2009/09/04

FW 09/10

Tänä syksynä pinnalla ovat mustanpuhuvat kokonaisuudet - olet hot, jos tykkäät arkena pukeutua Death Eateriksi tai muuksi vastaavaksi. Jos musta nahka, pitsi, rei'itetyt kankaat ja kettingit eivät ole sinun juttusi, aina voi sukeltaa folkloren ihmeelliseen värimaailmaan, tai kietoutua lukuisiin nudenvärisiin ja ohuisiin vaatekappaleisiin. Mielestäni parasta tämän päivän muodissa tai trendeissä on se, että kaikki on muotia. Voit pukea päällesi mitä tahansa nostalgisesta asukokonaisuudesta futuristiseen hökötykseen, eikä kukaan katso pahalla. Voit olla rock, pop, hip tai hop ja kaikkea siltä väliltä.

Kaikki asiat eivät silti voi miellyttää silmää. Tämä on todettu useaan kertaan blogeissa kiertäneessä "tätä en koskaan pukisi päälleni" -haasteessa, joka itseltä on jäänyt kyllä tekemättä. Ihan oikeasti syystä kyllä, nimittäin päädyn usein tykkäämään kuitenkin juuri siitä, jota aluksi inhosin. Never say never... Vaan tässäpä muutama asia, jotka minun mielestäni ovat tämän syksyn tärkeimpiä asioita pukeutumisessa :)


Lämmin neuletakki


Neuletakkeja nyt tarvitsee aina - ohuet sopivat suojaamaan hyttysiltä ja viileydeltä kesäiltoina, paksummat poistamaan pakkasen aiheuttamia kylmiä väreitä. Talvisin kannattaa neuleissa panostaa villaan. Jos iho ei siedä puhdasta villaa, löytyy monia sekoitteita. Suosittelen kuitenkin välttämään keinokuituja, eritoten kaiken pahan aiheuttajaa akryylia. Musta, laadukkaasta materiaalista tehty ja epäsymmetrisellä helmalla varustettu neuletakki on varma valinta, mutta jos haluaa hullutella, niin värejä ja kuviointeja löytyy laidasta laitaan. Itseä kiinnostaisi kuvan kaltainen monivärinen yksilö. Näyttäisi täydelliseltä mustien kapeiden housujen, mustien korkojen ja punaisten huulien kanssa! 180 punnan hinta tosin estää hankinnan aika tehokkaasti. Ehkä olisi siis syytä tarttua itse puikkoihin ja lankakerään. Berman Black (Asos)


Musta nahkalaukku


Tai minkä tahansa muun värinen. Trenditietoisimmat valitsevat tällä hetkellä konjakinruskean tai violetin kapsäkin, mutta itse kaipaan ajatonta mustaa. Laukun tulisi olla sopivan suuri, siinä pitäisi olla niin käsilaukkukahvat kuin olkahihnakin. Miu Miun veska täyttäisi kriteerit varsin mainiosti! Laadukkaassa nahkalaukussa on monen muun hyvän puolen lisäksi se, että kestää hyvin hoidettuna koko elämän ajan. Lisäksi se sopii niin töihin kuin baarin puolellekin, hätätapauksessa voivat treenikamppeetkin mahtua sen sisuksiin. Onnekseni minulle on luvattu valmistumiseni kunniaksi se täydellinen musta nahkalaukku. Enää tarvitsisi vain löytää sellainen, niin ja valmistua... Miu Miu (Eurohandbag)


Värikkäät sukkahousut


Ihan kaikenväriset! Parhaita piristämään muuten tylsänväristä asua. Itse pidän eniten keltaisista, pinkeistä ja punaisista, mutta löytyy kaapista muitakin. Sinisävyisiä en taida omistaa, joten voivat joutua hankintalistalle. Ohuillakin sukkahousuille pärjää loistavasti syyspuhureissa ja silloinkin, kun lämpömittari huitelee miinuksilla - alle esimerkiksi Falken merinovillaiset sukkahousut ja päälle värilliset, niin johan tarkenee. Ellos


Kumisaappaat


En ihan täysin ymmärrä ihmisiä, jotka a) eivät omista kumppareita b) eivät haluakaan omistaa kumppareita. Mielestäni kunnon kumisaappaat kuuluvat jokaisen kenkäkaappiin siinä missä mustat perusavokkaatkin. Vaikka jokapäiväisiin harrastuksiin ei kuuluisikaan ulkoilmassa liikkuminen, marjastaminen, pelloilla mönkiminen tai edes pyörällä tai jalkapelillä kulkeminen, on kumppareille runsaasti käyttöä. Minua ei ainakaan huvita pilata nahkakenkiäni tai kastella jalkojani sen takia, että en ole jaksanut ostaa kumisaappaita. Vilustumisen mahdollisuuskin pienenee, kun vastustuskyky pysyy yllä pitämällä jalat kuivina ja lämpiminä. Nykyisin ei edes tarvitse turvautua perus-Kontioihin, vaan saappaita löytyy joka värillä ja kuvioinnilla. Itse pidän eniten perinteisistä Hai-saappaista, joskin parempiakin käveltäviä on. Nokia


Iso myssy


Tai mikä tahansa iso, lämmin ja villasta neulottu asuste. Suuri kaulahuivi, lapaset tai myssy ovat ehdottomia talvikeleillä. Niiden ansiosta muu vaatetus voi olla kohtalaisen kevyt, kun huolehtii ääreisverenkierron ja pään alueen lämpimyydestä. Pään kauttahan haihtuu suurin osa ihmisen lämmöstä (75%?), joten pelkän pipon päähän pistäminen estää kylmettymistä huomattavasti. Jos mahdollista, tulisi asusteet olla itsetehtyjä, tai vaihtoehtoisesti kaverin/mummun/tutun kummin kaiman väkertämiä. Itsetehty on aina plussaa! Lisäksi materiaalin ja värin valinnan voi tehdä oman mieltymyksen mukaan tarjolla olevasta lankavalikoimasta. Tänä vuonna en taida tarvita uutta myssyä tai kaulahuivia, mutta mustat peruslapaset sen sijaan ovat hakusessa. Nekin syntyvät kohtuunopeasti virkkaamalla. Vila (Nelly.com)

Muun muassa nämä asiat inspiroivat minua pukeutumisessa tänä syksynä. Kenkien lisäksi aion sallia itselleni jonkin neulehankinnan, mutta muuten koitan pitäytyä jälleen oman kaapin antimissa. Viileämmät säät mahdollistavat kerrospukeutumisen, ja vanhoja vaatteita yhdistelemällä voi löytää uusia, innostavia kokonaisuuksia. Katsotaan miten käy ;)

8 comments:

 1. värikkäät sukkikset, niiden käyttöä odotellen

  ReplyDelete
 2. Voisin ottaa ihan kaiken tuosta listasta. Värikäs neuletakki on kummitellut haavevaateosastossani jo aika kauan ja muhku-myssy myös! 8)

  ReplyDelete
 3. Kumpparit todellakin kuuluvat minunkin mielestä jokaisen perusvaatetukseen! Siis niihin, joita täytyy omistaa :) Vaikkakin prätkäsaappaillakin pärjää ainakin kaupunkioloissa aika hyvin sateisellakin kelillä, on hyvä olla olemassa kumpparit niitä runsassateisia päiviä varten :)

  ReplyDelete
 4. Tota kumppari juttua en kyllä ihan allekirjota ;)

  mutta tohon laukku hommaan oon aivan ehdottomasti samaa mieltä! juuri tuo musta nahkainen miu miun veska sais päätyä mulle synttärilahjaks !

  ReplyDelete
 5. mulla kans ollu hakusessa jonkin aikaa ton mallinen nahkalaukku, mutta ruskeana. pitäs vielä jostain sitten rahat keksiä siihen..

  kumpparit on kyllä olleet ehkä paras ostos ikinä <3

  ReplyDelete
 6. *~SL, niinpä!

  Joa, toivottavasti kaappi sitten tänä vuonna täydentyy juuri niillä ;) Mun mielestä toi neuletakki on jotain älyttömän hienoa, mutta hinta tosiaan on aika paha.

  Salka, kaupungissa tosiaan kyllä pärjää aika pitkälle muilla kengillä, ainakin jos julkinen liikenne lähtee kotiovelta ;) Mutta mun mielestä kumpparit on ihan vaan kiva piristyskin asuun.

  Laura, onneks kaikkien ei tarvikaan allekirjottaa sitä ;) Taisin itseasiassa sulta bongata ton laukun ja röyhkeästi otin myös omaan blogiini. Mut kun se on täydellinen!

  jenkku, toivottavasta joskus laukun saat :) Mullakin Hait oli alunperin heräteostos - olin miettinyt niitä pitkään, mutta lopulta turhauduin siihen kun eräänä keväisenä aamupäivänä Conssit kastuivat litimäriksi polkiessani luennolle, joten päätin iltapäivällä käydä ostamassa kumisaappaat. Enkä todellakaan ole katunut :)

  ReplyDelete
 7. tota laukkua oon himotellu niin kauan (tai ainakin tosi samannäköstä miumiulta), mutta hinta on aika makea. mut olis just perfecto !

  ReplyDelete
 8. Elisa, niinpä. Miksi kaikki hienoimmat onkin aina niitä kalleimpia..

  ReplyDelete