2009/07/27

Häähumua, osa 2

Yksi parhaista ystävistäni saatiin yllätettyä perjantai-iltana kummallisella kirjeellä ja paketilla - kruunu, helmet, junalippu ja ohjeita. Toimituksen hoiti perille sulhanen, ja itse morsiamelta tuli avaamisen jälkeen tekstiviesti ":D :D". Vaikka hän polttareitaan toki osasi epäilläkin, saatiin ilmeisesti aika hyvin hämättyä ja vietyä ajatukset pois tulevista suunnitelmista. Monitahoinen lauantai alkoi junamatkalla Kouvolaan, jossa ohjelmaan kuului salsatunnin, Hesburgerin & skumpan, auton öljyjen tarkastuksen, jokikivihoidon, pienen vaelluksen, kauniin veneretken, morsiussaunan ja kotikaraoken lisäksi lukuisia pikkutehtäviä. Onnistuttiin nostamaan rima tarpeeksi korkealle, ja ystävällämme oli loistava päivä! Mutta vaikka järjestelytoimikuntaan kuuluminen oli varsin hauskaa, en ihan heti jaksaisi ryhtyä moiseen uudestaan :D

Itse häihin on neljä viikkoa, ja sitä ennen on kaasoilla monenlaista puuhasteltavaa askartelusta pieneen kropan trimmaamiseen (allekirjoittaneella huom, muiden kaasojen puolesta en puhu). Urheilusta en kuitenkaan ajatellut pälpättää, vaan kaiken kruunaavista leningeistä. Kahdet häät kun on jo tälle vuodelle juhlittu, ja kahdet tulossa. Oman kaason pukunikin löysin ihan tuikitavallisesta Vilan liikkeestä, ja se lähentelee muutamia niitä, joita jo joskus viime talvena tutkailin.

Mutta ensin pääsevät esittelyyn ne asukokonaisuudet, joissa kuluvan vuoden keväällä juhlittiin kahdenkin ystäväpariskunnan avioliiton solmimista. Kuvat latasin tällä kertaa bloggerin mukaan suurina, mutta tuttuun tapaan ne klikkautuvat hiiren avulla entistä isommiksi ;)Talvihäät sallivat mielestäni sikäli vapaamman asun, ettei tarvitse miettiä kuumassa säässä hikoilemista. Toki miesten täytyy yleensä aina kärsiä paksuissa puvuntakeissaan, tai vähintään kauluspaidoissa ja kuristavissa kravateissa. Mutta naisväelläkään jakkupukutyyppinen kokonaisuus ei tunnu liioitellulta lämpötilan suhteen, kun ulkona paukkuu pakkanen, ja mustatkin puvut sopivat paremmin talveen kuin kesän lämpöön. Vaikka etiketti ei nykyään olekaan enää niin tiukka, kuin joskus, ja mustia juhlapukuja näkyy häävieraiden yllä yhä useammin, en itse osaisi kesähäihin pukeutua mustaan. Tähän mainittuun talvijuhlaan meinasin itseasiassa laittaa mustan satiinisen mekon, mutta päädyin kuitenkin platinaan.

Päälläni siis mekko kirpputorilta (Vero Moda), kengät Vagabond, rannekoru Snö of Sweden, sormus Pentti Piekäinen, korvikset second hand. Päässä jättinuttura ja suuri punainen rusetti. Huomatkaa minun ja kavaljeerin yhteensointuvat asusteet! Tämä on mielestäni ihan must, tosin näissä häissä eräs pari veti pidemmän korren, kun se yhteinen väri oli punaisen sijasta limenvihreä :) Ystävän ruskea puku on muistaakseni taftia ja teetetty.Toiset häät toukokuussa uhkasivat aiheuttaa päänvaivaa. Mekossa en päätynyt kenties yhtä juhlavaan vaihtoehtoon kuin edellisissä, mutta mielestäni ehkä enemmän itseni näköiseen. 50's-tyylinen mekko on itsetehty, ja alle laitoin Onlyn mustan tyllihameen. Korvikset ovat Romeo&Juliasta Oulusta.

Eniten ongelmia meinasi aiheuttaa meikki - olen jokseenkin tottunut siihen, että juhlameikki on voimakas tai ainakin lähellä sitä. Kuitenkaan en kesän kynnyksellä halunnut vuorata kasvojani pakkelilla tai tummilla rajauksilla. Toinen, mikä jostain syystä kuuluu aina spesiaalimpiin tilaisuuksiin meikkiasioiden suhteen, on huulipuna. Arjessa sitä harvoin osaan käyttää, mutta juhliin en jostain syystä osaa lähteä ilman. Mielestäni onnistuin siis loppujen lopuksi kohtuullisen hyvin pitämään meikin raikkaana :) Kevyt luomiväri (olisikohan tässä persikkaa..?) ja pinkki, mutta ei liian räikeä huulipuna takasivat sen, yhdessä hennon punaisten poskien kanssa. Kampauksena yksinkertainen, vino ranskalainen letti.
Asusteiden piti tietenkin sointua yhteen täydellisesti! Kengät on syntymäpäivälahja Clarksilta, laukku ostettu Briteistä muutamia vuosia sitten. Musta, pilkullinen rusetti on lisätty itse. Ulkona oli vielä melkoisen viileä tähän aikaan vuodesta, ja päälle sujahti aurinkolasien lisäksi musta bolero, musta pitkähkö takki ja pinkki-mustaruudullinen kaulahuivi.

Kaason puku on siis hankittu, ja tulen luultavimmin käyttämään samaa mekkoa kaksissa seuraavissa häissä - asustan sen vain hieman eri tavalla. Siitä lisää myöhemmin, mutta pakko huomauttaa pienestä yksityiskohdasta - värivaihtoehtoina olivat kylmä roosa ja kylmä ruskea, ja minä valitsin jälkimmäisen. Omituista!

4 comments:

 1. Ihana mekko, ehdottomasti myös sellainen jota voi vielä käyttää. Onnea kaasoilulle, olen käsittänyt että sitä joskus myös tarvitaan!

  Voisin pitää mustaa häissä, riippuen toki asusta ja mustasta. Mattamusta voisi olla liikaa, mutta esim. musta pitsi tai hohtava musta mielestäni kyllä sopisivat :)

  ReplyDelete
 2. Oi ihana tuo vaaleanpunainen pilkullinen mekko! <3

  ReplyDelete
 3. patentti, kiitos. Onnea kaasoiluun tarvitaankin, vaikka hyvin on mennyt tähän asti ;) Musta on kyllä varsin kelpo häihin, etenkin, jos sen asustaa värikkäästi!

  Fuksia, kiitän :)

  ReplyDelete
 4. Ihanat sukkahousut ja kengät :) Oot tosi kaunis :)
  -Judy-

  ReplyDelete