2009/07/05

Muusa: Vastustus


Yksi nykypäivän kovimmista rock-bändeistä - monellakin eri mittapuulla - julkaisee viidennen studioalbuminsa kuluvana vuonna. Syyskuun 14. päivä ilmestyvää The Resistance -lättyä odotetaan ainakin täällä päässä jälleen kuin kuuta nousevaa. Tällä viikolla Muse julkaisi Twitter-sivustollaan levyn kaikkien kappaleiden nimet. Listan perusteella luvassa on ainakin Matthew'n aiemmin uhkailemaa sinfoniaa, kenties jotain elektronista, luultavasti kaikkea siltä väliltä ja hyvin todennäköisesti jotain ihan muuta.

01 Uprising
02 Resistance
03 Undisclosed Desires
04 United States of Eurasia (+ Collateral Damage)
05 Guiding Light
06 Unnatural Selection
07 MK Ultra
08 I Belong to You (+ Mon Coeur S'Ouvre A Ta Voix)
09 Exogenesis: Symphony Part I (Overture)
10 Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination)
11 Exogenesis: Symphony Part III (Redemption)


Levyn ilmestymisen myötä on luvassa tietenkin myös The Resistance -kiertue, joka Euroopan osalta alkaa Suomesta 22. lokakuuta. Musen edellinen vierailu maassamme vajaat 2 vuotta sitten päättyi osaltani reilusti yli vuorokauden putkeen valvomiseen, sisältäen suuren määrän eväsruokaa jäähallin pihalla kymmenen tunnin odottelun aikana, levy-yhtiössä käynnin, aamuun asti jatkuneet jatkot hotellin sviitissä sekä tietenkin itse hikisen ja intensiivisen keikan. Mainittakoon, että levy-yhtiövierailu tai jatkot eivät suoranaisesti liittyneet itse bändiin tai ainakaan kommunikointiin heidän kanssaan.

Saapi nähdä, mitä tämänvuotinen keikka tuo tullessaan. Sitä ennen voi fiilistellä vaikka edellisen levyn loistavaa Map of the Problematiqueta tai debyytin yksinkertaisen päheää Plug in Babya. Unohtamatta Nina Simonen alunperin laulamaa Feeling Goodia, jonka basson jytke, piano sekä videon kauneus saavat minulle aina kylmiä väreitä.

5 comments:

 1. Oijoi, odotan jo kovasti uutta levyä ja keikkaa! Mielenkiinnolla odotan myös tuota kauan lupailtua sinfoniaa, hmm...juuri se on ihan parasta Musessa ettei koskaan tiedä mitä saa, aina se on kuitenkin jotain hyvää! :)

  ReplyDelete
 2. Riehu, nimenomaan noin :) Jännitys kyllä kasvaa hetki hetkeltä suuremmaksi, uutta sinkkua on luultavasti luvassa jo parin viikon sisään.. Saa nähdä osoittautuuko se yhtä suureksi sokiksi, kuin Super Massive Black Hole aikoinaan :)

  ReplyDelete
 3. Hehe, totta, Black hole oli aikoinaan aika shokki kun sen ekan kerran kuuli! :) Jäämme jännityksellä odottamaan....

  ReplyDelete
 4. Hauskaa keikkaa sitten kunhan se tulee =)(Ja ainoa biisi jonka olen Muselta useammin kuin kerran kuullut on kuuluisa Super Massive Black Hole...) ^________^

  ReplyDelete
 5. Annashi, kiitos! SMBH'a on kyllä luukutettu melkoisesti, erään tietyn leffan myötä ;) Saa nähdä, pääseekö Musen uudelta levyltä joku biisi New Moonin soundtrackille..

  ReplyDelete