe Protective Restoring Mask on aika saman kaltainen. Molempia saan tiettyihin kohtiin kasvoissa (posket, leukaluun alue) läträtä litrakaupalla, kun iho imee sitä kuin sieni konsanaan. Voisin sanoa, että tämä TBS'n versio on kyllä vielä hivenen kosteuttavampaa. Etenkin näin kesällä sen voisi jättää lähes kokonaan pois. Purkki tuntuu kuitenkin olevan äärimmäisen riittoisa.

Vitamin E -sarjasta kaappiini ovat tunkeutuneet Moisture Day Cream ja Nourishing Night Cream. Ensimmäiseksi mainittu päivävoide on koostumukseltaan melko kevyttä, jotain voiteen ja geelin välimaastosta. Aloitin näiden käytön siis jo silloin, kun kasvot olivat talven jälkeen vielä kuivahkot. Aluksi mietin, että miten näin kevyen tuntuinen voide voisi mitenkään kosteuttaa tarpeeksi. Vaan kas kummaa, eipä se iho kiristänytkään! Luultavimmin kuivimpina pakkaskeleinä luotan edelleen Lancômen rakkauteeni, mutta tämä ajaa asiansa varmasti hyvin pitkälle jouluun asti. Tällä hetkellä en tosin käytä tätä päivävoiteena, sillä ostin aiemminkin testatun Lumenen sävyttävän päivävoiteen (SK6). Sen lisäksi hipaisu meikkipuuteria kasvojen T-alueelle, niin kesäinen kevyt meikki on valmis :)

Yövoide on myös ollut tehokkaan tuntuista, ja ennenkaikkea tarpeeksi rasvaista. Yöllähän iho saa muhia kosteudessa hoitavan rasvan alla minkä haluaa, kun se aamulla puhdistetaan huolellisesti. Toki nämä kosteusvoidepurkit ovat pienempiä kuin naamiopurkki, ja ovat rankemmalla käytöllä, mutta tuntuu, että ne loppuvat silti liian aikaisin kesken. Toisaalta, kyllähän nuo nyt ainakin puolisen vuotta kestävät, mikä taitaa olla aika ihanneaika moisille muutenkin.


Puhdistusaineista olen hankkinut iltapesuun uuden kasvojen puhdistusaineen sekä kuorinta-aineen. Tosiasiassa molemmat ovat saippuapalasia.

Pesuun tarkoitettu Cliniquen Facial Soap Mild on ennestään tuttu muutaman vuoden takaa, mutta nyt päätin ostaa sitä jälleen kerran. Meikin poispesuun tykkään käyttää helliä aineita, ja aamuisin herättää kasvot vähän rankemmalla puhdistuksella. Tällä palasaippualla saa juuri sopivan pehmeän lopputuloksen. Ihan kaikkea meikkiä ei välttämättä saa pois, mutta henk. koht. en saa juuri millään pesuaineella - kasvovesi hoitaa sitten loput jämät. Omistin jo aiemmin saippualle kuuluvan kotelon, joten se kulkee helposti mukana myös reissussa. Lisäksi pala on käsittämättömän riittoisa!

Parina iltana viikossa normipuhdistuksen jälkeen on luvassa kasvojen ihon kuorinta kaikista ylimääräisistä epäpuhtauksista. Työhön palkattiin LUSHin Sweet Japanese Girl -mötikkä. Aluksi en oikein osannut käyttää palasta, ja tuskin osaan vieläkään. Kuuluuko sitä hangata suoraan kasvoihin vai ensin käsiin? Eihän siitä tunnu lähtevän mitään kuorivia palasia irti. Kaiken lisäksi käsiin ja naamaan jää käytön jälkeen rasvainen tunne, mikä johtunee puhdistuspalasen sisältämistä lukuisista öljyistä. Näistä miinuksista ja epäilyistä huolimatta, suloinen japanilainen tyttö toimii! Oli kieltämättä kummallista, kun tajusi, että kasvot olivat käytön jälkeen entistä hehkeämmät. Jossu tosin jo kertoi jokunen aika sitten LUSHin luopuvan tämän tuotteen valmistuksesta :( Mutta vielä sitä saa, joten jos mielit niin kirmaahan äkkiä nettikauppaan tai putiikkiin.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen näihin tuotteisiin, ja etenkin TBS'n voiteet pysynevät vakkarilistallani. Iän karttuessa iho tuntuu onneksi hivenen tasapainottuvan - tai sitten vain kuvittelen. Joka tapauksessa kaukana ovat ne ajat, kun naama puhdistettiin Clearasilin kasvovedellä, eikä kosteusvoiteesta ollut tietoakaan!

2 comments:

  1. Mullakin oli (annoin pois) tuo sama mieto kasvosaippua, mutta naama ei tykänny siitä yhtään, vaan puhkesi täyteen näppyjä. Epäilen, että mietoudestaan huolimatta oli liian tujua tavaraa mulle. Ja suosittelen muuten lämpimästi tuplapuhdistusta kasvoille, esim. öljy+saippua tai puhdistusmaito+saippua. Lähtee ne loputkin meikit. :)

    ReplyDelete
  2. Juu, tiedän että olisi varmaan järkevää ensin läträtä jollain meikinpuhdistusaineella, mut ku emmie jaksa :D Toisekseen, luulen että laiskuudesta johtuu se saippuankin 100% toimivuuden puuttuminen. En jaksa kuin vähän sutasta sitä nassuun..

    ReplyDelete