2009/10/18

An American Girl In Paris, part une & deux

Flunssapöpöisenä on lupa maata lattialle asettamallaan patjalla sohvan puutteessa, litkiä kuumia nesteitä ja tuijottaa tv-ruutua. Ehkä vähän itkeä pillittää Kinkkuelämien kaksiosaiselle päätösjaksolle, vaikka sen on nähnyt tsiljoona kertaa. Eikä ehkä niin vähääkään.

Sex And The City on kuulunut lempitv-sarjoihin jo vuosia. Olen sikäli huono töllöntuijottaja, että kynnys alkaa seurata uutta sarjaa on melko korkea. En halua jäädä television orjaksi. Toiseksi, kaikki parhaimmat tv-sarjat on jo lopetettu. Toki hyvät sarjat ovat loistavia vielä sillä 8. katselukerralla, mutta ei pelkkiä uusintoja jaksa seurata. Enkä ole yhtään varma, olisiko Dawson's Creek kuitenkaan kestänyt aikaa niin paljon, että se olisi tänä päivänä yhtä mainio, kuin 10 vuotta sitten... Tämän hetken tv-seuraamiseen kuuluvat ainoastaan Muodin Huipulle ja Harper's Island. Onneksi on DVD't! Lukuisista hyvistä sarjoista omistan ainoastaan yhden kaikki kaudet, kauniissa shoeboxissa. Mutta se yksi on niin ylitse muiden, että riittää vallan mainiosti ♥ (ja ainahan bokseja voi lainata ystäviltä)
 SATC'ssa on hyviä ja huonoja jaksoja, molempia sekaisin eri kausilla. Tyllimekkojen, Pariisin, romantiikan ja suurien kiharoiden ikuisena kannattajana viimeistä viimeisin jakso on kuitenkin se eniten sydäntä pompauttava. Hurmaavat helmat, valloittavat maisemat ja suussasulavan näköiset leivokset saavat silmät ja mielen koukkuunsa pitkäksi aikaa. Vaikka ensimmäisen elokuvan käsikirjoitus oli kököistä kököin, oli siinä runsaasti kuolattavia kenkiä ja asuja. Luulenpa siis, että tämä kirja joutaa joulupukin toivelistalle ;)Kuvat Googlen kuvahausta. Valitettavasti viimeisestä, vaaleanvihreästä tylliunelmasta ei löytynyt parempaa kuvaa.

13 comments:

 1. Sex and the City on ihana. Samaan aikaan hassu, surullinen, vakava, hauska, tyylikäs, tyylitön, koskettava, todellinen ja epätodellinen. Tykkään kovasti! Oli ihanaa, kun digiboksilla oli pari jaksoa nauhoitettuina ja sai eilen katsoa tunnin putkeen. :)

  ReplyDelete
 2. Se vika on mun lemppari myös!!! Ne ihanat kuvat ja asut ja ja ja... <3

  Muita kivoja on ainakin L.A jaksot, se kun Carrie ryöstetään kadulla, kun Big muuttaa Napaan, Vogue- jaksot, se irvistys- tyttö- jakso... Tätä vois jatkaa ikuisuuden!

  Oon katsellut sen shoeboxin arviolta yli kymmenen kertaa ( ainakin ) läpi, ja osaan jutut tietysti ulkoa.

  ReplyDelete
 3. SATC on kyllä täälläkin ehdoton sarjaykkönen!! :) Itse en omista shoeboxia, joten tällä hetkellä nautin maanantai-iltoina tulevista kahden jatkon uusinnoista.
  Ihana viikonalku aina maanantai-iltaisin. :)
  Minäkään en seuraa oikeastaan mitään sarjaa tv:stä, paitsi silloin tällöin Harper's Islandia ja MTV:ltä Hillsiä. Lempisarjoja kautta aikojen on ollut Sopranos. Sen olen katsonut miehen kanssa muutaman kerran jaksosta jaksoon uudestaan dvd:ltä.

  ReplyDelete
 4. Toi leffakirja on mainio. Sain sen itse viime jouluna lahjaksi ja ajattelin ekalla selailulla, että onpas vähän tekstiä, mutta huomasin pian, että ei se haittaa kun niitä kuvia voi tutkia vuosikausia :)

  ReplyDelete
 5. Viimeinen jakso inspiroi minua siinä määrin, että ostin materiaalit ko. tyllipuvun tekemiseen, mutta taitavat vieläkin, viiden(?) vuoden jälkeen maata kangashyllyllä :D

  ReplyDelete
 6. Sex and the blaablaa jaksaa katsoa ihan rajattomasti uudelleen ja uudelleen. En tajua mikä siinä viehättää noin kymmenennen tuhannen kerran jälkeen...

  Ja olet oikeassa, enää ei osata tehdä sarjoja.. paitsi canalilta tulee True Blood johon on pakko myöntää lievä koukutus :)

  Koita parantua, itse täällä köhin viimeisiä ysköksiä tuntien oloni jo suht terveeksi!

  ReplyDelete
 7. Joa, niinpä! Parasta on, kun boksilta saa katsoa milloin haluaa ;) Mulla ei ole tekstityksiäkään tossa, joten tulee hyvää englannin harjoitusta samalla.

  Jalouse, joo! Hitsi mä en edes muista kaikkia jaksoja mitkä on hyviä :D Ainakin Bradyn synttärijakso ja se kun Carrie menee Bigin kanssa hotelliin. Ja kun Aidan + Big tappelee mökillä.. Iih.

  L, Sopranos on kyllä huippu! Mä en oo valitettavasti seurannut siitä kaikkia kausia/jaksoja, pitäis joskus ottaa projektiksi katsoa koko sarja uusiksi.

  Katariina, kiitos tiedosta, taidanpa siis itsekin tilata kirjan, jos joulupukki ei tuo! :)

  Salka, hihii :D Ehkä se inspis vielä joskus tulee! Mullakin on vähän tuon vihreän kaltainen tyllimekko, mutta valitettavasti se ei enää mahdu päälle..

  ravenwaves, niinpä <3

  Nelliina, ne on ne kengät ja tyllimekot ;) Jos jaksossa on huono juoni, voi keskittyä tuijottamaan asuja. True Blood on kyllä itselläkin koukutuksen alla heti, kun se alkaa tulla Suomen normikanavilta. Netistä en jotenkin osaa sarjoja seurata.. Eikä Canalia ole. Koitahan säkin parantaa vielä ne loputkin köhät! :)

  ReplyDelete
 8. Siis juu tuo vihreä tyllimekko on mun ihan kaikkien aikojen favourite _ikinä_. Kukahan sen on suunnitellut?


  Nimim. shoeboxi taas menossa... tosin nyt taas alkoi varsinkin muutaman ensimmäisen kauden diskurssi ärsyttää naimisiinmenoihannoinnillaan. Kai se siitä johtuu, että NYT sinkkuus on validi valinta jopa Jenkkilässä )siinä missä joku muukin. Ehkä silloin vuonna 1998 asia ei vielä niin ollut?

  ReplyDelete
 9. En kyllä tiedä mikä siinä on, että SATCia jaksaa katsoa aina vain uudelleen ja uudelleen. Kyllästymättä! Vaatteet ovat tietenkin yksi pieni osa, mutta kai se on se ystävyys, joka minua vetää puoleensa. En tiedä, mutta paras sarja kautta aikojen!

  ReplyDelete
 10. May, käsitykseni mukaan tyllimekko on vintagea, mutta suunnittelijasta en tiedä. Ja totta - sarjan alkaessahan siitä nousi hirveä haloo, ja vasta sen edetessä yli kolmekymppisiä sinkkunaisia alettiin pitää yhtä suuressa arvossa, kuin naimisissa olevia vastaavia.

  Eliiina, itsekin ajattelen Carrien, Mirandan, Samanthan ja Charlotten omina ystävinäni, meidän neljän porukkana. Jokaiselle löytyy se oma hahmo :) Lisäksi uskon, että puolen tunnin jaksot auttavat myös seuraamiseen koukuttumisessa! Ne ovat tarpeeksi lyhyitä, jotta tapahtumien tahti ei käy liian hitaaksi.

  ReplyDelete
 11. Oh the shoebox<3 siihen ei ikinä kyllästy. Tosin mä en tykkää siitä Carrien venäläisestä suhlosta ja toi viimeinen levy jää usein sen takia katsomatta.

  Mä olen kans koukuttunut tuohon True Blodiin joten komppaan nelliinaa!

  ReplyDelete
 12. Mrs Cupcake, mäkään en tykkää Petrovskysta :P Mutta muuten 6. kausi on niin ihana, ettei sitä voi sivuuttaa!

  ReplyDelete