2011/04/12

Food in the Belly


Huomioita ruuasta:

1. Kotimaiset luomutomaatit on vaan jotain ihan taivaallista. Turskassa sen sijaan on liikaa ruotoja.

2. Pestolla ja juustolla saa mistä tahansa maukasta. Tosin meikä tykkää ihan muutenkin punajuuresta ja parsakaalista mutta ne, joille kyseiset kasvikunnan eliöt eivät maistu, kokeilkaa sitä pestoa ja juustoa! Niiden avulla söisi tasan varmasti pahviakin.

3. Ex tempore nälän tyydyttämiseksi väsätystä tofusalaatista tuli itujen ja oliivien avustuksella makoisa, vaikka soijatuotteet eivät edelleenkään oikein sovi vatsalleni.

4. Perussmoothiesta saa astetta pirteämmän erilaisilla lisukkeilla! Karhunvadelmat ovat listan number one.

5. Tosin tuoreet punaiset vadelmat eivät nekään ole yhtään paha vaihtoehto, etenkään iltapalaksi.

6. Kyllä se suklaakin maistuu... Paitsi maitosuklaa maistuu nykyisin aikalailla scheisselle, ja pistää mahan sekaisin. Tummaa sen olla pitää. Uusi lempparini on Marabou Premium, joka on maustettu pekaanipähkinöillä ja merisuolalla. Normaalisti tumma choco pitää imeskellä, mutta tätä voi huoletta popsia samaan tahtiin rouskutellen kuin maitoversiotakin. Ehkei ihan kauhean hyvä juttu. Lindtin kirsikka+chili on aikas jännää, makean kirsikkaista ja tulisuus tulee sitten jälkimakuna. Ei pahaa sekään.


p.s. Elämäni ei oikeasti ole näin ruokakeskeistä. Ruoka nyt vain on hyvää ja menossa on innokas kokkauskausi. Kyllä se kuulkaas tästä taas laantuu.

8 comments:

  1. Agree, jokaiseen kohtaan. Pecan + sea salt on kyl ollu aika suosikki kans, mut nyt on ollu kokeilussa la nouba merkkistä low carb suklaata, sokeri korvattu maltitolilla ja maistuu just siltä miltä pitääki. Saa tummana maitona ja valkosuklaana. Ihan pätevää myös

    ReplyDelete
  2. Mä tykkäisin hurjasti kokeilla tuota tummaa suklaata merisuolalla, mutta oon vanhemmiten (?) tullut allergiseksi pekaanipähkinälle.
    Tai en tiedä, että olenko aina ollutkin ja en ole vain ennen saanut niitä suuhuni, mutta nyt parin vuoden aikana on tullut aika ärjyjä oireita jos pienenkin palan pistää suuhunsa. Nimim. ei tarvitse kuin nähdä kuva pekaanista ja suu alkaa kirvellä.

    Mutta tuota kirsikkaa ja chiliä pitää kokeilla, NAM!

    ReplyDelete
  3. Ah karhunvatukat on IHANIA! Ihan ku karkkeja:) Ruuasta ei koskaan voi olla liikaa juttua:D

    ReplyDelete
  4. Ihastuin tuohon kirsikka-chilisuklaaseen puoli vuotta sitten, kun huomasin sen hullareilla tarjouksessa. Viime viikolla oli sitten pakko käydä jemmaamassa pari levyä. Ei sillä, että ne olisivat jemmattuna pysyneet, mutta kuitenkin. :)

    ReplyDelete
  5. Hei, täälläkin on menossa joku ihme kokkauskausi, ihmeellistä (tai ehkei viikon pituisesta innostuksesta voi ihan vielä puhua kautena...:) Syöminen on vaan niin kivaa!

    ReplyDelete
  6. Maraboun sitruuna-inkivääri suklaa on ihan namia, tosin ei prosenteiltaan ihan tummimman suklaan luokkaa. Yksi lempparisuklaa on se Fazerin 70 % cocoa nibs-tummausklaa, jossa on aika passeli määrä (80 grammaa) päivässä-kahdessa syötäväksi :) Ja mulle on just ehdottoman tärkeää, että suklaan saa imeskellä rauhassa. Maku kestää pitempään ja jää mukavasti suuhun maistumaan.

    ReplyDelete
  7. Eugen Gurjasti, oho, pitääpä kokeilla mainitsemaasi suklaatia myös jossain vaiheessa. Etenkin jos sitä saa valkosuklaana....

    Suvi, voi ei, tosi kurjaa :/ Mä varmaan kuolisin jos olisin allerginen pähkinöille (eh, kirjaimellisesti). Mutta on toi cherry+chilikin hyvää! Nimimerkillä levy hupenee ihan liian kovaa tahtia :D

    aini, niin on! Ja niitä saa ihan liian harvoin!

    Nekku, jemmat on aina tosi huono idea, kun ne harvemmin sellaisina pysyvät.. Mutta toisaalta kyllä nyt vähän suklaata saa syödä :)

    Riehu, syöminen on parasta! Mutta menee tosiaan ihan kausittain tämmönen, joskus ei voisi vähempää kiinnostaa yrittää keksiä mitä söisi.

    Chatrin, hyvin kiteytit!

    Little M, oi enpä ookaan noita maistanut. Totta kyllä, että tumma suklaa on parasta imeskeltynä :) Mutta joskus kaipaa sitä puremisen fiilistä, ja silloin kuitenki parempi tollanen tumma kuin ihan perus maitosuklaa.

    ReplyDelete