2009/03/25

Cinderella and all her shoes

Jo muutamassa blogissa nähty, alunperin Cosmopolitanista lähtöisin ollut kenkälistaus viehätti minuakin. Tarkoituksenahan on katsoa, mitkä kaikki kahdeksan naiselle tarpeellista kenkätyyppiä (Cosmon mukaan, huom.) omasta kaapista löytyy. Vaikka moni on tämän aiheen blogiinsa ottanut, itse nappasin tämän Suklaasydämeltä.'

(Huom. Kaapista löytyy näiden lisäksi muitakin kenkiä, mutta ne eivät nyt ansainneet paikkaansa täällä syystä tai toisesta.)


1. Luottoballerinat
"Mukavat, käytännölliset ja tyylikkäät ballerinat jalassa voi suunnata melkeinpä minne vain."


Khrm, jostain syystä en usko että näillä ballerinoilla voi suunnata minne vain, ne kun tuppaavat näemmä olemaan jotain muuta kuin joka-paikkaan-sopivaa-väriä eli mustaa... Keltaiset nahkaballerinat tuli hankittua itselle syntymäpäivälahjaksi muutama vuosi sitten (Lacoste).

Valkoiset nahkaballerinat reikäsomistein taas olivat ns. pakkohankinta... Placebon jäähallikeikan jälkeen (kevät 2007) oli järjetön ukkoskuuro ja sade, jossa vietin ystäväni kanssa yli tunnin. Tennarimme eivät olleet vielä seuraavanakaan aamuna kuivuneet, ja meitä odotti monen tunnin junamatka. Kävimme sitten Myyrmäen Anttilasta napsimassa kätösiimme halvimmat ja siedettävimmät kengät mitä sattui silmään. Yllättävän paljon näitä ballerinoja onkin tullut pidettyä. Alkavat ainakin näyttää pahasti siltä.

Kedsin kirsikkaballerinat eivät ole maailman parhaimmat jalkaan, mutta nämä oli pakko herkullisuutensa vuoksi saada mukaan kuvaan ;)


2. Unelmakorot
"Lähes kuukauden vuokran maksaneet korkkarit kaivetaan kaapista vain muutaman kerran vuodessa."

No, turha sanoa etten omista moisia. Vaikka edelleen lahjapaketissa odottelevat korkokengät ovatkin unelmaa, eivät ne sentäs koko vuokran verran ole maksaneet! Kaappini siis odottelee vielä paikkansa täyttäjää näiden osalta.


3. Rokkitennarit
"Rokkikeikalle, festareille, baariin tai minne tahansa, kun haluat saada hieman katu-uskottavuutta."


Jep, näitä löytyy! Kuvaan halusivat mukaan myös tarrakiinnitteiset valkopinkit Niket (malli Women's Court??) sekä vaaleanpunaiset Reebokit, vaikka molemmat ovat enemmän city- ja treenikäyttöön kuin festareille.

Sen sijaan jälleen syntymäpäiväksi ostamani (no se nyt vaan on perinne) vaaleanpunaiset Converse Chuck Taylor All Starit olivat ensimmäiset Conssini, ja ovat kärsineet melkoisesti. Kirkkaan pinkit ne eivät ole olleet enää vuosiin. Nauhat olen vaihtanut mustiin kissakuvioisiin, mutta taidan vaihtaa tänä kesänä valkoiset takaisin.

Askot = Asko Kalloset = pääkalloconssit ovat niinikään varsin kärsineet. Vaikka niitä on käytetty vähemmän festareilla, ne ovat päässeet rei'ittymään toisin kun vaaleanpunaiset yksilöt. Syksyllä Nykistä on tarkoitus hankkia uudet popottimet - himoitsen hopeanvärisiä nahkaisia...


4. Kaupunkikumpparit
"Festareille, kauppareissuille, kesämökille, tai sateisella kelillä melkeinpä kaikkialle."


Festareille - not, mutta kaupungissa kaikkialle kurakelien sattuessa. Sen huomaa väristäkin, Hait eivät ole olleet vaaleanpunaiset enää hetkiin... Pyörän ketjuista roiskuva öljy on muuten viheliäistä! Ei lähde pois millään. Näiden lisäksi omistan Risto-Matti Ratian Grafico-saappaat mustina, valkoisella tekstillä, mutta ne majailevat toisella puolella Suomea. Ovat itseasiassa huomattavasti paremmat jalkaan kuin Hai-saappaat. Haista olen ostanut koon 37 ja se on kaksien pohjallistenkin jälkeen vielä iso. Normaalisti jalkani on 37-38.


5. Talvitohvelit
"Rinnebileisiin, rentoon baariin, shoppailureissulle tai leffaan kaverin kanssa."


Kaikissa mainituissa tapahtumissa jo aiemmin nähtyjä Lacosten toppanilkkureita onkin varmaan käytetty. Mutta kun nämä on niin mahtavat!! (Huomatkaa pohja, "olen joskus ollut valkoinen")


6. Luottokorkkarit
"Koko päivän kestävään työtapaamiseen, sukujuhliin, aamuun jatkuviin megabileisiin tai minne tahansa, missä tarvitset mukavalta tuntuvia korkoja."


Nojoo, korkokengistä ei kyllä tässä tapauksessa voisi edes puhua, sillä eihän näissä ole korkoja... Mutta siksi ne ovatkin niin mukavat! Avokkaat matalahkolla kiilakorolla ovat jaloille mukavuuden huipentuma, eivätkä päkiät väsy. Nämäkin kengät ovat hieman kurassa viikonloppuisten häiden johdosta... Vagabondit löytyivät viime kesänä alesta :)


7. Edustussaappaat
"Työtapaamiseen, baarikierrokselle, rennolle illalliselle, treffeille tai lounaalle kaupunkiin."


Kahdet mustat nahkasaappaat on hyvä olla - toiset korolla, toiset ilman. Näistä korollisista tykkään hulluna! Olin etsinyt vastaavia jo kauan, ja näissä yhdistyivät minua miellyttänyt koron muoto, kärjen muoto sekä löysä varsi (jossa kiertää ympäri leveä nahkanauha). Lisäksi 90 euron hinta tuntui siedettävältä yli satasten saappaiden joukossa. Nahkasaappaiden (tai nahkakenkien yleensäkin) hinta on muuten muutamana viime vuotena kohonnut pilviin, oletteko huomanneet? Nämä löytyivät siis ihan vain Anttilasta.

Matalat ovat muutamaan otteeseen täälläkin nähdyt, alunperin 80-luvulla Englannista ostetut ja äidiltä perityt ratsastussaappaiden oloiset kenkulit.


8. Korokenilkkurit
"Kaupungin kuumimpaan yökerhoon, ekoille deiteille ihanan miehen kanssa, muodikkaisiin bileisiin tai työhaastatteluun, jossa pitää tehdä vaikutus tyylillä."

Eipä löydy minulta näitäkään, vaikka ne täydelliset kävelivätkin (no, lähinnä seisoskelivat kaupan hyllyllä) vastaan jokin aika sitten. Huok. Vielä ei ole onni potkaissut loton suhteen, joten täytynee odotella että popot tulevat roimaan alennukseen, tai että vielä täydellisemmät (hard to believe) tulevat tielleni myöhemmin...

----

Tällaista kenkärintamalla. Kevät alkaa toivottavasti saada otettaan 20 asteen yöpakkasista huolimatta, ja ulos voi ehkä kohta astua tosiaan muissakin kuin talvitohveleissa, kaupunkikumppareissa tai edustussaappaissa ;)

11 comments:

  1. Ihanasti olet muuten kuvannut kengät poissa tavallisista ympyröistään. Seikkailijakenkiä pianon koskettimilla ja keksilaatikon päällä :) Hauskasti keksitty!

    ReplyDelete
  2. Heippa! Voitit blogini arvonnassa rintakukkasen :) Pistä yhteystietosi ondees@suomi24.fi niin laitan kukan tulemaan :)

    ReplyDelete
  3. Kata, jään odottelemaan versiotasi tapahtuneesta ;)

    Suklaasydän, kiitos :)

    Roosa, ihan huippua! :D

    ReplyDelete
  4. ihanat noi pinkit reebokit! ja oikeastaan kyllä kaikki muutkin :)

    ReplyDelete
  5. Ihania kenkiä sulla! *kateellinen* :)

    ReplyDelete
  6. Hauskoja kaikki nämä kuvat, sulla selvästi on silmää :) Tuli muuten mieleen mainita, vaikka varmaan tiesit jo (ja yritin katsoa oletko maininnut siitä täällä blogissa mutten huomannut..), että Placebon uusi sinkku on kuunneltavissa!

    ReplyDelete
  7. jenkku, kiitos :)

    cherry, ja kiitos sullekin! Uskon kyllä että aika monella on kenkiä, joille on syytä olla kateellinen paremmin ku mun kengille :D

    sarakissa, tack! Ja tokikin Placebo on ollu tiedossa, ja sinkku ladattu netistä samana iltana kun se sinne ilmestyi ;)

    ReplyDelete
  8. Kivat haisaappaat juuri tuollaisia ollaan etsitty ja sopivan kuluneetkin tarvittaisiin Jannan polttareihin vaalean punaiset haisaappaat oltaisiin halukkaita ostamaan saappaasi pliide soitatkos 0504420187 !

    ReplyDelete