2009/02/07

Hiusten halkomista

Kipeänä edelleen, kuumetta koskaan potevalla on myös lämpö noussut vähän turhan paljon niin, että aamulla sitä hikoili kuin kesähelteillä konsanaan (ulkona -13 astetta celciusta). Nyt vähän paremmassa tasapainossa sentäs. Kuitenkin sillä tavalla vielä tasapainottomassa tilassa, että on hyvä syy möllöttää koneella ja miettiä hiusasioita.

Let's start with the basics. Hiukseni ovat pitkät, luonnonkiharat ja sitä kautta myös melko kuivat. Olen sitä mieltä, että ala-asteella hiukseni olivat verrattain paljon paksummat. En tiedä mitä niille on tässä välissä tapahtunut. Ilmavat ne kuitenkin ovat, ja ahdistun hieman kampaajalla käydessäni, kun GHD'n raudoilla myös minun tukkani saa päätä vasten nuollun näköiseksi. Omalla tyylilläni suoristaessa saan ilmavuuden jätettyä kuontaloon jossain määrin. Itse omistan Babylissin tehokkaan föönin sekä suoristusraudan, jonka muotoilusta näkee, että se on jo muutaman vuoden vanha... Tuo GHD on kyllä toivelistalla.

Tällä hetkellä hiukseni eivät ole niin pörröiset kuin mitä ovat joskus olleet. Luulen sen johtuvan a) pituudesta ja b) hyväkuntoisuudesta. En enää föönaa hiuksiani juurikaan, enkä ole vaalentanut niitä hetkeen. En muista koska tukkani olisi ollut näin hyvässä kunnossa. Kaksihaaraisia minulta löytyy silti aina - hiuslaatu on vain sellainen, että kampaajalla käynti ei auta haaraisuuksien poistoon, ne tulevat takaisin vähintään viikon päästä. Ennätykseni taitaa olla 13-haarainen. Hiukseni ovat aina olleet pitkät, mutta väriä on löytynyt vaaleista raidoista ja kirkkaanpinkeistä osioista pikimustaan. Myös kuiturastat olivat päässäni muutama vuosi sitten.



Tässä perushiuksiani. Pahoittelen epäselvää kuvaa, innostuin leikkimään splatter-brushilla... Vasemmalla näkyy afrokampaus silloin, kun pesun jälkeen ei ole tehty mitään muuta kuin föönattu otsis semisuoraksi. Jos hiukseni olisivat lyhyemmät, olisivat ne vielä pienemmillä kiharoilla. Oikeanpuoleisessa kuvassa olen suoristanut otsatukan sekä jonkin verran myös pitempiä hiuksia, etenkin latvoja. Tämä on perustyylini, jos en jaksa alkaa kikkailemaan mitenkään.



Tämännäköiset hiukseni ovat tällä hetkellä, kuvat otettu eilen. Vasemmalla näkyy tukka föönauksen jälkeen (harmi että kuvasta ei oikein käy ilmi miten suurelta peikkopäältä näytän IRL) ja oikealla täysin suoristettuna. Kyllä, otsis kaipaisi lyhennystä että sen takaa näkisikin jotain...



Perussetti! Etenkin talvella muun ihon kuivuessa myös päänahkani kuivuu huomattavan paljon. Siksi Bio+-sarjan hilsettä poistava sampoo. Olen joskus muinoin kokeillut myös kaupan hilsesampoita, mutta ne ovat kaikki liian voimakkaita. Kampaaja on sanonut, että hiuspohjani on nimenomaan kuiva, ei varsinaisesti hilsepohjainen. Pesun jälkeen on siis välttämätöntä käyttää saman sarjan kosteusgeeliä, joka hierotaan päänahkaan. Geeli on kevyt, eikä tee hiusten tyveä rasvaiseksi. Olen miettinyt myös hiuspohjan kuorintaa kampaajalla, se voisi auttaa kuivuuteen. Onko kukaan testannut moista? Joskus käytän syväpuhdistavaa sampoota, ja siinä olen huomannut hyväksi halvan vaihtoehdon - Herbinan. Hoitoaineena käytän yleensä Sebastianin 2+1-sarjan conditioneria, mutta sen loputtua hankin jättipullon Tigiä. Catwalk-sarjan Fashionista color saver conditionerista ei ole mitään pahaa sanottavaa :)



Hiusnaamioita on myös hyvä käyttää joskus, vaikka olenkin vähän laiska niiden kanssa - en millään jaksaisi odottaa että niiden vaikutusaika (yleensä 10min) on ohi... Tosin Sebastianin 2+1-sarjan hiusnaamiolla riittää vaikutusajaksi 3-5 minuuttia. Itse käytän kyseistä naamiota vain latvoihin, sillä olen havainnut sen olevan liian hoitava koko päähän käytettäväksi. Joskus käytän myös Wellan SP-sarjan hiusnaamiota värjätyille hiuksille.



Kosteutusta, kosteutusta! Pesun jälkeen luotan BonaCuren Moisture Kick -kosteussuihkeeseen sekä latvasuojaan. Normaalisti suosin Tigin Ego Boost -latvasuojaa, mutta koska en viimeksi raaskinut ostaa sitä vaan löysin halvalla BC'tä, tein ratkaisun näin. Hyvin toimii tämäkin!



Vaikka hiustensuoristaminen on minulla monesti varsin kevyttä, pitää kuumuussuoja silti aina olla pohjalla. Tykkään Sebastianin Laminates-sarjan Crema Stylerista. Mönjän kanssa pitää olla varovainen, sillä aluksi sitä annostelee helposti aivan liian suuren määrän. Varsin pieni määrä riittää. Se silottaa hyvin sekä suojaa kuumuudelta. Hiustenlaiton jälkeen vielä silaus Tigin Control Freak Serumia poistamaan loppu pörröisyys ja antamaan kiiltoa! On muuten melkoisen runsasta, kyseinen puteli on ollut minulla jo vuoden :) Minulla tosin riittää muutenkin hiusaineet kauan, koska en pese hiuksiani turhan usein. Tämä siksi, että a) en jaksa. Pitkien hiusten pesu on aina melkoinen prosessi kuivatuksineen ja muineen, että hermo menisi jos joka päivä siihen ryhtyisi. b) Hiukseni eivät myöskään kestäisi kovin useaa pesua, vaan menisivät helpommin huonoon kuntoon. c) Hiuksethan rasvoittuvat juuri niin helposti, kuin minkälaiseen pesurytmiin ne totuttaa.

Parin viikon päästä olisi siis kampaaja. Eikä mulla ole mitään hajua mitä siellä teettäisin, hjälp! Tarkoitus olisi jossain vaiheessa keväämmällä palata jälleen vinoon/sivuttaisotsikseen ja vaaleampaan väriin, mutta ei ihan vielä. Viimeksi hiukseni värjättiin mustalla, joka on kylläkin kulunut jo aika hyvin pois (minulla käytetään aina kevytväriä). En siis halua mustaa enää, jotta vaalennus ei olisi järjetön prosessi sitten kesän kynnyksellä. Olisiko keskiruskeat raidat mitään? Otsista täytyy lyhentää, ja mietin hieman rikotumpaa linjaa - enemmän kerroksia ja rikottu otsis joka pyöristyisi hieman. Ei vain ole mitään tietoa sopiiko tyyli minulle, enkä ole mistään löytänyt kuviakaan kyseisestä mallista. Täytynee siis vain itse piirtää ja viedä kampaajalle nähtäväksi. Onneksi Goalasin Katja on ammattitaitoinen ja ehdottaa aina itsekin hyviä juttuja :) En ole kovin helpolla löytänyt luottokampaajaani. Monet eivät nimittäin osaa leikata luonnonkiharia hiuksia ollenkaan.

Mikä on sinun paras/huonoin kampaajakokemuksesi?
Oliko mikään hiustuotteista tuttu?
Osaisitko antaa mitään hyviä ideoita hiusteni piristämiseksi?

Minua ihan hävettää tämä viimeaikaisten postausten pinnallisuus. Siispä huomenna luvassa jotain syvällisempää - musapostaus osa 1!

13 comments:

  1. Bonacuren Moisture Kick on lemppari! Oma tukkani vihaa talvea, joten yritän huijata sitä kyseisellä tuotteella ja jopa melko onnistunein tuloksin!

    ReplyDelete
  2. meillä onkin aika samannäköset hiukset heti pesun jälkeen :) sulla on kyllä ihan hitosti tota tukkaa, mulla on paljon vähemmän :D
    ja mun mielestä toi sun otsiksen pituus on just ihana eikä yhtään liian pitkä :) <3

    mun kamalin kokemus on se, kun halusin lehdestä leikatun lyhyet hiukset, suorathan ne oli siinä kuvassa, ja kampaajakaan ei vissiin sit tajunnu, että mulla onkin liian taipuisat hiukset siihen malliin.. musta tulikin sitten peikkotyttö x_x silloin tajusin, että mullon luonnonkiharat..

    ReplyDelete
  3. hei, hyvä ku kerroit, että herbinallakin on syväpuhdistava shampoo! Olin ihan siinä luulossa, et niitä on vaan kampaamoista saatavilla kun kovin monella markettimerkillä ei taida olla... tai en oo ainakaan nähny.

    ReplyDelete
  4. Toi Katja on Torniosta kotoisin, eikö ookki? Tiiän sen :D.

    Kiitän myös Herbinan syväpuhdistava shampoo -vinkistä :). Pitää laittaa ostoslistalle ja kokeilla :).

    Ja muutenki voisin vähän testailla noita sun mainitsemia tuotteita.. mullaki nimittäin luonnonkiharat ja pesun jälkeen aika "hemaisevan" näköset.

    -Merita

    ReplyDelete
  5. W: se on kyllä hyvä tuote :) Joskaan ei auta mun hiusten pahimpaan viholliseen, tihkusateeseen.. argh. Tosin siihen ei taida auttaa yhtään mikään.

    hyppysellinen: luinki justiin sun blogista hiusasiaa, ja tuli mieleen kans että aika samanlaiset hiukset meillä :) Mäki kyllä tykkään pitkästä otsiksesta ajoittain, mutta sitte ku pitää lähteä pyöräileen töihin pipo päässä, niin huomaa ettei näekää missä se tie menee.. lisäksi kun ei näy kulmakarvat, niin näyttää jotenkin ilmeettömältä :/ Mutta aina ajoittain se on kiva!

    norppa: on joitain muitaki markettisarjoja, joita en tietenkään kuolemakseni nyt muista, joilla on syväpuhdistavaa sampoota.. Nekku jos luet tätä niin viittitkö vinkata mikä se sun käyttämä on nimeltään?

    Merita: juu on se Katja muistaakseni Torniosta :D Huippu tyyppi kyllä. Suosittelen kyllä etenkin noita BonaCuren kosteuttavia tuotteita sekä tota Tigin Control Freak Serumia luonnonkiharoille :) Tigiltä löytyy samasta sarjasta tietty muitaki tuotteita, jos haluu testata!

    ReplyDelete
  6. mullakin on tuota päänahankosteutus-ainetta ja latvasuojaa noista :)

    ilmeisesti meijän tukan laatu on aika samanlainen, koska tääkin tarvis kosteutusta varmaan aivan hitosti enemmän mitä nyt..

    ReplyDelete
  7. Paksuiltahan nuo sinin hiuksesi näyttävät!

    Luonnonkiharat hiukset ovat hiuslaadultaan paljon kuivemmat kuin suorat, se on harmillinen fakta. Ja mitä kaksihaaraisiin tulee, niin itse huomasin kaksihaaraisteni määrän vähentyneen kun vaihdoin lähiökampaajan erittäin laadukkaaseen kampaamoon. Nimittäin tylsillä ja huonokuntoisilla saksilla leikkaaminen saa aikaan kaksihaaraisia.

    Ja mitä kosteutukseen tulee, niin voisin sanoa kokeilleeni kymmeniä ja kymmeniä tuotteita, ja ehdottomasti kosteuttavimmat tuotteet ovat: Mop C-hydrating Shampoo sekä Tigi Oatmeal & Honey hoitoaine. Suosittelen! :)

    GHD, raudat ovat minulla jokapiväisessä käytössä, unelmatuote, suosittelen tätäkin ;)

    ReplyDelete
  8. mari: varmaan onki aika samanlainen :) Mä oon käyttäny vuosia niin kosteuttavia aineita, että nyt tää sietäis olla vähän kuivempikin :D

    Roxy: mun kaksihaaraisiin ei vaikuta edes kampaaja, ainakaan elämäni aikana en oo tavannu semmosta joka sais ne pysymään poissa kahta viikkoa kauempaa :) Kiitos suosituksista, eiköhän noita jossain vaiheessa tule kokeiltua!

    ReplyDelete
  9. Sun hiukset on kyllä tosi kivat. Ja oon kateellinen siitä, että ne on noin paksut. Multa kun tuntuu vaan tukka lähtevän. :(
    Kampaajalle ois kyllä kiva päästä. Jos ois paljon rahaa, niin menisin ja ottaisin mustan tukan ohuilla sinisillä, vihreillä ja violeteilla raidoilla. Ne raidat sais olla niin ohuita, että niitä ei melkein näkis ollenkaan, mutta ne kuitenkin kivasti välkkyis hiusten lomasta. Mutta kun ei oo sitä pätäkkää. Höh.
    VO5:n syväpuhdistava shampoo on kyllä kans hyvä. Eikä varmaan paljon Herbinaa kalliimpi.

    ReplyDelete
  10. Kiva, kun teit tän jutun :) Mulle on itseasiassa aika monikin noista tuotteista tuttu: ainakin fashionista-hoitoainetta, bonacuren moisture kickiä ja control freak -seerumia oon käyttänyt :) Ja kaikista myöskin tykännyt! Luulen, et meil on aika samanlaiset hiukset muutenkin. Mulla ainakin on pesun jälkeen ihan pörrössä ja karheat :( Yks juttu, mikä tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät on luonnonöljyt. Esim. oliiviöljyä voi sipaista ihan pikkasen latvoihin, niin johan pehmenee :)

    Sulla on kyllä mielettömän paksut hiukset :) On mullakin tätä tukkaa ihan riittävästi kyl. Mut mieluuummin näin päin :)

    ReplyDelete
  11. Nekku: ei nää oo niin paksut miltä näyttää. Näitä on vaan paljon :D Toi sun raitaidea kuulostaa tosi kivalta! Voisin ehkä pölliä sen ja kokeilla joskus ;)

    maajo: kiva, kiitos :) Mulla on semmosta Kadusin styling oilia, jota käytän joskus kun pidän hiuksia kiharalla. Mut jotenki vierastan öljyjä, koska ne kuitenki tekee hiuksista sitte rasvaset. Yllättävää :D Mistä hankit luonnonöljyjä ja millasia ne on? Mun hiukset ei tosiaan enää oo kovin karheat, kiitos föönaamisen lopettamisen, pitkällisen kosteuttavien tuotteiden käyttämisen ja blondaamattomuuden :) Kesäksi ajattelin vaaleita raitoja joten se on sitten menoa taas.

    ReplyDelete
  12. Oliivi- ja manteliöljyä saa tietty ihan ruokakaupoista, mut semmosii erikoisempii voi tilata esim. täältä: http://www.tuoksukauppa.net/
    Tietysti nuita öljyjä voi käyttää sit ihonhoidossakin yhtä hyvin. Kyl mäkin olin aluks epäileväinen, mutta kun laittaa ihanihan vähän, niin ei tuu hiuksista lähmäiset :) Mutta silti hiuksissa huomaa eron! Tai ainakin mä oon huomannut. Niin ja semmosenkin jutun voi tehä, että sekoittaa pari tippaa jotain öljyä hoitoaineeseen ja huuhtelee sen pois vaikutusajan loputtua :) Yksilöllisiä juttuja tietty ne miten aineet toimii, joten kannattaa vaan kokeilla rohkeasti itse ;)

    ReplyDelete
  13. maajo, kiitos, pitää koittaa testailla jossain vaiheessa :)

    ReplyDelete