2009/09/24

Matkalla Manalaan

Tähän mennessä kertyneiden kokemusten perusteella ruokaravintoloiden top3 kuulostaa tältä: Pannu (Oulu), random ravintola jossain päin Pariisia (nykyisestä olemassaolosta ei takeita) ja Helsingissä kansallismuseon takana sijaitseva Manala. Paikasta saa niin pihvejä, keittoja, salaatteja kuin jättimäisiä pizzojakin. Tällä viikolla sinne eksyi kuuden hengen kaveriporukka, joiden nassujen edestä löytyi tietenkin niitä pizzoja, toasteja ja grillattua kanaa.Päädyin itsekin poikkeamaan perinteisestä valinnastani eli taivaallisesta vuohenjuustosalaatista. Vegetoast oli maukasta sekin. Jälkiruoan osalta tyydyin tällä kertaa vihreään teehen (tarpeeksi maitoa ja hunajaa, niin kyllä se jälkiruoasta menee!), mutta suosittelen ehdottomasti suklaakakkua. Sen hinta-laatusuhde on sen verran kohtuullinen (3.50e), että herkun ohittaminen vaatii tonneittain itsekuria. Myös ystävän lautaselta testattu tyrnijuustokakku mansikkamelballa upposi ja köyhiä ritareitakin kehuttiin. Ehkä ensi kerralla tilaan alkuruoaksi kevyen keiton ja keskityn pääasiallisesti erilaisten makeiden viettelysten kombinaatioon...
 

Päivän asukin tuntui kuvaamisen arvoiselta, kun keksin uuden kokonaisuuden. Harvemminpa jaksan normaalia arkipäivän asua kuvata. Hyvä kun jaksan sitä edes aamuisin miettiä. Silmät ristissä tulee valittua välillä kaikennäköistä... Nyt kun vielä on ilmoja pyöräillä, pitää vaatteet katsoa vähän senkin mukaan. Liehuvainen hame ei ole se kaikista paras vaihtoehto.

Tunika / Ruotsista, neuletakki / Vila, legginsit / GT, saappaat / second hand, nahkatakki / second hand, huivi / Es:ti:ci?, myssy / self made, kaulakoru / TitiMadam, päärusetti / lapsuudesta

Oikeastaan ravintoloiden laittaminen järjestykseen tuntuu jotenkin epäreilulta. Paikkojen, joissa on käynyt kerran ja viettänyt mukavan illan, perustelut listalle pääsemiselle ovat täysin erilaiset kuin vakkaripaikkojen. Suurimmassa osassa esimerkiksi hotelliketjujen ravintoloita ruoka on aina maukasta. Niistä kuitenkin jää puuttumaan sitä jotain, jonka vuoksi ne jäisivät erityisesti mieleen. Jos menisin mainittuun Pariisin ravintolaan toiste, voi olla, että mielikuva sen mahtavuudesta murenisi.

Mutta koska tämä touhu ei ole niin vakavaa ja minulla on oikeus muuttaa tai olla muuttamatta mielipidettäni, ei perusteluilla ole mitään väliä. Nautinto on tässä tapauksessa pääasia!

3 comments:

 1. Saat viiä mut Manalaan, ku seuraavan kerran tuun kyläileen siellä päässä Suomea :D

  ReplyDelete
 2. Manalan pitsat ovat joskus aiheuttaneet minulle ähkyn, ne on niin hyviä ;O)

  ReplyDelete
 3. ravenwaves, joo, paitsi että saat kyllä itse maksaa :D

  Mikaela, mä oon pysynyt hyvin irti niistä pitsoista ..vielä ;)

  ReplyDelete