2009/12/16

Hair therapy

Otsikon mukaista toimintaa kaivattaisiin täällä ja kipeästi. Hiusten latvat kertovat karua totuutta siitä, että kampaajalla on käyty viimeksi aivan liian kauan aikaa sitten. Kun hiustyyppi vielä on kuiva ja luonnonkihara, josta kaksihaaraiset pysyvät leikkuun jälkeen poissa noin viikon, voi kuvitella, mitä yli neljän kuukauden tauko tekee. Tässä vaiheessa eivät latvahoitoaineet enää auta. Kosteuden jano on niin suuri, että parempi päästää irti kuivahtaneista haivenista ja keskittyä jakamaan ravintoa vähemmän kärsineille yksilöille.



Oikeasti tukan pelastus piti hoitaa jo ennen joulua, mutta yhtäkkiä päivien kiiriessä eteenpäin huomasin, että asia on jäänyt jonnekin unholaan. Noooo, ei kai pari viikkoa enää tässä konkurssissa tunnu. Aika kampaajalle siis varattu ensi vuoden puolelle! Paitsi että latvat ovat kuolemankielissä, on otsatukan karmeus päässyt yllättämään minutkin. Ylikasvaneena se lötköttää tylsistyneenä ohimolla ja vedän sen aivan liian usein kiinni päälaelle, turhautuneena. Lyhentää en sitä kuitenkaan halua, joten täytyy luottaa kampaajani älykkyyteen uusien innovaatioiden saralla.



Kolmas asia - vaikka tyvikasvuni ei oikeasti ole edes paha, ja ajattelin pitää sen lähes sellaisenaan, on muu pehko maailman tylsimmän näköinen ja kaipaa kirkastusta. Kesällä vaalennetut kutrit ovat yksi toisensa jälkeen tipahdelleet pois, ja jäljellä olevat vaihtuneet liian kellertävään sävyyn. Mistä punapigmenttiä hiuksiini tulee, en voi ymmärtää, mutta onneksi on keltaisuuden poistoon tarkoitettu sävytevaahto, joka on kyllä yksi ihmepelastaja sekin. Voisin silti vähän uutta väriäkin huolia.



Hiuspelastajia olen kyllä hankkinut sitten viimekertaisen arsenaalista kertomisen (jaa no, onhan siitä jo kohta vuosi). Useampikin bloggaja sai jossain vaiheessa kokeiltavakseen tavarataloihin rantautunutta, kohtuuhintaista Aussie-sarjaa. Positiiviset kokemukset kuljettivat omatkin jalkani kokeilemaan tuotteita, tarkemmin sanottuna mönjää nimeltä 3 Minute Miracle Luscious Long Deep Treatment. Niin ja kyllä, ostin tämän ihan itse kaupasta. Ja tykkään hulluna! Pitkille hiuksille tarkoitettu aine tekee hiuksista terveemmän oloiset, mutta ei lässäytä niitä tai tee lopputuloksesta liian pehmeää tai hentoista (annostelen toki vain latvoihin). Kaapissani on parikin hiusnaamiota, mutta niiden vaikutusaika on aina viidestä kymmeneen minuuttiin, enkä todellakaan jaksa odotella niin kauaa. Korkeintaan silloin, kun jossakin määrittelemättömässä paikassa pääsee saunaan, ja voi nauttia löylyistä samalla kun naamio hivelee hiuksia. Miinusta Aussien naamio tosin saa tuoksustaan, joka ei näin Tigiin tottuneella juuri miellytä hajuhermoja. Käytän tätä joka toinen pesukerta, joka toinen taas Tigin Fashionista conditioneria.



Tigi tigi tigi! Niin sanotaan manoksessakin. Schwarzkopf Bonacuren latvahoitoaineen hankin joskus pihiyksissäni, kun Tigin Ego Boost oli loppu ja BC'sta ilmestyi hyvä tarjous eteen. Mielestäni se ei kuitenkaan ole yhtä tehokas. Niinpä, kun tein tilauksen feelunique.comiin joka tapauksessa, nappasin samalla uuden pullon egon kasvattajaa. Hinta kun ei Suomeen verrattuna kirpaise yhtään. Edellinen puteli kesti järjettömän kauan, odotan samaa siis tältäkin ;) Egoilun ja parin joululahjan lisäksi hommasin itselleni Peace, Love & Planet -sarjan texturiserin. Myönnän, että osaksi ihan vain sen tuoksun takia. Cherry almond!! Haloo, Dr. Pepper - fanille tämä oli ehdoton. Paketti on kyllä vielä saapumatta, joten empiiristen tutkimusten tuloksia luvassa myöhemmin...


Kuvat arkistojen syövereistä, alunperin Googlen kuvahausta, Sarah Jessica Parker ja täydelliset hiukset (etenkin nuo ensimmäisen kuvan kutrit!) ♥

3 comments:

  1. Parkerin hiukset ovat kyllä iihanat. Tykkään hirmuna siitä lyhyemmästäkin mallista, joka hänellä on nyt nelosella menevällä SatC kaudella. ;--) Mutta hmm, meikäläisenkin kutrit alkaa olla jo aika kuivahtaneet, mutta kampaajallehan en mene ennen tammikuuta (puolen vuoden tavoite). Pitäisiköhän siis kokeilla tuota Aussieta.. Se siis sopii mielestäni luonnonkiharille hyvin?

    ReplyDelete
  2. Hihi, just mies osti pitkästä aikaa limsaa ja valkkas Dr Pepperin :P En ole koskaan sitä siis maistanut. Mut heti kyl oli etova :D En selkeesti tykkää kirsikasta x) Harmi :<

    ReplyDelete
  3. Joa, niinpä, vitoskausi on se missä on lyhyet hiukset ;) Aika hyvin kyllä jos oot puoli vuotta voinut olla ilman kampaajaa! :O Multa ei luonnistuisi. Voin kyllä suositella tota Aussieta! Nimenomaan pitkille hiuksille tarkoitettua. Omalla kohdallani se ei enää hirveästi pelasta, mutta aina voin pitkittää sitä kampaajalle menemistä :D

    Maria, voi sua! Tosin, uskon että monilla Dr Pepperin etovuus ei johdu kirsikasta, vaan siitä karvasmantelista. Ja toki kirsikkaesanssi ja oikeat kirsikat ovat sitten täysin eri asia - tiedän ihmisiä, jotka eivät voi sietää Dr Pepperiä tai vastaavia, mutta jotka syövät kuitenkin aitoja kirsikoita :)

    ReplyDelete