2009/09/05

Huopahattu piirtäen

Paristakin eri blogista bongasin piirrä päivän asu -haasteen, jonka omin itselleni. Kynään tarttuminen ei vaan tuntunut kovin helpolta - minun, joka olen päässyt joskus sisään arkkitehtikouluun, tulisi osata piirtää. Vaan vuosien lähestulkoon täysimääräisen tauon jälkeen ei voi olettaa, että piirustelutaidot olisivat samaa luokkaa kuin silloin muinoin. Kovasti tahtoisin kehittää piirtämistäni, sillä sehän ei tosiaan kehity muuten kuin harjoittelemalla. Mutta kaikkeen ei ole aikaa, joten olkoon kompromissi sitten kerran vuoteen väsätyt kaameat luonnokset.

(Ihanneminä: 5kg keveämpänä, heh)

Tänään käväisin Design Marketissa Kaapelitehtaalla. Ihme ja kumma, kaikista ihanista esillä olleista kapistuksista (koruista sisustukseen asti) minulle ei tarttunut mukaan mitään! Se oli tosin vähän tavoitteenakin. Ruoholahden visiitti meni tässä asukokonaisuudessa, joka painottui varsin hyvin second handiin. Kunnon muotibloggaajan tyyliin blurrasin piloille menneen ilmeen ;) Ette muuten usko, miten hankalaa oli saada tummat vaatteet näkymään piirustuksessa jonain muuna kuin mustana möykkynä! Ensi kerralla puen päälleni jotain värikkäämpää. Kuva on siis luonnosteltu lyijärillä, piirretty Rotring Graphic 0.3 (pigmented ink) -kynällä ja väritetty akvarellipuuväreillä. Tekstit ovat turhan pienellä, mutta kuva suurenee tuttuun tapaan klikkaamalla.Päivän asun erikoisuus oli hattu. Minähän en ole hattuihminen en sitten yhtään - pipot ja myssyt, that's my thing. Muistan kuitenkin viininpunaisen huopahatun lapsuudestani, ja löytyihän se edelleen äidin varastoista. Ja sopii vielä päähän! Hattu on peräisin lähes 30 vuoden takaa ajalta, jolloin Kouvolassakin oli vielä Stockmann (käsittämätöntä). Sen verran tiukka malli on, ja minulla iso pää, että hattulainen pysyy hyvin paikallaan myös Helsingin tuulisessa ilmastossa. Tykkään!

Tänään on vielä tiedossa kreikkalainen iltama kera hyvän ruuan, toivottavasti hyvän viinin ja varmasti hyvän seuran. Mieleni tekisi pukeutua teeman mukaisesti, mutta siniset vaatteet puuttuvat kaapista lähes kokonaan. Onneks valkoista kuitenkin löytyy. Katsotaan mitä saan kehiteltyä.

Haastan kaikki, jotka osaavat piirtää tikku-ukon, myös tähän päivän asu -haasteeseen! :)

8 comments:

 1. En tiedä osaanko piirtää edes tikku-ukkoa... ;D

  ReplyDelete
 2. Maria, uskon vakaasti että osaat! ;)

  ReplyDelete
 3. Hih, on tuo osa tekeleesi ainakin huomattavasti mielikuvituksekkaampi kuin omani! :-D hahah nauran omalle taiteettomuudelleni, vaikka viisivuotiaana kaikki ylistivät piirustustaitoani. Nyyh, niin ne taidot katoavat!

  ReplyDelete
 4. Joa, jostain syystä viisivuotiaana kaikki osaavat piirtää tosi hyvin ;D

  Elisa, kiitos :D

  ReplyDelete
 5. Lupaan vastata haasteeseen pian. Söpö piirros!

  ReplyDelete
 6. Oho, vasta nyt huomasin kommentit. Ravenwaves ehtikin jo tehdä haasteen ;)

  Kiitos Henna <3

  ReplyDelete