2009/09/03

Rakkaus, ehkä vielä toinenkin

...Sillä kengiksi kutsuttuja kapistuksia on syytä aina olla kaksin kappalein ;) Mutta ensin pieni kertaus parista viime päivästä, jotka tuntuvat kokonaiselta kuukaudelta. Aikomuksenani oli jo toissapäivänä kirjoittaa ja hakea innostusta itsekin syysinspiraatiosta, lähinnä asusteiden kannalta siis. Erinäiset sattumukset ovat kuitenkin pakottaneet pysymään poissa tietokoneen ääreltä. Minulla taitaa olla huono karma, kun asuntoon liittyviä ongelmia on ilmiintynyt viime päivien aikana enemmän kuin on sallittua - sulakkeen palaminen, pakastimen outoilut, idiootti naapuri ja juuri sunnuntaina asennetun E27'n yhtäkkinen toimimattomuus. Argh. Näiden päälle siis 10-tuntiset työpäivät ja kaikki muu, mitä elämään nyt yleensä kuuluu. Olen ollut hermoromahduksen ja väsymyspimahduksen partaalla, mutta onneksi vain muutamia päiviä. Huomenna jään suosiolla kotiin - käyn kuntosalilla, kenties siivoan (not) ja opiskelen hieman. Sillälailla rennosti ;)

Mutta siihen syysinspikseen. Kenties aihe kiinnostaa suuremmassa laajudessa kirjoittajaa vielä huomennakin, sillä ainakin tänään se lähestulkoon käveli vastaan keskellä päivää, ihan itsekseen. Ainakin melkein.

Jo hyvissä ajoin ennakkovarasin Kampin Vagabond-myymälästä Missy-nimiset korokepohjanilkkurit. Kauhulla olen katsonut ajan kulumista, käynyt vähän väliä kaikissa Vagabondia myyvissä liikkeissä ja vahdannut silmä kovana, joko niitä on myynnissä. Nimittäin apua-ne-kuitenki-unohtaa-soittaa-mulle-ajatustahan ei ole voinut välttää, vaikka toki varauksen yhteydessä puhelinnumero yleensä annetaan... Tänään ahkeran opiskelupäivän lomassa käväisin jälleen Kampin liikkeessä. Ilmeisesti jokin vaisto minut pisti kävelemään sinne juuri tänään, sillä saapuessani paikalle myyjä kertoi purkaneensa kuorman puoli tuntia sitten. Ja mitä sieltä kuormasta löytyikään -minun kengät!Ja lausutaan kaikki yhdessä: uuuuuh. Ne on ihanat, pehmeät, tyylikkäät, hillittömän siistit ja törkeän makeat. Ja mikä parasta - yhdeksän ja puolen sentin korko ei tunnu missään! Siitä on kiittäminen kohtuukorkeaa platformia päkiän alla. Loistavaa. Nyt vaan kunnon kosteudeltasuojaamismönjät pintaan ja menoksi. Vaikka ihan suoraan sateeseen ei näillä kannatakaan kipitellä - vaikka korko ei ole nahkaa, platta on. Sitä ei ole kiva pilata heti alkuun.Voi, olen niin innoissani! Nämä ovat ainoat omistamani korkeat nilkkurit ja itseasiassa ensimmäiset ja ainoat aikuisiän korolliset saappanikin ostin vasta parisen vuotta sitten (ai miten niin tennarityttö?). Ja koska nämä todella ovat kävelykelpoiset ja housujenkin kanssa oivat popottimet, tulee käyttöä varmasti enemmän kuin saapasmallisille. Etenkin näillä meikäläisen pohkeilla, kun ihan kaikki saappaat eivät sitten jalkaan mahdukaan. Toivottavasti Missyt myös kestävät käytössä vuosia!

Mustat, raameja pidentävät ja olotilaa kohottavat nilkkurit olivat se ainoa pakollinen syksyn hankintani. Ainakin kenkien osalta. Etenkin kenkien osalta. Vaikka on lähes epätodellista, miten VB'n syys- ja talvimallistosta voi löytyä niin monta täydellistä paria! Pinkit mokka-avokkaat tolppakorolla, violetit mokkaiset remmiavokkaat, konjakinväriset pitkät nahkasaappaat... Oih ja voih.

Mitä kuuluu sinun syksyisiin kenkähaaveisiisi?

7 comments:

 1. Uuuuh. Ovat tosiaan täydelliset! Rakastan juuri tuollaisia yksinkertaisen kauniita kenkiä. Ei mitään hirmuisia hapsuja tai niittikasoja, vaan sileää ja virtaviivaista. :)

  ReplyDelete
 2. Aika rouheat.. itse ostin biker-tyyliset saappaat, halvat sellaiset. Niillä kelpaa lontustella pitkin syksyä ja lahkeet pysyy sisäpuolella kuivina ;O)

  ReplyDelete
 3. Ooh, upeat kengät! Mäkin vähän aikaa leikittelin ajatuksella hankkia noi, mut kelasin et mulla on jo riittävässti samankaltaiset ja mies ei luultavasti lämpeäis niin samankaltaisille kenkäpareille.. x) Mut ihanat ovat!

  ReplyDelete
 4. Joa, niin ovat! ;) Mä yleensä tykkään enemmän kaikesta tilpehööristä, mutta nuo on itsessään niin hienot, etteivät kaipaa mitään.

  Mikaela, uuh, bikerit kelpaisivat tännekin! Mutta korot olivat puutelistan nro 1 ;)

  Maria, sulla on kyllä niin hienot ne Tiger Of Swedenin popot, että olisi epäreiluuksien epäreiluus, jos olisit hankkinut vielä nämäkin :D Mutta eihän sitä tiedä, jos ovat jossain vaiheessa alennuksessa - ehkä mieskin lämpenisi silloin paremmin ;)

  ReplyDelete
 5. Nuo kengät ovat kyllä aivan ihanat! Itse himoitsen niitä retroja Converseja..ja aika monia muitakin :D

  ReplyDelete
 6. mulla on etsinnässä täydelliset bikerit ja jotkut ruskeat korolliset nahkanilkkurit. oon vaan niin kranttu ettei mikään kelpaa ja jos kelpaisi, niin hinta on sit esteenä. saa nähdä jäänkö kokonaan ilman syyskenkiä..

  ReplyDelete
 7. ravenwaves, jostain syystä kenkähimotusta ei ikinä saa sammutettua ostamalla niitä kenkiä, koska aina tulee lisää.. ;)

  jenkku, mullakin on tollasissa kengissä ollut joku kummallinen nirsous-efekti! Mutta nähdessäni noi netissä, päätin vaan että those are mine. Bikerit ois kanssa pop, mutten tiedä osaisinko moisia käyttää.

  ReplyDelete